18 Aralık 2017 Pazartesi

Sürecin sonu Fatih Terim mi? Göreceğiz..


Tudor döneminde ne oldu, ne bitti gibi konuları daha detaylı yazarız. Şimdi günü toparlayalım, ne bitti, ne olur gibisinden düşüncelerimi yazayım. Tudor'la yolların ayrılması beklenen gelişme, erken seçim kararı alınması ise sürpriz. Gün itibariyle dillendiriliyordu gerçi, konuşuluyordu ama pek ihtimal vermiyordum. 

Şu an durum çok daha karışık. Tudor yerine Fatih Terim olur mu, Fatih Terim olmazsa 6 ay için hangi teknik adamı getirebilirler diye düşünüyorduk. An itibariyle ise bir bilinmezlik var, bazı soruların cevabını yarın basın toplantısında Dursun Özbek verebilir. Kongre 20 Ocak'da, hoca belirsiz, arada kamp ve transfer dönem var, sezonun kalanı adına ne düşünülüyor?

Fatih Terim üzerinden mi bu bölünmüşlük doğdu bilmiyorum. Fatih Terim'e karşı çıkan, istifa ederiz diyen yöneticiler vardı. İsimleri malum, tek tek anmayalım. Basketbolu bu hale getiren ismin futbol konusunda söz sahibi olabildiği bir yönetimdi bu. Lucescu süreci unutulmadı, o gün de Fatih Terim'in önünü kesmek istediler, bugün de aynı şekilde. 

Dursun Özbek'in geçen 3 yılda ilk kez başkanlık yaptığını ve bir duruş gösterdiğini söyleyebilirim. Altyapısını bilmiyorum tabii, bir yerlerden ışık almış olabilir. O da Fatih Terim ihtimali veya yeniden seçime gitmesi durumunda kazabilme durumu. Yönetimi büyük ölçüde değişecektir, geçen 3 yıl tarif edilemez hatalarla dolu ve bu seçimde Fatih Terim'i yanına alan ismin kazanacağı çok net.

Mayıs ayında bir seçim daha olmayacak, çünkü seçime 6 aydan az bir süre kala alınan karar bu. Eğer Fatih Terim'i göreve getirebilmek adına alınan bir karar ise beklemenin esprisi yok, kaybedilecek 1 gün dahi olmalı. Önümüzde Göztepe maçı, devamında Türkiye Kupası, kamp ve transfer dönemi var. Beklenmemeli, doğru bir karar alındı ve bunun altının doldurulması da buradan geçiyor.

Aksi durumda bir tablo olsa Tudor'la yollar ayrılmaz, en azından kongre sonrası beklenirdi. Bir ışık var belli ki, bu da hocadan mı yoksa genel kuruldan yana mı göreceğiz. Bu süre zarfında ne olacağını ben de bilmiyorum, izleyip göreceğiz. Fatih Terim ismi demek Özbek'in yeni yönetimini de şekillendirmek anlamına gelecek, Abdürrahim Albayrak gibi isimleri görmek mümkün olabilir. 

Bu tarz bir oylamaya ihtiyaç duyulmamalıydı tabii, şu tabloda herkesin Fatih Terim ismi üzerinde kenetlenmesi lazım. Daha iyi bir alternatif yoktu, hele ki yarışın ortasında ve kongreye 6 aylık süre kalmışken. Öyle bir yönetim var ki kendi branşlarında çok başarılılarmış gibi her konuda yorum yapmaya, kendilerini hak sahibi görmeye kalkabiliyorlar. En azından bu yönetimin sıfırlanmış olması dahi iyi bir gelişme olacak.

13 yorum:

  1. Fatih Terim in bi önceki gelişi tam bir anlasma ile olmuştu ve o dönemki ünal aysal yonetimi aslinda cok güçlü bir koalisyondu. Şimdi eger terim kendisini istemeyenlerin ve arkasindan kuyusunu kazanlarin olduğu bir yonetime gelirse enerjisini onlara harcar ve başarılı olamaz. Dediğiniz gibi secim sürecinde terim diyen secimi kazanacaktır böyle de olmalıdır. Bahsi geçen isimler Fatih terim i istememek yerine onun gibi bir galatasaray efsanesi ile birlikte çalışıp beraber aynı karelerde gazetelerde cikacaklarina sevinseler onlar için daha iyi olur bence...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hocayı bekliyorum, en azından ümit ediyorum :)

      Sil
  2. Galatasaray camiası için 1. Ali Sami yen 2.Fatih Terimdir bu sayfalarda her fırsatta görüşümü belirttim Fatih terim aktif olarak çalıştığı müddetçe yeri Galatasaraydır! Bu arada fatih terim istemeyen o yöneticileri bu taraftar unutmayacak neyse çok fazla konuşmaya gerek yok son cümle Fatih Terim'e olsun " Dön gel, vaktimiz daraldı..."

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece futbolculuk kariyeri ve duruşu üzerinden düşünsek bence metin oktay 1 dir :) bende çok düşündüm aslında yazmadan önce ama gönlüm 2 ye terim i koydu :)

      Sil
    2. güzel konu bence bu burak :) bir yazı yaz da top 10 gs figürü kimdir diye tartışalım :) sami yen metin oktay fatih terim hagi hakan şükür derwall faruk süren vs vs ne isimler çıkacak bakalım..

      Sil
    3. O konuyu tartışmak benim haddim değil bence, yaşım yetmez :)

      Sil
  3. kasımpaşa evinde başakşehir'den 1 puan kapsın. fb rezil oynuyor yenilsin. 35-34-33 şeklinde de olsa lider girelim devreye yeter.. "sonuçta lideriz" demek önemli. sonrası terim'e kalmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göztepe karşısında kazanalım da, sonrasına bakalım.

      Sil
  4. Dursun Özbek çok doğru ve demokratik bir karar aldı koltuğu kimsenin bırakmadığı bu ülkede takdir ettim doğrusu. 13 ocak transfer için geç bir tarih.

    İnşallah Dursun Özbek insiyatif kullanarak transfer çalışmalarını sürdürür.

    YanıtlaSil
  5. Tersten bakalım biraz da.Fatih Terim başkana önce seçilin sonra anlaşalım demiş olabilir mi? win-win yani ...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir