2 Aralık 2017 Cumartesi

Muhtemel 11'ler klasik düzen üzerinden ilerliyor


Şu ana kadar herhangi bir 11 sızmadı, beklentiler üzerine yorum yapılıyor. Bu güzel haber, sürprizi son ana kadar saklamak gerekiyor. Tudor'un da Beşiktaş karşısında bir sürpriz yapabileceğini düşünüyorum. Muhtemel 11'ler klasik düzen üzerinden ilerliyor, 4-2-3-1 ve sol kanadında Linnes / Yasin Öztekin'in olduğu. Bu düzen Quaresma için büyük bir nimet olabilir, Linnes'e bu noktada güvenemiyorum. Latovlevici'nin önünde ama Linnes de yetmiyor.

Düzenin sık sık değişmesi üzerinden Tudor çok eleştirildi. Özellikle bu tarz maçlarda sürekli bir dokunuşu oluyor ve bu dokunuşlar ters tepti. Başakşehir maçının planı ve maç içindeki hamlesizliği insanları çileden çıkarttı. Her maçın planı farklı olabilir, düzen de değişebilir, bunlara katılırım. Doğru harekette bulunmak lazım, herkes görüyor çoğu şeyi. Beşiktaş maçında da görülen şeyler var, şimdi ona değinelim.

İki saf kanatlı düzeni özlediğimi söylemiştim, bunda bir sorun yok. Yasin Öztekin / Garry Rodrigues ikilisi mevcut içinde formayı hak ediyor ki Garry Rodrigues'i sağ taraftan koparmamak lazım. Sol tarafa geçtiğinde sıradan bir hal alıyor, sağda ise mücadelesi / etkisi daha yüksek. Mariano'ya uyması, çizgiyi kullanması, çizgi üzerinden ceza sahasına çıkardığı toplar. Feghouli'yi hamle oyuncusu olarak kullanırım, hazır olduğunu düşünmüyorum ve tempoyu düşüren bir hareket olabilir.

Sol tarafa güvenmiyorum yalnız, sorun o. Sağda sorun yok, solda ise savunma noktasında büyük mesele var. Orayı bir şekilde tutmak lazım ve bunun da iki yolu var. Ya 3'lü savunmaya döneceğiz, ya sol beke Denayer'i yazacağız. Bu da maç içinde zaten yer yer 3'lü oynatır bizi. Denayer'in hızı ve atletizmi Quaresma karşısında etkili olabilir, stoper yazsak aynı şeyi söylemezdim. Tudor'un da sürpriz dokunuşu bu olacaktır, beklentim o yönde.

Diğer ihtimal ise Tolga Ciğerci yerine Badou Ndiaye'yi yazması. Bunu da çok yazarım, o oyunu Badou Ndiaye daha iyi oynayabilir. Hem biraz daha hareket özgürlüğü kazanır, hem de topu taşıma, kullanma noktasında bence daha iyi. Selçuk İnan / Fernando orta sahası anlamına geliyor bu, top tutma ve kullanma noktasında Selçuk İnan'ı şu takım içinde bir kez daha görmek lazım. Başka bir alternatif yok çünkü, keşke olsa. Bu 11'de de sol bekte Denayer'i düşünürüm.

Muslera
Mariano Maicon Serdar Denayer
Fernando Selçuk
Garry Belhanda Badou
Gomis

Bu 11 çıkar demiyorum, ben olsam üzerinden yazdığım kadro. Tudor ise Denayer'i sol yazacaktır diye tahmin ediyorum, Yasin Öztekin'i onun önünde izleriz. Bu da kötü bir tercih değil ama Badou Ndiaye'yi dizginliyoruz böyle, o da hiç hoşuma gitmeyen bir konu. Büyük maçları oynayamıyoruz, çoğu insanın beklentisi de yok. Tudor umarım kırar bu zinciri, olası kayıp sonrası yerini çok daha yüksek sesle tartışıyor olacağız..

12 yorum:

  1. Abi Tudor'u iyi kötü 1.5 senedir tanıyoruz. Ben ciddi manada bu maça 4'lü çıkacağına inanmıyorum. Eğer Linnes'li bir 4'lü düzen düşünseydi bence kupa maçında onu 90 dk oynatmazdı. Maicon Serdar Denayer'li bir üçlü düzen, önlerinde Mariano ve Garry'li kanat bek, orta saha Fernando-Badou ve ileride de Belhanda ile Feghouli'yi düşünüyorum. Forvet ve kaleci zaten belli. Feghouli her ne kadar hazır olmasa da, Tolga'nın yokluğunda şu düzende Gomis hariç gol atacak adam yok. Feghouli iyi kötü bir 60 dakikalık bir oyun çıkartabilecek seviyededir bence. Sonrasında Yasin ile birlikte iki çalışkanlı kanat düzenine dönebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de inanmıyorum işte, Denayer'li maç içinde 3'lenen bir savunma anlayışı olacaktır diye düşünüyorum.

      Sil
  2. Queresma konusunda haklı olmakla birlikte sürekli ileri çıkan bir Linnes Beşiktaş sağ kanadığı ürkütür. Sağ bek oyuna katılamaz Queresma ise zaten defans yapan bir adam değil. Önemli olan YASİN'in defansına yardım etmesi. Denayer oynarsa sol kanattan hiç gidemeyiz. Garry sağ, Yasin sol kanat oynar. Selçuk ve Feghuoli yedek olur herhalde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lato sürekli ileri çıkan isimdi, Linnes'e oranla. Etkisi yoktu ayrı da sürekli zorluyordu.

      Sil
  3. Şenol Güneş bence maçın x faktörü..Başakşehir maçında içeride oynadılar, ancak saldır saldır yapmadılar beklediler açık aradılar,pek tutmadı plan son dakika golüyle 1 puanı aldılar.Güneşin oyun tercihi sonuca etki edecektir.Hakem maçı berabere bitirmeye çalışacaktır.Özellikle Pepe olmak üzere yan toplarda vurdurmayacağız başka çaresi yok.Hep dedik, kolay gol yememek gerek.Maç öncesi Tudor o kadar bilinmezlere sürüklüyor ki bizi çoğumuz 1 puana razıyız.Aslında elinde çok iyi bir kadro var ama halen oturmayan noktalar var.Ve biz ne oynayacağız? ne yapacağız maçı kazanmak için? Başakşehir de hiç bir plan olmadığı görüldü.Yine aynısı mı olacak acaba? Tudor öyle bir yere getirdi ki taraftarı ve kendisini, açmazlarla dolu.Zurnanın zırt dediği yer olabilir bu maç kendisi için..Allah yardımcıları olsun..

    YanıtlaSil
  4. Ben Denayerin oynamasına kesin gözüyle bakıyorum, Tudor Sol bek alınmadığı sürece böyle denemeye devam edecektir, hele deplasmanda q7 karşısında hiç güvenmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynattı, ben de bekliyordum. Denayer özelinde plan da tuttu ama gerisi döküldü.

      Sil
  5. Yazdığın kadroyla sol kanadımız her anlamda felç olur. Denayer iyi bir sağ bek ama sol bekte aynı etkide değil. Üstelik soldan hucumu zorlamazsan adamlar sağ kanatlarından gelir. En iyi savunma hucum misali. Linnes oynamazsa işimiz oldukça zor hatta kesin yeniliriz diyebilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Felç olmadı, savunma olarak sol tarafımız iyiydi ama sağ tarafımız felç oldu. Bunu da beklemiyorduk.

      Sil
  6. Büyük maçları bu kadar kaybedersek şampiyonluk zor beşiktaş trabzon başakşehir fenerbahçe 8 maçta 4-5 toplayıp rakiplere 15-16 puan veriyoruz.

    Bir de ikinci yarı buyuk maçlar evimizde anadolu takımlarıyla daha fazla deplasmanda oynayacağız. Anadolu deplasmanlarında da puan kaybı ilk devreye göre çok olacaktır. Evimizde büyüklerden daha fazla puan toplasak da toplamda aynı kapıya çıkacak.

    Takımı güçlendirme konusunda eksik görülen tek mevki sol bek. Yani transfer tek başına çare değil oyunu özellikle hucum oynumuzu geliştirmemiz lazım. N'Diaye ve Belhanda'dan daha fazla verim almalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor, ben de inanıyorum artık. Sadece o değil, baskı altında kaldığımız her maçta aynı sorun olacak bence.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir