25 Aralık 2017 Pazartesi

Yalnız bir konu daha var, iş sadece kaleci antrenörlüğü değil


Fatih Terim'in takıma katılmış olması da yetti. Muslera, Göztepe maçında ilk degajını 62. dakikada yaptı. Daha önceki zamanı gelişine vurduğu toplarla dolu, oyun kurmakta felaketti. Kornerde penaltı çizgisine kadar çıkıp aldığı top, en son ne zaman görmüştük bunu. Fatih Terim'in elidir bu, Muslera da hocasını çok sever. Yine de Taffarel'den bu yana düşüşte olduğu gerçeğini değiştirmez.

Fatih Hoca da ısrarla altını çiziyor, Taffarel geri dönmeli, bunun için çabalıyorum diyor. Bıraktığımız yerde değil Taffarel, Brezilya Milli Takım'ında kaleci antrenörü olmasından öte orada bir seçici durumunda. Kadroya çağrılan kalecileri o seçiyor, takım içinde de farklı görevleri var. Zaten işi kaleci hocalığından öteye geçeceği için Galatasaray'dan ayrılmıştı. Zor, yine de Fatih Terim başarabilir.

Taffarel'in kaleci antrenörlüğü Galatasaray dönemi eleştiriliyordu. Nedeni ise Muslera dışında bir kaleciyi çıkaramamış olmak. Hata şu, kaleciyi kazanmanız için oynatmanız lazım ve formda bir Muslera'nın kesilme gibi bir ihtimali yok. Muslera oynadı doğal olarak, arkasına alınabilecek en iyi yedek kaleciler alınmasına rağmen (Cenk Gönen / Sinan Bolat gibi) olmadı işte, bunda Taffarel'lik bir durum yok.

Taffarel'i Muslera üzerinden okumak gerekiyor. Taffarel gittiğinden bu yana düşüş gösteren bir Muslera var. Yan topları zayıflamış, oyun kuramayan, en iyi olduğunu düşünen ama formda olduğunu kabul etmeyen bir görüntüdeydi. Kafa olarak da hazır olmadığını düşünüyorum, onu sakin ve iyi kılacak bir Taffarel'in olmamasından dolayı. Muslera'yla devam ediyorsanız Taffarel gerekiyor, gerçek olan bu.

Yalnız bir konu daha var, iş sadece kaleci antrenörlüğü değil. Taffarel müthiş bir karakter ve takım içindeki Brezilyalıları düşünerek de bu söylenebilir. Maicon, Fernando, Mariano gibi isimler üzerinde büyük etki gösterecek, hatta transfer anlamında dahi yardımcı olacak. Filipe Luis deniliyor, Taffarel böyle bir transfer için başrol oynar. Brezilya Milli Takım'ında kaleci antrenörü olmaktan öte diyoruz ya, Galatasaray için de önemi bu işte..

9 yorum:

  1. Olur da Cedric Carrasso futbolu sene sonunda birakirsa kaleci antrenørumuz o olabilir. Tecrubeli ve kariyerli sonucta. Zaten su anda bile eminim Carrasso'dan yardim aliyordur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka alıyor da bu işin bir eğitim kısmı var.

      Sil
  2. Taffarel gibi bir ismin takımda bir sekilde görev almasi her zaman avantajdır. Sempatik güleryüzlü ve lafı dinlenen saygi duyulan bir isim... Kale transfer de dahil olmak uzere tamamen taffarele bırakılabilir. Takim icinde sadece brezilyalılar degil tum takımın saygi duyacagi bir isim olacak. Gomis Belhanda bunlar taffarel in oyunculugunda olduğu gibi isine saygi duyan futbolcular ve taffarel i sececeklerdir. Ayni durum elmander icin de gecerli... karakter, ruh ve rakibin bile saygı duymasi... kenarda ve antrenman sahasinda böyle isimler olmali... takim ici kamplasmayi korukleyen veya hicbir etki etmeyen antrenör bize yaramaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takım içinde önemli zaten, birlik / beraberlik noktasında da. En zor zamanda bu takımın başında durabilen bir isim.

      Sil
    2. Elmanderin alınmasını beklemiyorum, neden alınacağını da anlayamadım. Aynı dili konuştuğu kimse de yok, onun yerine Fransızca bilen biri alınsa tam oturur diye düşünüyorum.

      Sil
  3. bence de muslera dışında 3 brezilyalı oyuncumuz üzerinde de önemli etki yapacaktır.
    tabii 3 oyuncumuz taffarel'i idol gibi görüyor mudur şüpheli. sonuçta adam kaleci. brezilya'da en aşağı görülen mevki.

    YanıtlaSil
  4. Bu kadar Güney Amerikalı varken takım bütünlüğü adına Brezilyalı efsanenin katılması çok iyi olur diye düşünüyorum

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir