21 Ocak 2018 Pazar

Ahmed Musa & Galatasaray, bu tarz bir hamle en az sol bek kadar önemli


Çarşamba / perşembe günleri için bir İngiltere harekatından söz ediliyordu. Tabii şu an yönetim değişti, neler olacağını önümüzdeki günler gösterecek. Şu kalan kısa zaman içinde yeni planlar mı yoksa yürürlükte olan, çalışılan bazı harekatların devam kararı mı, bilmiyorum. Ben o harekatı Blind'e yormuştum, sol bek için olabilir diye düşünüyordum. Bugün çıkan haber ise Ahmed Musa diyor, Galatasaray'ın bu futbolcuyu kiralamak istediği yazılmış.

Kanat özelliği olan, hızlı bir forvet transferinin en az sol bek hamlesi kadar önemli olduğunu düşünüyorum. Eren Derdiyok'la olacak gibi değil, Gomis'i tamamlayacak isim yeni bir pivot değil. Gomis'in yokluğunda da o tarzda oynaması güç, benim büyük beklentim yok. Kenardan geldiğinde gerek hızı, gerek patlayıcı özelliğiyle farkını ortaya giyecek bir alternatif gerekiyor. Ahmed Musa da bu özelliklere sahip bir futbolcu.

Niasse diyordum, tarz noktasında bize uyacak en önemli isim kendisi. En azından bildiğim diyeyim, futbol yelpazesi daha geniş arkadaşların başka alternatifleri de vardır. Niasse'nin teknik özelliği de var mesela, sırtı dönük de oynar, hızlıdır, kanat özelliği vardır. O da gerçi geçtiğimiz gün Cenk Tosun'un yerine oyuna girdi ve beraberlik golünü attı. Piyasası var, bizim de tek ihtimalimiz kiralık isimler üzerine. Zordu zaten, artık imkansızdır.

Ahmed Musa'nın da piyasa değeri olsa da Niasse kadar değil. Leicester City için büyük bir yatırımdı, çok büyük bir hayal kırıklığı oldu. 20 milyon avro'ya yakın bir bonservis vermişlerdi onun için. 1.5 yıldır burada, ilk sezonunda sık forma şansı bulsa da içinde bulunduğumuz sezonda henüz formayla tanışamadı. Kadroda düşünülmeyen bir isim, CSKA Moskova da onu geri istiyordu. Bursaspor'un da onu kiralık istediği çok yazılmıştı, şimdi Galatasaray deniliyor.

Ahmed Musa'nın ne vereceğini kestirmek güç. İstikrar noktasında sorun yaşayabiliyor, gelgitleri çok fazla. Hızlı, patlayıcı özelliği yüksek bir isim olsa da uzun vadede ne verebileceğini bilmiyorum. Ayrıca bu dönem adına şöyle bir sıkıntı var, çok fazla maç oynamadı ve hazır olması da bir süre alacak. Biz ise kısa vadede iş yapabilecek birini arıyoruz, ligin 2. yarısında kalan süre çok önemli. Mücadelesi, hızı yüksek, sürekliliği az, takım oyunu ise düşündürücü. Ama ihtimalse de zorlanır, iş yapabilir, iyi futbolcu çünkü.

Ahmed Musa mı Remy mi derseniz tercihim Ahmed Musa olur. Daha bir patlayıcı çünkü, kanat özelliği de çok daha yukarıda. Fatih Hoca da böyle kafası kırık isimlerle uğraşmayı sever, bir anlamda onun kalemi. Kiralık olarak zorlanır, şu aşamada bonservisini karşılamak imkansız ve ne vereceğini de bilmediğiniz için kumara yakın olur. Neler olacağını merak ediyorum, bu tarz bir forvete ihtiyaç en az sol bek kadar mühim..

9 yorum:

  1. Kesinlikle almalıyız. Bruma'nın daha iyisi ve 25 yaşında. Fatih Hoca çok sever.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bruma ile farklı adamlar, kıyaslamak yersiz. Ayrıca daha iyisi de değil.

      Sil
  2. Hareketli bi hafta bekliyor bizi.Bu hafta gerekli hamleler yapılacaktır diye düşünüyorum.Umarım panik transferi değil de bi plan dahilinde yaparız transferleri.Zaman dar,imkanlar kısıtlı

    YanıtlaSil
  3. opsiyonlu kiralık iyi olurdu

    YanıtlaSil
  4. kanat olarak katkısını bilemem. santrfor olarak majeed waris gibi olur. stoperler ezer geçer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanında Gomis olacak, o dediğin gibi olmaz, tamamlayacaklar birbirlerini. Stoperlerin kucağına bırakmayacağız.

      Sil
  5. Ic sahada cok is yapar, Gary'den cok daha hizli ve bitirici. Alabilirsek muazzam bir is olur, Gomis'le 4-4-2 bile oynayabilirler.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir