15 Aralık 2017 Cuma

Transfer tarzı "2018" #10; Fernandinho


Futbolcunun kralı işte, yaşına bakmayacağınız adamlardan. Guardiola da bakmıyor mesela, olmazsa olmazlarından biri. Manchester City'e yaşattığı büyük bir dönüşüm var, Galatasaraylı Fernando da dahil olmak üzere birçok isimle yaz döneminde yolları ayırdılar. Fernandinho ise bu değişime rağmen takımın vazgeçilmezi, belki de City'nin alternatifi olmayan tek futbolcusu.

İmkansızı kovalamak bir anlamda, şu an Dünya'nın en iyi futbol oynayan takımının en önemli parçalarından biri. Yaşı itibariyle önüne veya arkasına bir alternatif alacaklardır, Fernandinho bir anda rotasyona da geçebilir ama vazgeçilmez. Bu tempoyla da Manchester City'de 35 yaşını da görür, Yaya Toure örneğinde olduğu gibi. Sezon sonunda sözleşmesi bitiyor ama şu aralar Manchester City'den 1 yıllık sözleşme yenilendi haberi gelir.

Başka bir adam tabii, kendisini Fernando'yla kıyaslayamayız. Aynı pozisyonun futbolcuları ama tarzlar bambaşka. Fernando daha stoper özellikli, savunma özellikleriyle ön plana çıkan bir isim. Fernandinho ise "regista" diyeceğimiz adam, teknik ve pas özelliği yüksek, geriden oyun kurabilen, topla dikine müthiş oynayan. Felipe Melo'nun Galatasaray'da yarattığı fark da bu özellikleriyle gelmişti, Fernandinho ise bu yaşında dahi Manchester City'de yapıyor, istikrarlı şekilde devam ediyor.

Manchester City tutar diyorum, başka bir takımla anlaşsa dahi o Galatasaray olmaz. Keşke gelse, fark yaratmaz, takımı sürükler, böyle bir futbolcu. Yaz dönemi de Fernando ile Fernandinho'yu karıştırmışlardı, o dönem de yazmıştım. Yeri geliyor stopere dahi çekiliyor, Guardiola'nın taktik esnekliği içinde çok önemli bir adam.

Galatasaray'ın orta sahasına böyle bir isim gerekiyor. Fernandinho gelse 8 gibi izlerdik, mevcut orta saha rotasyonunda pasör bir 8 aranıyor. Belhanda o işi yapıyor ama bambaşka tarz, 10 mu 8 mi hala kararını veremedi. Badou Ndiaye, Tolga Ciğerci gibi isimler de müthiş pasörler değil, Fernando da aynı şekilde ve daha stoper özellikli. Hem böyle agresif, hem pas özelliği olacak bir orta saha yaz döneminin en büyük hedeflerinden biri olur..

8 yorum:

  1. Pontus Wernbloom sozlesmesi bitiyor?

    YanıtlaSil
  2. FERNANDO BENCE ÇOK İYİ PASÖR, YANİ YERİ GELİYOR DİAGONEL PASLAR DA ATIYOR,DİKİNE DE OYNAYABİLİYOR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atıyor ama çok iyi pasör değil, iyi pasör Melo'ydu. Maicon da atıyor yoksa o pasları.

      Sil
  3. Manchester Cİty de o bölgede gidecek iyi yolcu Yaya Toure olacaktır. Sırada yani Fernandinho ya gelmez kolay kolay. Ancak Guardiola Fernandşnho nun yerine yavaş yavaş İlkay ı oturtmaya çalışmasıda gözlerden kaçmıyor. BArcelona da bu tarz bir hamleyi deneyememişti ve Busquets ilk yazdığı oyuncuardan biri olmuştu. Ancak Bayern Münihte gözünü kırpmadan Lahm ı ortasahaya koymaktan çekinmemişti. Bu sene olmasada seneye İlkay ı Fernandinho yerine görebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaya Toure kesin ayrılacak, o olabilir mesela.

      Sil
  4. orta saha merkezde 3 yabancı kullanıyoruz hala yeterli değil... 4.olarak fernandinho'ya ihtiyaç duyuyoruz. takımı sadece oyuncu kalitesiyle ayakta tutmak... Allah'tan para var buyuk kulübüz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezon başında da yazmıştım, bu alternatif sayısı yetmez dedim. Belhanda'nın bu kadar 8'e odaklanacağı yoktu tabii aklımda ya da Fernando'nun stoperler arasında gezeceği.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir