17 Ocak 2018 Çarşamba

Endogan Adili ve Umut Gündoğan gibi futbolcular gün itibariyle hala maaş alıyorlar


Maliyet konusuna çok girmiyoruz, ille de saha içi diyoruz ama konuşmak lazım. Geçtiğimiz günlerde de yazmıştım, bir futbolcuyu sadece bonservis üzerinden değerlendirmek hata. Yıllık ücret bence çok daha önemli bir konu. Bonservislerin şartlar itibariyle değişkenleri olabilir ama yıllık ücreti siz belirliyorsunuz, o dengeyi tutturmak o kadar önemli ki.

Bizim de beceremediğimiz bu, son yıllarda öyle anlamsız sözleşmeler verildi ki bugün kulübün dengesinden falan söz etmek mümkün değil. Endogan Adili ve Umut Gündoğan gibi futbolcular gün itibariyle hala maaş alıyorlar mesela, göndermek hiç de kolay değil. Daha bunun Tarık Çamdal detayı var, bu sezon 1.5, gelecek sezon ise 1.6 milyon avro kazanacak. Sadece onu örnek vermek bile bu konu hakkındaki en detaylı açıklama.

Geçen sezon da büyük yanlışlar yaptık. Galatasaray'a imza atan her futbolcu kapıyı 2 milyon avro'dan açtı. Serdar Aziz, Tolga Ciğerci gibi isimlerden gün itibariyle yarar sağlasak bile hatalı rakamlar. Eren Derdiyok'u var daha, ondan katkı da alamıyoruz ama 2.1 milyon avro'luk bir yıllık ücret var. Cenk Tosun Beşiktaş'ta bunun çok daha aşağısında kazanıyordu.

Böyle sözleşmeleri bu tarz oyunculara verdiğinizde elden çıkarmak o kadar kolay olmuyor. Kimse yanaşmıyor bazı sözleşmelere, haliyle gönderirken dahi maaşının bir kısmını ödemek durumunda kalıyorsunuz. Oysa bir de elden çıkan veya çıkmaya yakın isimlere bakın, talip bulmak kolay. Emrah Başsan zarar ettirmeyecek mesela ya da giderken Latovlevici'yi de göreceğiz. Cavanda'yı eleştirdik ama maaşı sayesinde elden çıkartabildik, talibi çıkıyor.

Bu sezon ise önemli bir değişime gittik, çok iddialı futbolcular aldık. Bu isimlerin bonservislerine ya da yıllık ücretlerine takılmıyorum, Türkiye şartları dahilinde ederleri bu. Hemen hemen hepsinden de katkı aldığımızı görüyorsunuz. Hak eden futbolcuya değerini verirsiniz, bunda sorun yok. İş katkı vermeyen, süre alamayan ve giderken sizi zora sokan futbolcular..

10 yorum:

  1. En çok içimi yakan Belhanda. Adam resmen elimizde patladı ve biz bu herife yıllık 3.35 milyon euro maaş bağladık. Bu adama verdiğimiz bonservis ve maaş parasıyla sol bek alabilirdik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda nasıl elinde patladı onu anlamıyorum, nasıl bir hayal kırıklığına düştün onu hiç anlamıyorum :)

      Sil
    2. Adam maçların yarısından fazlasında hayalet gibi sahada dolandı neyini anlamadın :)

      Sil
  2. Abi maaş piyasası çok yüksek değil mi ne kadar iyi katkı alırsan al 3 milyon avrolar çok yüksek ücretler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüksek tabii.. Ama sorun 3 alanlar değil, hak etmediği parayı alanlar.

      Sil
  3. Sampiyonun 57 milyon tl aldigi bir ligde bir oyuncuya 4 milyon € 20 milyon vermek nasil bir mantik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ligin kalitesine oranla çok alakasız maaş bütçeleri var, büyük diye adlandırılan takımların. Başakşehir de buna katıldı.

      Sil
  4. Bu ikisinin yerinde olsam gece gündüz ünal aysala dua ederdim onun sayesinde sülalesini doyuracak kadar para kazanıyor bu ikili.Üstelik oynamadan.Ne güzel ya oturduğun yerden binlerce lira geliyor sen kılını bile kıpırdatmadan zengin oluyorsun.Kıyak iş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray tarihinin en karanlık 2 adamı. Diğeri de Ontivero..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir