21 Ocak 2018 Pazar

Biraz da bu yüzden forvet transferi en az sol bek kadar önemli bir konu


Korktuğum tam olarak buydu. Biraz da bu yüzden forvet transferinin en az sol bek ihtiyacı kadar büyük olduğunu söylüyordum. Eren Derdiyok ve Gomis tarz olarak yakın gibi olsalar da hareketlilik noktasında öyle büyük farklar var ki. Bu da özellikle Fatih Hoca'nın düzeninde Eren Derdiyok'u fazla şanslı kılmıyor. 

Forvet transferi gerekiyor, sol bek kadar önemli bir konu. Bu takımda herkesin bir alternatifi var, yoklukları telafi edilebilir. Fernando'nun yokluğunda Selçuk İnan, Donk ya da Tolga Ciğerci gibi isimleri yazabiliyoruz. Maicon'un yokluğunda Denayer / Serdar Aziz ikilisi de beni o kadar düşündürmüyor. Uzun vadeli sakatlıklar olsa sıkıntı ama tek maçlık telafi mümkün. Gomis'in yokluğu durumunda ise Eren Derdiyok beni düşündürüyor, maalesef ki alternatifi yok.

Korktuğum bu işte, Gomis Kayserispor karşısında olmayacak. Bu maçlık bir sıkıntı gibi duruyor ama maçın önemi çok büyük. Ligin en iyi ve formda takımlarından biri, ara transfer döneminde de güçlü takviyeler yaptılar. Galatasaray'ın şansı Fatih Terim olacak, bu kadar sakat içinde Tudor takımın başında olsa umutsuz bakardım. Fatih Hoca'nın bir planı vardır diye düşünüyorum ve bu kadar eksik arasında kazanmak da şampiyonluk mesajı olacak.

Kamp dönemini de oldukça iyi geçirdik, özellikle Gomis'in bu oyun düzenindeki farkını yazıyordum. Daha pivot gibi oynuyor, sırtı dönük, gücünün farkında olan ve hücumcuların daha yakın oynamasıyla servis özelliğini de kullanan. Hareketliliği de diğer artısı, Eren Derdiyok'da olmayan tam olarak bu. Hareketli değil maalesef, mücadeleden uzak.

Bu görüntünün değişmesi lazım, Eren Derdiyok adına bir şans geldi ve Galatasaray geleceğini belirleyecek. İyi oynamak zorunda, gelecek dönem adına onun için de bir mesaj. Biraz da isminin ve kariyerinin farkına varmalı, bu oyun düzenine biraz daha adapte olmalı. Mücadeleden geçiyor o da, hareketli oynamak, ayakta kalmak zorunda.

Muslera
Mariano Denayer Serdar Latovlevici
Selçuk
Feghouli Badou Belhanda Garry
Derdiyok

Kayseri deplasmanında bizi bekleyen 11 bu. Fernando'nun yokluğunda forma Donk'a daha yakın desem de Selçuk İnan'ın oynayacağı söyleniyor. Bu da topu tutmamıza, daha iyi yönlendirmemize neden olur. Ön alandaki dörtlünün ise temposu olduğundan daha da yükseğe çıkmalı, Fernando'nun eksikliğinde ki sertlik ve tempo unsuru böyle telafi edilebilir. Latovlevici veya Denayer beni düşündürmüyor ama Eren Derdiyok'a da maalesef güvenemiyorum..

23 yorum:

  1. Selçuğu ezerler geçerler bide üzerine denayer gibi oyun içinde uyuya kalan, konsantrasyonu düşük,her an hata yapabilecek bir stoperle iyice dağılırız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden ezip geçsinler, top sende kaldıkça..

      Sil
  2. denayer yerine koray oynamalı bence en azından ayaklar iyi ve konsantrasyonu yüksek bir stoper, hele umut gibi sürekli pres yapan bir forvet olunca bence çok daha uygun korayın oynaması

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denayer'in avantajı hızı ve atletizmi, ön alanda basma noktasında işe yaraması bundan.

      Sil
  3. Gomis'in yerine Sinan Gümüş denense bu maçlık,bir Fatih Terim kazanımı olabilir.Evet konsantrasyonu düşük ama yetenek olarak herşeye sahip. Güç,hız,bitiricilik hepsi var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren Derdiyok beklenileni verdi, bambaşka bir düzende tabii.

      Sil
  4. Buca maçında Gomis i 90 dk oyunda tutmanın anlamı neydi.. cevapsız sakatlık bundan mı kaynaklı.. cevapsız ama cevabı olan sey bu yaştaki adamın böyle boktan maçlarda yıpratılmaması gerektiği.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilemiyorum, ayrıca sakatlık orada mı oldu onu da bilmiyorum. Gomis de biraz sakınmalı kendini.

      Sil
  5. fatih terim'in ilk hatası olarak kayda geçer. buca maçında çok lazımdı sanki gomis.. şu tür riskler aşırı gereksiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hata olmadığı ortaya çıktı.

      Sil
    2. pes burak. pes! yani şu yorumun = skor yorumculuğu.
      2-2 bitse veya eren berbat oynasa aynısını yazardın değil mi?

      Sil
    3. Hiç alakası yok, yine aynı şeyleri yazardım. Gomis'in oynama nedeni farklı çünkü. Bu Feghouli gibi isimler adına da geçerli. Erken tatile çıkan bazı isimler oynadı + Gomis de ara kamp döneminde 3-4 günlük ayrılık yaşamıştı. Sakatlığı o maç ile alakalı değil. Bunu bilmeden şu yorumu yapmak asıl hatalı olan.

      Sil
  6. benim merak ettigim GOMIS ne zaman sakatlandida bugün kayseri gidemedi buca maci yüzünden olduysa yazik lig maci bu kadar önemliyken ve sakatligi nedir bilen var mi ? benim ilk 11´im bu olurdu yarin icin

    MUSLERA
    MARIANO SERDAR DENAYER LATOVLEVICI
    DONK
    FEGHOULI NDIAYE BELHANDA YASIN
    RODRIGUES

    EREN ve SINAN ilk yari bu taktik tutmazsa gene oyuna girince dengeleriz forvet pozisyonu son yarida bence

    YanıtlaSil
  7. Eren'e bende güvenmiyorum hatta bundan bi süre önce sen hâlâ Eren'den bişeyler beklerken bile güvenmiyordum sonra senin de güvenin kırıldı ona karşı.Neyse şöyle bi durum var hani diyoruz ya aldığı maaşla sivrilen oyuncunun tek başına maç kazandırması gerek diye.İşte bu noktada Feghouli'nin devreye girmesi de gerekiyor.Çok daha iyi oynaması gerekiyor.Buna kimse değinmedi ama Eren'in olduğu kadar Feghouli'nin hatta Belhanda'nın çok üst düzey oynamaları lazım.Eren umarım ona güvenmeyen herkesi mahcup eder ve kazanırız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kayseri karşısında telafi etti sanki, bir ışık yaktı :)

      Sil
    2. Aynen.Özellikle ilk yarı çok beğendim umarım böyle devam eder

      Sil
  8. Bugün belhanda-feghouli ikisine çok iş düşüyor maç kazandıracaklarsa bugün işe başlamalılar artık...

    YanıtlaSil
  9. Başlık ters olmuş Burak.

    Biraz da bu yüzden sol bek transferi forvet kadar önemli diyordum.

    Biraz da bu yüzden forvet transferinin en az sol bek ihtiyacı kadar büyük olduğunu söylüyordum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O doğru, gece yazmıştım, hatlar karışmış bende :)

      Sil
  10. Hocam sence sol ön icin Erkan Zengin dusunulur mu, bostaymis yanilmiyorsam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşünülmez, bu seviyelerden düşeli çok oldu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir