26 Aralık 2017 Salı

Maicon'un duran top konusunda iyi olduğunu geldiği gün itibariyle yazmıştım


"Fatih Terim'in devre arasında yaptığı konuşma, maçı kazanmamızda etkili oldu. Onun bize yaptığı konuşmayla, maçı nasıl çevirdiğimizi gördünüz. İmparator geri döndü. İnanıyorum ki, imparator ile sezonu şampiyon tamamlayacağız."

Maicon'un duran top konusunda iyi olduğunu geldiği gün itibariyle yazmıştım. Bu toplara iyi vuruyor ve attığı goller var. Özellikle cepheden sert şutları vardı, Göztepe maçında attığı frikik golü benim için de sürpriz. O açıdan vurduğuna pek şahit değildim, vurabileceğini gösterdi. 

Selçuk İnan sahada değilken bu konuda yaşadığımız sorun büyük. Bir zamanlar Sneijder mi, Drogba mı, Selçuk İnan mı diye düşünüyorduk, daha bunun Hamit Altıntop'u falan vardı. Bu sezon ise her duran topta karambol bir ortam oluştu. Belhanda ya da Feghouli yapamadı, en son Garry Rodrigues'i bile topun başında görüyorduk.

Ceza sahasına yapılan ortalarda sorun yok, Belhanda o konuda iyi. Kaleye vuruşlarda ise iyi bir plan gerekiyor, topun başında karambol oluşmamalı. Maicon bu konuda iyi bir alternatif, Selçuk İnan ise kenarda zaten. 

Bir yandan hoşuma da gitti, Maicon'un morale ihtiyacı var. Son haftalarda görüntüsü oldukça kötüydü, Tudor'la da yaşadığı sorunlar var. Fatih Terim'le yeni bir dönem başlamış oldu, onun seveceği karakterde bir futbolcu. Sezon başında yeni yabancıların iştahından bahsediyorduk, başta da Maicon geliyordu. O iştahı ilk kaybeden isim olmuştu belki de, artık geri kazanmıştır.

Yorgunluk da var tabii. Geldiğinde Brezilya Ligi devam ediyordu, yaz dönemi de hiç dinlenme fırsatı bulamadı. Takımda en çok maça çıkan isim o, bu düşüşler doğal. Göztepe maçının ilk yarısındaki görüntüsü de iyi değildi aslında, Belhanda / Feghouli derken Maicon'u da saymıştım. 2. yarıdaki değişen görüntüden ise Maicon da nemalandı ve iyi bir görüntü sergiledi. Bu golle birlikte de moral olarak toparladı..

2 yorum:

  1. O cüsse ile attığı takla da kendine iyi baktığının gostergesidir bence... iyi çalışan isine saygili yanacilarimiz var bu karakterde 3 brezilyalının takimda olmasi büyük şans bizim için

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir