29 Aralık 2017 Cuma

Transfer ütopyası "2018" #12; Aziz Behich


Bu tarz yazılarda başıma gelen bir durum var, o konuyu yeniden yazayım. Buraya yazdığım her ismi "transfer etmeliyiz" anlamında yazmıyorum. Transfer tarzı ve ütopyası diye iki başlık var, transfer tarzında sözleşmesi biten isimleri yazıyorum. Transfer ütopyasında ise medyada Galatasaray'la adı anılan isimleri. Bunlar arasında benim istediğim de olur, istemediğim de olur ya da görüşüm o kadar önemli değil diyeyim. Israrla başıma geliyor bu durum, yıllardır yazıyorum ama bir türlü anlaşılmıyor. Sözüm herkese değil tabii, yanlış anlayan arkadaşlar için. 

Aziz Behich'in ismi gün itibariyle Galatasaray'la anılmaya başladı. Kendisi bu sezon gösterdiği performansla konuşulmaya başlanan bir futbolcu. Şenol Güneş döneminde de sağladığı bir çıkış vardı aslında, o kadrodan Bursaspor'da kalan yegane isimlerden. Uzun zamandır Bursaspor forması giyiyor, formayı bırakmıyor ama ortalama bir görüntüsü oluyordu. Bu sezon ise Le Guen'in düzeninde iyi iş gördü ve attığı 5 golle dikkatleri çekti. 

Aziz Behich, Avustralya Milli Takım formasını giymesine rağmen yerli statüsünde. Avantajı da burada zaten, onu değerli kılan unsurlardan biri. Eski 5+3'lü düzenler olsa çok daha değerli olurdu, olmadık bir rakama da x kulübe transferini çoktan sağlamıştı. Yabancı kontenjanı bu yüzden güzel işte, değerleri biraz olsun olması gereken düzeye getirdi. Bugün Aziz Behich'i ya da herhangi bir pozisyonda yerli futbolcuyu olmazsa olmaz olarak görmüyorsun. Galatasaray da görmemeli, bu konuyu sol bek için yazıyorum.

Asamoah'ı yaz döneminden bu yana konuşuyoruz. Belli ki konuşmaya devam edeceğiz, ta ki geleceğini tayin edene kadar. Bazı yabancı alternatiflerin adı da medyaya yansıdı ama Aziz Behich ismi daha sık anılır oldu. Trabzonspor'lu Emmanuel Mas'ın da ayrılığı söz konusu, onlar da o boşluğu Aziz Behich'le doldurmaya çalışıyor. Ocak ayı transferi için adını daha sık konuşacağız gibi, bu iki takımın ilgisi olabilir.

Asamoah ile yeni sezon için sözleşme yaptık, yazın gelecek deseler böyle bir operasyonu kısmen anlayabilirim. Aziz Behich'le bu sezonu geçirip, yeni dönemde Asamoah'la devam edilir. Şöyle bir şey de var, Latovlevici'yi de aynı mantıkla almadık mı? Aziz Behich'in avantajı yerli statüsü, Galatasaray da yabancı hakkını açmaya çalışıyor. Asamoah gelse dahi yeni dönem için oraya yerli bir yedek gerekecektir. Latovlevici, Carole'nin dönme ihtimali ya da Linnes'in orada oynayabilmesi gibi ihtimaller de var. Bu sezon ki performansı iyi olsa da Galatasaray'ın aradığı seviye bambaşka olmalı.

Asamoah derken bir anda Aziz Behich'e düşmek olmaz, işin mantıklı taraflarını yazsam da. Ortalama bir bek, hücum ve savunma tarafı dengeli. Le Guen'le başka bir seviyeye geldiği doğru da o seviye bizim ihtiyacımızı karşılar. Ancak alternatif olur, sol bek adına iyi bir yedek diyebilirim. Galatasaray'a fark yaratacak, orayı domine edebilecek bir sol bek gerekiyor. Asamoah öyleydi, çıtayı düşürmemek gerek..

14 yorum:

  1. sakıb aytaç bundan iyi yedek ve bedava.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakıb Aytaç'ın potansiyeline birşey demem ama henüz istikrarlı değil formda bir dönemde Şimdilik.

      Tıpkı Musa Nizam İshak Doğan gibi.

      Aziz Behich'in bu anlamda istikrarı var bana göre.

      Sil
    2. Aziz Behich bence çok daha iyi durumda. Hem de 3-5-2 nin sol tarafı, böyle bakın.

      Sil
  2. Artık taraftarlar için "Mariano kalitesinde "gibi bir kıstas var! Bu Taraftar Sağ tarafta mariano'yu izlerken sol tarafta da onun kalibresinde bir bek ister! Artık o sabri dönemleri falan bitmiştir! Aziz behich falan gibi isimler olmaz olmamalıdır..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aziz Behich ilk 11 için alınacak yorumu... Yorumsuz... Asamoah yerine Aziz düşünülüyor evet (son cümle ironi)

      Sil
    2. Bence de olmamalı ama bir yerli sol bek yedeği de orta vadede gerekecek.

      Sil
  3. Trabzonspor'da peşinde büyük ihtimalde bizden önce davranıp alırlar. Lafı uzatmaya gerek yok. 14 yabancı bile yetmiyorken YEDEK BEK için yerli statüsünde belli standartta oyuncu bulmak ÖNEMLİ.

    Misal sağ bek yedeği için yerli kim var elimizde Tarık. Belli standartı verebildi mi? Hayır. 11 mevkili futbolda yedeklerle birlikte 22 yabancı alamazsın.

    Mariano'nun yedeği kim kardeşim? Denayer veya Linnes.
    Asamoah yada F.Luis gelse yedeği kim olacak? Latovlevici.

    Latovlevici TÜRK statüsünde değil. Aziz Behich Türkiye yetişmeli değil ama ligde yerli statüsünde.

    Aziz Behich'i beğenmeyin anlarım ama anlatılanı anlamayan GS Sözlük ve forum/bloglardaki arkadaşları okuyunca belki böyle anlaşılır dedim sanmam ya...

    Kısa Özet: 14 yabancıda yer açmaya çalışırken Yedek sol bek olarak Latovlevici ya da Carole'u tutup kontenjan yemektense Bursa'da istikrarlı oynayan HUCUM (savunması vasat) beki Aziz'i alıp elimi rahatlatırım.

    Linnes Latovlevici Carole hatta Denayer'in maddi durum elverirse seneye olmayacağı aşikar bence.

    Yine de üzülmeyin Gelmesin yeaaa... diyen taraftarlar zaten almayız/alamayız. Ne de olsa seviye CL çeyrek finali... Solbekte Recep Gül oynasın dimi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakıp Aytaç'ı da istiyorlar, hatat o daha yakın. Yorumuna katılıyorum, ben de alternatif noktasında onu istiyorum ama Galatasaray 11'inde sol bek biraz daha büyük kaliteyi istiyor.

      Sil
  4. Kimse Aziz Behich'i gelsin İlk 11 oynasın demez demedi hiçbir yerde görmedim.

    Asamaoh F.Luis Criscito falan as sol bek alınsın şimdi ya da yaz transferinde veya kiralansın.

    Konu latovlevici mi Aziz mi Linnes mi konusu yerli statüsünde olduğu için Behich gelsin. Daha sol stoper, kanat forvet, 8 numara istiyorsunuz ya... vasat ortalama yabancılar yerine yerli alternatif bulabiliyorsan almalısın.

    Mirallas'ın peşinde koşanlar Donk'u De jong'u kadroya alanlar o kadarını düşünüyordur herhalde.

    YanıtlaSil
  5. 1 milyon, 1.5 milyon euro bile gs için önemli. yönetim için olmayabilir ama basit bir taraftar olarak benim için önemli. bu nedenle ben sakıb derim. ayrıca aziz'i 1.5'a bırakmazlar gibi geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de bırakmazlar. Sakıb Aytaç'ı alabilirsin, sezon sonunda sözleşmesinin bitiyor olması avantaj ama sezonu onunla geçemezsin, sorun o.

      Sil
  6. 1-1.5m euro değil faydalı olup olmaması önemli...

    Diğer bir nokta sağ ayaklı olsa da bu yaştaki Davide Santon'u küçümsememek lazım. Linnes'ı satıp Santon'la devam edersin en kötü. Kaldı ki Santon da Galataasaray hayali kurmuyordur
    italya'da kontrat bulur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocanın söylemine tezat, sıkıntı o. Futbolcu da ayrıca buraya gelmek istemiyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir