16 Aralık 2017 Cumartesi

SC 11 #2; Doğru yer, yanlış zaman


Geç başlattığım bir yazı dizisi. Konularına kadar hazırlamış ve not etmiştim ama bir türlü başlangıç yapamadık. 2. başlığa geçelim, bu sefer "yanlış zaman" başlıklı. Yanlış zamanda Galatasaray forması giyen futbolcular üzerinden bir 11 oluşturdum. Unuttuğum isimler olabilir, ya da "şunun yerine bu olmalıydı" gibi düşünenler de olabilir, yorum kısmına beklerim.

Kaleci için çok fazla seçenek yok, hatta De Sanctis dışında alternatif yok. Kaleci pozisyonunda istikrarlı yabancılarımız oldu, o aralıkta kalan isimler arasında ise De Sanctis'in yanlış zamanda geldiğini düşünüyorum. Galatasaray sonrası kariyeriyle de bunu gösterdi, hala forma giymekte.

Sağ bek için de çok fazla alternatif bulamadım. Cesar Prates diyenler olacaktır ama hiç de yanlış zamanda gelmedi, kapasitesi dahilinde iş yaptı. O pozisyona Abel Xavier dışında yazabileceğim çok fazla isim yok. Çok yanlış zamanda geldi diyemem de ayrılığı zamansız oldu sanki, o ara çok kolay futbolcu gönderiyor ve yerine başka bir isim alıyorduk.


Sol bek için ise biraz daha alternatif sahibiyiz, bana göre yanlış zamanda gelen isim Insua'ydı. Liverpool'dan kiralanmıştı, fazlasıyla potansiyel sahibiydi. Rijkaard'la kısa süre çalışabildi, Hagi ise hiç yüzüne bakmadı, şanssızlığı da tam olarak buradan. Çağlar Birinci'nin dahi arkasındaydı, çok yanlış zamanda gelen bir sol bek. Galatasaray sonrası kariyeriyle de bunu gösteriyor.

Stoperler ise Neill ve Meira. Neill şanssız bir döneme denk geldi, özellikle Rijkaard / Hagi dönemine bakarak. O da takıma uydu, kötüler arasında yer aldı ama çok daha fazlası olabilirdi. Meira da aynı şekilde, çoğu maçta orta sahada dahi oynatıldı. Orta saha kurgusu o kadar zayıftı ki Meira'yı de kötü gösteren unsurlardan biri bu oldu.

Orta sahaya Cana ve Dzemaili'yi yazdım. 2010 - 2011 sezonundan birçok isim bu kadroda yerini aldı zaten, Cana da onlardan biri. Çok daha fazlası olabilirdi, onu Fatih Terim'le de birlikte izlemek isterdim. Dzemaili ise Prandelli'nin ardından bir daha şans bulamayanlardan. Önce yabancı kontenjanı, sonra da Hamza Hamzaoğlu en büyük şanssızlığı oldu.


Misimovic'i tartışmayız sanırım, 10 numarada kesinlikle o olmalı. Önemli bir futbolcuydu, biz ise ondan hiç fayda sağlayamadık. Hagi'nin gazabına uğrayanlardan, neden kadro dışı kaldı hala bir cevap yok.

Giovani Dos Santos'un şanssızlığı ise Keita aslında. Sağ kanat olmasına rağmen solda oynamak zorunda kaldı ve solda oynatıldığında da yaratıcılık bekledik. Haliyle adı bal yapmayan arıya çıktı ve bu noktada yanlış zamanda Galatasaray forması giydi diyebilirim.

Solda ise tabii ki Harry Kewell. Tüm Galatasaraylıların unutamadığı futbolculardan biri, öyle döneme denk geldi ki bu adama bir şampiyonluk hediye edemedik. İyi kadrolar içerisinde oynadı ama dengesiz ekiplerdi, hücumu güçlü / orta sahası zayıf gibi. O elinden geleni yaptı, unutulmayanlardan biri oldu.

Forvette ise Podolski, çok yanlış dönemde Galatasaray forması giyenlerden. Fatih Terim dönemi alabilmiş olsak çok daha başkası olabilirdi, geldiği zaman itibariyle kötü bir döneme denk geldi. Onun da elinden geleni yaptığına inanıyorum, iz bırakan futbolculardan biri oldu..

6 yorum:

  1. Felipe'yi belki yazabilirmiyiz? Fatih Terim'in ikinci dønem gelen Felipe. Teknik Direktør olarak Rjikaard diyesim geliyor. Yanlis bir yønetim altinda takimin basina geldi. Unal Aysal ile daha basarili olabilirdi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazarız tabii ki, Misimovic olmasa onu yazardım.

      Sil
  2. Roman kosecki derim canlı canlı izleme fırsatı bulmuştum türkiyeye gelmiş en iyi kanat forvettir! Hızlı,güçlü,bitirici müthiş bir futbolcuydu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru zamanda geldi ama, büyük de katkı verdi..

      Sil
  3. Güzel bir liste olmuş. Katkı verip keşke dedirten de oldu bir şey veremeden giden de. Ekleyeceğim iki isim katkı veremeyenlerden. Şampiyonlar liginin ve Fransa liginin en iyi stoperi Cris kendisi için de GS için de yanlış zamanda geldi. Hayal kırıklığı oldu. Ya Frank De Boer'e ne demeli! Üç bücürlü orta sahamızın arkasında oynasaydı neler yaşardık kimbilir? Oysa birebir yakalanıp hatalı gol yemeleriyle o bize biz ona bir yarıyıl anca dayanabildik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisini düşündüm, yazmamamın nedeni ise posalarının çıktığı zamanda gelmeleri :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir