22 Ocak 2018 Pazartesi

Badou Ndiaye sonrası da ciddi alternatif olacaktır, ismini mutlaka anarız


Badou Ndiaye öncesinin bir numaralı gündem maddesiydi. Listenin ilk sırasında o vardı, kiralanması anlamında büyük uğraşlar verildi, Imbula da ikna edilmişti ama Stoke City engeli aşılamadı. Biraz da hızlı hareket etmek zorundaydık, son güne kadar zorlasak gerçekleşebilirdi. Badou Ndiaye'yi almak kötü olmadı gerçi, bugün hakkında konuşulan transfer iddiaları ve piyasası ortada.

Imbula da transferin son gününde Toulouse'a kiralandı. Stoke City için büyük bir hayal kırıklığı, Porto'dan 24 milyon avro civarı bir rakama almışlardı ama beklentinin uzağında kaldı. Mevcut durumuyla öyle bir rakamı da kimse vermez, bu yüzden kiralayarak parlatmaya çalışıyorlar. Beşiktaş'ın Talisca'yı kiralaması gibi düşünün, eğer Stoke City'i bu anlamda ikna edebilsek bu işi biz de bitirebilirdik.

Peki niye Imbula'yı anıyoruz dersek. Malum, Badou Ndiaye'nin olası transfer ihtimali üzerine konuşuyoruz. Teklifler var ve ciddi rakamlar. Düşünüyoruz biz de, şimdi mi yoksa yazın mı diye. Bana sorarsanız yazın derim, kesinlikle de bir yerlere gidecek. Haliyle alternatifi düşünülüyor, yerini kiminle doldururuz üzerinden bugünden düşünmek lazım. Şimdiden aylar sonrasını planlamalı ve sürpriz bir ayrılığa dönüşmemeli.

Badou Ndiaye deyince de Imbula'yı ister istemez anıyoruz. Kendisi şu an kiralık olarak forma giyiyor, soranlar için yazıyorum. Olacaksa da yazın olabilir ve Badou Ndiaye'yi en ciddi isteyenin Stoke City olduğununu düşününce de olası bir hamle gibi görünüyor. Kiralanabilir, makul bir rakama bonservisi alınabilir, para + Imbula olabilir. Ya da Imbula olmaz da başka bir isme bakarız, ama bugünden o ismi belirlemek önemli.

Imbula'nın Toulouse günlerinin çok parlak geçtiğini söyleyemem. Eski havasından uzaklarda, biraz da kendi halinde ilerliyor diyeyim. Ondan beklentiler çok daha yüksekti, Porto sonrası Premier Lig'de o aşamayı gösteremediği gibi çok geriye gitti. Forma giyiyor, ağırlıklı olarak defansif orta saha oynuyor ama beklenen bu da değil. Avantajı yaşı, henüz 25 yaşında ve bu haliyle de denenebilir bir risk gibi görülüyor. Badou Ndiaye sonrası da ciddi alternatif olacaktır, ismini mutlaka anarız..

12 yorum:

  1. Katılıyorum, boyu 1.86 solak versatil ve genç teknik ve deneyimli bir oyuncu. Ndiaye yerine imbula +15 milyon gibi Stoke cityi ikna edebilirsek harika olur. Takımdaki solak Joker oyuncu eksigini de yıllarca kapatabilecek potansiyelde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 15 milyon da Badou için az bir rakam gibi geliyor. Imbula'yı kiralık olarak getirebiliriz.

      Sil
  2. peki lemina gündeme gelebilir mi ? O da yaz ayı sık sık gündemimizdeydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onun piyasası çok yüksek ve fena durumda değil. Badou'yu sattığımızdan fazlasını harcarız.

      Sil
  3. Aslında zorlasak şimdi de İmbula'yı alabiliriz. Nasıl mı? Toulouse'un İmbula ile olan kiralık anlaşmasını fesh ettirmeye bağlı. Stoke City'e diyeceksin N'Diaye'yi satarım ancak Toulouse'u ikna et paramı verirsin fesh için fransız takımına İmbula'yı ver üstüne 5m-6m euro N'Diaye'yi al.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu da neden fesih etsinler, kullandıkları oyuncu. Bugün bu değişimi yapsan artı sağlamaz ayrıca.

      Sil
  4. Stoke City 1.5m-2m euro verse İmbula'nın kiralık sözleşmesini fesh ettirir. İmbula + para alabilirsek (bir sol bek bonservisi kadar 4-5m euro) N'diaye satılmalı.

    YanıtlaSil
  5. İmbula ve Roussulion alınabilir N'Diaye'ye karşılık bu parasızlıkta güzel çözüm olurdu.

    Haldun Üstünel faktörünü de not edelim. Ayew ya da Ahmed Musa için. Ahmed Musa olabilirliği yuksek bence.

    İmbula +Jerome Roussillon da imkansız değil. Stoke City çok istekli ise bu iş olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alternatifler ortaya çıkar elbette, yazın yapılması lazım tabii.

      Sil
    2. Haldun Üstünel oyuncu satarken nasıl acaba?

      Sil
    3. Alırken iyi de satarken hiç görmedim :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir