13 Aralık 2017 Çarşamba

Sivas Belediyespor 2-1 Galatasaray, Tudor haklıymış


Tempolu, gümbür gümbür, güzel bir maç elbette beklemiyordum. Yine de rakibin kim olduğu ya da ilk maçın sonucu böyle bir görüntüyü beraberinde getirmemeli. Biraz formanın ağırlığı olur ama bizler vurdumduymazlar ordusu izliyoruz. Elbette bu maçta sahada izlediğimiz futbolcular yedek olacak ve sezon içinde şans bulamayacaklar, niye oynasınlar.

Acı gerçek, rotasyon yapan ve 10 kişi kalan rakip karşısında Galatasaray yedeklerinin iflasını izledik. Yedek kadromuzun yüzde 90'ı koca bir sıfır, bu da çok büyük sorun. İyi ki Avrupa'da devam etmedik, sık rotasyon yapmak zorunda olduğumuzu düşünün bir de. Emin olun, şu an şampiyonluk yarışından bahsetmiyorduk. İlk 11'de de sıkıntılı taraflarımız olsa da yine de lig kalitesinin üzerindeyiz, yedekler anlamında ise küme düşmemeye oynarız yorumları hiç de haksız değil.

Lazım, yedekler manasında da büyük bir enkaz var. Boşuna yazmadım, gençler oynasın, gideceği belli isimler şans bulmasın. Ağırlığı genç olan bir kadroyla kaybet, en fazla yeniliyorsun işte, 5-1'in ardından turu kaybetmezsin. Gökay Güney biraz varlık gösterdi, Recep Gül hiç iyi durumda değildi ama hiç önemi yok, kötü oynayan onlar olsun. Tarık Çamdal'ı izlemeyelim, Donk'u, Eray İşcan'ı görmeyelim.

Bir yandan iyi oldu diyorum, Tudor'u oyuncu değişiklikleri konusunda eleştiriyorduk. Adam haklıymış, kimi oyuna alacaktı ki, ne değiştirecekti. Kenara baktığında güvenebileceği kim var, o seyri nasıl değiştirecek. Bursaspor ve Akhisarspor maçlarında yine yaptı bu işi, diğer maçların mazereti gayet bu olabilir. Birçok hatası var ama bu konuda hak vermeye başladım, şu rotasyon içinde şampiyonluk yarışı gerçekten büyük iş.

Maçın konuşulacak bir yani yok, bahsedilecek her şeyi yazdım. Transfer lazım, bu kulübenin çehresi mutlaka değişmeli. Gençler değil mevzu, şans bulmaması gereken ama yer dolduran futbolcular. Tarık Çamdal ya da Donk'a da takılmayın, Koray Günter'i, Eren Derdiyok'u, Emrah Başsan'ı diye uzar liste. Sivas Belediyesi karşısında kaybedebiliyorlar, kaybetmelerinin yanında varlık dahi gösteremiyorlar. 

14 yorum:

  1. Bence bu yedek oyuncular için yorum yapmaya bile değmez tamamen kelime israfı !!

    YanıtlaSil
  2. Tudor'u sevmem felan ama bu konuda yapacağı bişey yok çünkü futbolcular oynamak istemiyor.Değil Tudor dünyanın en iyi teknik direktörü olsun yine bişey değişmez.Mesela tarık dani alves olmaz veya sinan robben olmaz ne biliyim işte donk boateng olmaz eray courtois olmaz.Bunlar biz zaten yedeğiz böyle oturup çatır çatır paramızı alalım derdindeler.Hiç ilk onbiri zorlama gibi bi düşünceleri yok bu akıllarından dahi geçmiyordur.İzlerken ne tepki vereceğimi şaşırdım gerçekten.En acilinden şu yedek kulübesini de düzenlememiz lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynatma bu yüzden, daha genç, oynamaya, kendini göstermeye istekli isimlerle sahaya çık.

      Sil
  3. Yedek oyuncular kötü ama Tudor un onları kullanma şekli daha kötü. Bu maça oyuncular %100 ünü verse hatta Sinan,Eren,Recep yerine Messi,Neymar,Suarez oynasa sonuç değişmezdi.
    KAdroya bakalım. Donk,Koray,Gökay,Ahmet stoper özellikli oyuncular. Tarık orta sahadan sağ beke devşirdiğimiz bir oyuncu. Bir adet pivot santrafor. Bir adet forvet arkası. Bir adet sağ forvet ve sağ kanat oynayan bir oyuncu.
    Bu oyuncu grubu ile isme bakmadan zaten yenilmişsin demektir. Bu maça 4 stoper ile çıkmanın nedenini anlamadım. En son Mustafa Denizli yapardı. Alt yapıda bir tane sol bek yok mu yada direk bir orta saha sol açık.
    Sivas Belediye maçına sokaktan bir adam getirsen bundan kötü bir takım çıkaramazdı. Tudor un Amerikayı keşfetmeye ihtiyacı yoktu. Ahmet i kesip Gökay-Donk-Koray üçlüsü ile çıkması orta sahada ise Selçuk-Tarık-Genç(Celil orta saha oynuyormuş) hücum hattı ise Emrah-Eren-Sinan-Recep taktiği ile çıksa dünkünden daha iyi olurdu.
    Tudor un yaptığı ise belkide sağ bek dışında her mevkide oynayabilecek Koray ı sağ kanada koyup önünede ceza sahasında iş yapan adamı koyup sağ kanadı kitledi. Sol kanada ise Tarık ı koyup o kanadı da etkisiz hale getirdi. Bunun sonucunda herkes bireysel işler yapmaya çalıştı sanki mahalle maçı gibi.

    Ayrıca bir sözüm daha var Tudor a. Eğer yanlış yazmıyorlarsa dünkü maçtaki gençler(yedekler dahil) Recep dışında defans oyuncusu yada defansa yönelik oyuncular. U21 de bir tane bile boşta gelebilecek hücum oyuncusu yok muydu? Tudor bu taraftarı deli eder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tudor'luk bir şey yok, çünkü hafta içinde açıklanan ve takımdan ayrılan Milli oyuncular var. Ben bunlara takılmıyorum.

      Sil
  4. Tamamen gençlerle çıksaydık turu riske edebilirdik bu da durduk yere bir kriz daha demek olurdu

    YanıtlaSil
  5. Galatasaray'da gidecekler istesi için bkz. "Sivas Belediyespor kadrosu". Alayını yollayın. Bir tane Galatasaray seviyesinde oyuncu yok. Hele Rodiruguez'in girdikten sonraki tutumui eren Derdiyok'un altı pastan karşı karşıya çektiği şut, Tarık Çamdal, Ahmet Çalık ve hatta Sİnan Gümüş ve hatta Selçuk... Bunun adı resmen rezalet.

    YanıtlaSil
  6. As kadroya gençleri monte edip çıkması daha doğru olurdu. Recep iyi değildi maçta. Ama şans verilmeli. Maçta gençlerden Zeren in topla buluşması topa vuruşu duruşu bana umut verdi. Bu çocuk da ara sıra oynamalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fenerbahçe'nin Adana Demirspor kadrosu öyle güzel örnek ki.

      Sil
  7. 2 gün sonra 26.12.2017 yedeklerin son Terim'in ilk ciddi hazırlık maçı Bucasporla yapılacak Türkiye Kupası maçı.

    Transferlere kalacak gidecekler için son bir şans daha. Buca ile eşleşmek bu anlamda şans.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi alternatifleri bir kez daha konuşacağız..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir