30 Aralık 2017 Cumartesi

Yabancı kontenjanını boşaltmanın en kolay yolu Carrasso'dan geçiyor


Galatasaray'ın yedek kaleci problemine yıllardır bir çözüm bulunamaz. Alttan gelen tutmaz, bence alınabilecek en iyi yerliler alınmıştır ama onlar da yapamaz. Sinan Bolat veya Cenk Gönen'den daha iyi bir yerli yedeği düşünemiyorum, tutunamadılar. İş dönüyor dolaşıyor ve yine Eray İşcan'a geliyor, bugün olduğu gibi.

Carrasso bu anlamda doğru transferdi. Benim yedek kaleci mantığıma uyuyor, bekleyen kaleci mümkün olduğu kadar tecrübeli olmalı, yaşa takılmadan. Kulübede genç bir kaleci bekletmenin kimseye faydası yok, çünkü oynamadığı için gelişemeyecek. Kalende Muslera gibi bir isim var, bu adamın kaleyi bırakması imkansız. Ancak sakatlık veya ceza durumlarında bırakır, onda da kaleye geçen ismin sanki tüm sezon oynamış gibi etki bırakması, sırıtmaması lazım.

Carrasso böyle bir isimdi işte, son derece tecrübeli ve sorunsuz. Muslera'nın formunun düştüğü dönemde de kaleye geçmesini beklemiştim, hak ediyordu da. Kendisini sadece bir Türkiye Kupası maçında izleyebildik, onun dışında sadece ismini andık. Bucaspor karşısında kalede olmaması itibariyle de Galatasaray'dan ayrılığı kesinleşti. 

Nedeni de yabancı sınırı. O kontenjanı boşaltmanın en kolay yolu Carrasso'dan geçiyor. Sezon içinde Donk ve Latovlevici gibi isimler gider diye düşünüyorduk, bu dönem ise Nigel de Jong'un dahi takıma dönme umudu doğdu. Çünkü çok fazla transfer yapacak durumumuz yok, belli ki maddiyat anlamında sıkıntı var. Fernando'nun da sakatlığı sonrası mevcuda bakıyoruz, Donk gibi isimlerin şansı doğdu.

Carrasso'yla daha uzun bir gelecek olabilirdi, kaleci antrenörlüğü gibi. Bunun da planları vardı diye biliyorum, olmadı. Mantıklı bir transferdi, bu sorgulanamaz. Fatih Hoca'ya da saygı duyuyorum, şu ortamda yabancı sınırını açmanın en kolay yolu bu. Peki Galatasaray yeni bir yedek kaleci transfer edecek midir, böyle bir yerli var mıdır derseniz de bilmiyorum. Benim aklıma gelmiyor..

6 yorum:

  1. hakan arıkanın sözleşmesi ocakta bitiyormuş,yedek kaleci için bence çok iyi olurdu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşünülebilir, neden olmasın..

      Sil
    2. Gökkan Akkan abi Rizespor'da hem genç hem belirli bir tecrübesi var. İzleyebildin mi nasıl sence?

      Sil
    3. İyi tabii de bize kim gelirse gelsin olmuyor.

      Sil
  2. Hakan Arıkan Cenk Gönen'den iyidir. Sene başında Mert'i ikna etmeliydik olmadı.

    Aziz Behich transferi de böyle yedek solbekte yabancı kullanmanı önler kontenjan açar. Kaan Ayhan da ha keza.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mert Günok kendi gelmedi, o konuda yapabilecek bir şey yok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir