23 Ocak 2018 Salı

Fatih Hoca, Donk'una kadar kazanma yoluna gitti ve sonuç ortada


Galatasaray'ın kulübesi zayıf, bunu yine yazıyorum. Tudor dönemi de şikayet ediyordum, bugün de fikrim değişmiş değil. Mevzu başka, iş mevcuttan en azından katkı almaya çalışmak. Şu, şu, şu adamı sildim, daha şans vermem diyerek yürümüyor, bazı kazanımları siz yapacaksınız. Teknik direktör dokunuşu böyle bir şey, mevcut olanı yükseltmek.

Fatih Terim'in şu aşamada en büyük dokunuşu da budur. Yok dediğimiz, Ocak ayında ayrılır diye beklediğimiz isimlerin dahil rotasyona dahil olması. Tudor'u oyunu okuması anlamında eleştiriyorduk, kendisini savunanlar ise "kulübe zayıf" diyerek işin içinden çıkıyordu. Bugün bir şey değişmedi, bir tek Tudor'un kadro dışı bıraktığı Hakan Balta geri döndü. Ama Fatih Terim katkı alabiliyor, Kayserispor maçında öyle dokunuşlar yapıyor ki maçı size getiriyor.

Gomis, Fernando ve Maicon gibi 3 as ismin sahada olmadığı Kayseri deplasmanında galibiyeti almak zor iş. Galibiyeti almak bir yana, ilk yarıdaki görüntüyü yaşatmak bambaşka. Tudor olsa bu kadar eksikle Kayseri deplasmanına mağlubiyet yazardım diyordum, bu isimler olsa dahi galibiyet alacağımız meçhuldü. Oynanan maçlar bunu gösterdi, bu tarz maçlarda hep sorun yaşadık. Kenara baktığında oyuna doğru müdahale yapamadı çünkü, kulübe yok dendi ama en azından mevcudu kazanma anlamında çabalamadı bile.

Fatih Hoca ise Donk'una kadar kazanma yoluna gitti. O Donk da Kayserispor maçında sizi kurtaran isimlerden biri oldu. Tolga Ciğerci / Donk değişiklikleri kıymetliydi, o andan itibaren Kayserispor baskısı kırıldı. Selçuk İnan / Feghouli çıktıktan sonra "topu kim kullanacak" dense de o an sürekli atak yiyorduk, pozisyona giremiyorduk. Bu hamlelerin ardından ise hava savunması güçlendi, daha agresif kaldık, tempo geri döndü ve pozisyonlara girmeye başladık. Garry Rodrigues ve Sinan Gümüş'ü iyi kaçırdık, 3-1 daha önce de gelebilirdi.

Donk'un yine kontrolsüz bazı faulleri var, ona yapacak bir şey yok. Bu adamı koşarken gördük, ben buna takılıyorum. Zaten üstün bir fiziği var ve oynadığı pozisyona göre top tekniğinin de iyi olduğunu düşünüyorum. Sinan Gümüş'e attığı pas mesela, enfes bir asist olabilirdi. Rakip de o aralar çok fazla uzun top kullandı, Donk bu noktada Maicon'un yokluğunda sorun yaşatmadı. Kazanılıyor yani, denemeniz gerekiyor.

3 yorum:

  1. Donk'a tekrar futbolu ve Galatasaray'i sevdurebilmek gerçekten büyük is ve bunu cok az teknik adam yapabilirdi. Fatih hocayı Donk için ayreten tebrik etmek lazim. Taa o güne geri gideriz Fatih hoca gitmese cok su an şampiyonalar liginde iki takımla mücadele ediyor bile olabilirdik ülke olarak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Terim kolay olunmuyor, çok büyük bir tecrübe..

      Sil
  2. Aynen kesinlikle katılıyorum. Fatih hocanın farkı burada ortaya çıkıyor. Yetersizlikten şikayet etmiyor. Elindekini en verimli şekilde kullanıyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir