18 Ocak 2018 Perşembe

Bucaspor 0-3 Galatasaray, organizasyon dahilinde gelen gollerin hastasıyız


Organizasyon dahlinde gelen gollerin hastasıyız. Bir plan dahilinde, böylesine kaliteli hücumcuları kullanabilmek en önemli noktaydı. Bunu da başarmak Belhanda ve Feghouli gibi isimleri işin içine dahil etmekten geçiyor. Tudor döneminde de iyi bir hücum vardı, özellikle böyle maçlarda bu iştah ortaya çıkardı. Yine de saydığım bu iki isim tam anlamıyla işin içinde diyemezdik, Fatih Terim'in dokunuşlarından biri bu olacak.

Belhanda ve Feghouli'yi de yükselirken görüyoruz. Bucaspor maçları belki ölçü değil de Göztepe maçı ümit vermişti. Kamp dönemini de iyi geçirdiğimizi düşünüyorum, mutlaka bir yükseliş olacak. Bu maçı değerlendirdiğimizde de tüm hücumlar organizasyon dahilinde geldi. Oyun kalitesi yüksek hücumcularımız var, onlar da bir arada hareket ettiğinde fark ortaya çıkıyor.

Elbette ölçü maç değil. İlk maçın da 3-0 olması çok büyük avantaj ama hazırlık maçı gibi okumak lazım. Birçok as oyuncuyu izledik, rotasyon da bu isimlerin etrafında gerçekleşti. Kazanılması ve yükselmesi gereken isimler var, onları ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. İştah yüksekti, nasıl olsa bu turu geçtik diye bir durum oluşmadı. 3-0 kazandık ama yine çok gol kaçırdık ve basit pozisyonlar. Tur rehaveti diyebiliriz belki, kaçmayacak goller. Yine de son dakikaya kadar bunu zorlamak, inadına hücum demek ve bu pozisyonları da organizasyon dahilinde ilerletmek önemliydi. 

Gomis'in temelinde olduğu bir hücum, bunu daha önce de yazdım. Ön alan baskısı ve mücadelesi yüksek, daha çok servis yapmaya çalışan ve onun gücünün farkında olan bir takım var. Belhanda, Feghouli ve Selçuk İnan da organizasyonu oluşturan isimler. Belhanda'yı anlamaya çalışan bir takım var, o da ince işleri yapmaya başladı. Selçuk İnan da dikine oynuyor, o uzun topları yeniden atmaya başladı, ısrarla öne oynaması önemli. Gomis ve Yasin Öztekin iyi bitiriciler, İlk yarıda sonucu almayı başardık.

Latovlevici de Galatasaray formasıyla en verimli maçını oynadı diyebiliriz. Eleştirilen nokta hücum verimiydi, yoksa en zorlu maçta dahi ısrarla bindiriyor, çizgiye kadar iniyor. Topu görerek kullanmıyordu, bildiğimiz Latovlevici ise sezonda 6-7 asist sınırını zorlayan bir isimdi. Bugün bunu yaptı, topu görerek kullandı ve ilk yarıda oluşan etkide önemli pay sahibi. Devam eder mi bilmem ama sol bek gelmediği sürece o pozisyonun bir numaralı adayı kendisi.

Kayserispor maçında verilecek reaksiyon direkt olarak şampiyonlukla alakalı. Fernando, Maicon gibi eksiklerin handikabı büyük olsa da bunu telafi edebiliriz. Bucaspor maçında Maicon'un da geriden attığı topların etkisi büyüktü, yokluğunda bunu görmek zor. Denayer daha çok topla çıkan, hızlı bir isim. Fernando'nun yokluğunda ise Donk'u bekliyorum, biraz daha sertlik anlamında..

19 yorum:

  1. Selçuk eski günlerdeki gibi oynadı :) Tabi bu maçta rakip zayıftı ama oyuncuların istekli olması önemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rakip ölçü olmasa bile düşüncesini sevdim, beklediğimiz bu. Dikine oynaması ve bunu zorlaması.

      Sil
    2. 2 senedir niye dikine oynamıyordu?Ne değişti de oynamaya başladı :)

      Sil
    3. Selçuk İnan'a sor bunu, bana değil :)

      Sil
  2. Hocam Bucaspor macinin rehavetine girip Latoya kalmayalim diyorum, bu tur maclarda Tarik Camdal bile siritmiyor bize sampiyonlugu kazandiracak maclar buyuk maclar ve ne yazik ki buyuk maclarin hicbirinde varlik gosteremeyen bir oyuncu Lato.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece Lato değil hiçbiri varlık gösteremiyordu. Buda teknik direktörle alakalı bir durum.

      Sil
    2. Yok kalmamalıyız, çok haklısın da kimse gelmezse eğer forma yine Lato'nun. X bir yabancı gelse dahi takımda kalacaktır, kazanılması gerekebilir. Fatih Hoca sonrası görüntü değişebilir.

      Sil
  3. kayseri maçı sezonun kırılma maçı. bu maçı alırsak bence şampiyonluk yürüşüyümüz başlar.
    hele de rakipler birbirlerini kırarlarken biz arayı açabiliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor deplasmanda başlıyoruz, direkt mesaj maçıyla..

      Sil
  4. Belhanda çok etkiliydi attığı muazzam pası geçtim 2 kere kaleyi yokladı bu bile bir gelişimdir :) Umarım kayseri maçında oyuna ağırlığını koyar çünkü bence kayseri maçı şampiyonluğun dönüm noktalarından biri olacak. Kayseri maçını alırsak önümüz açık. Haydi hayırlısı Allah utandırmasın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada olması mühimdi, kaleye daha yakın oynamasıyla alakalı. Doğru pozisyon alıyor, kalitesini mutlaka ortaya koyacak.

      Sil
  5. koray da çok iyi oynadı, çok diriydi ama sinan da umut yok malesef

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinan Gümüş'lük bu maçlar oysa, ben de şaşırıyorum.

      Sil
  6. maçın sonlarına doğru defansta kazandığımız bir topta çıkarken kaptırdık. daha sonra kameralar fatih terimi gösterdi. hoca çok sinirli bir şekilde yardımcılarına pozisyonu anlatıyordu. hocanın bu hırsı açlığı onun ne kadar motive ve hazır olduğunu gösteriyor. bunu oyunculara aktarırsa bu işinin sonu yine şampiyonluk olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Futbolculara yansıması mühim, şu ana kadar bu geçmiş görünüyor.

      Sil
  7. Fernando ve Maicon yok.Lato bu maçta iyiydi ama ölçü değil kayseri maçında da iyi oynarsa düzeliyor mu acaba diyebiliriz ve maçı da cüneyt çakır yönetecek.Sezonun en kritik maçlarından biri.Bakalım neler olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an Lato dışında alternatif de yok, mecbur oynayacak. Umarım iyi performans gösterir.

      Sil
  8. Takımın havası iyi gibi duruyor fakat rakip top yapmaya başladığında defansif zaaflarımız çok açığa çıkıyor. Fatih Hoca, futbolcuların pozisyonlarına göre özel taktisyenlerle çalışılacağını söylemişti. Elmander forvetleri çalıştıracak gibi... Valla bence Maicon'un da defanstaki arkadaşlarını birebir çalıştırması lazım. Adamla oynamayı bilen. Topa bakıp adamı unutmayan tek defans oyuncumuz o. Biraz da Mariano, ama o bile eksik. Maicon birebir çalıştırsa keşke... Maicon'suz Kayseri maçını çok çok zor görüyorum. Dilerim yanılırım. Maçı kaybedersek fazla üzülmemek lazım. Çünkü bence Terim'in kritik adamı, Gomis, Belhanda Feghouli filan değil, Maicon olacak. Takımın hücum aksiyonları zaten belirli bir seviyenin üzerindeydi. Terim'den beklentimiz, defansif şuurun takıma yerleşmesi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanla gelişecek hepsi. Şu an hücum konusunda yerleşen bir felsefe var, bu da işliyor. Hoca da diyor ki birlikte oynama kültürümüzü geliştirmek zorundayız, savunma konusuna da sıra gelir ama biraz da bu oyunun riski sanki o.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir