15 Ocak 2018 Pazartesi

Galatasaray 5-0 Tuzlaspor, konuşulması gereken şey "iştah"


Ölçü bir maç değil, öncelikle bunun altını çizelim. Burada değerlendirilecek şey de takımın hırsı, mücadelesi ve felsefesi olacak. Değişen bir şey yok, Galatasaray'ın iştahı çok yüksek. Gomis'i temel alarak söylüyorum, Göztepe maçındaki arzusu ve oyun tarzı aynen devam etti. Odağında onun olduğu, gücü ve servisleriyle yükselttiği bir hücum var. Bu da en çok Garry Rodrigues'e yaramış durumda, sol tarafa geri dönmesiyle birlikte bu meyveleri topluyor.

12. dakikada 4-0 öndeydik, Tuzlaspor'a nefes aldırmadık. Müthiş bir tempoyla başladık, ön alan baskısı ve hızlı oynayan bir Galatasaray vardı ki 12. dakikada iş bitti. 4-0'ın ardından odak olarak biraz dağıldık, rakibin de pozisyonları oldu. Doğal, bir şey diyemiyorum, 12. dakikadan işi bitirdik ve iştah biraz olsun azalıyor. Yine de Gomis'in odağı bir an olsun düşmesi, kendi yarı sahasında rakibe basıyor ve top kapıyordu.

Biz onu hırslı bilirdik, oysa o gördüğümüz hiç bir şeymiş. Fatih Terim'le birlikte en büyük değişimi yaşayacak isimlerden biri olacağı kesin. Zaten iyiydi, daha ne kadar değişebilir ki demeyin, dahası da var. Oyun tarzı ilk etapta, pivot özelliklerini daha ön plana çıkarmaya başladı. Top tutuyor, servis yapıyor, daha önemlisi hücumcular ona daha yakın oynuyor. Bir de mücadele kısmı var, kimse bir Elmander olmasa da ona yakın bir hareketlilik istiyor hoca. Gomis o mesajı verdi, bakalım Eren Derdiyok da verebilecek mi.

Fernando'nun yokluğu üzerine düşünmeye devam. Bu sefer de Tolga Ciğerci / Selçuk İnan orta sahası, forvetin arkasında Badou Ndiaye vardı. Badou Ndiaye'yi rakip ceza sahasına ne kadar yaklaştırmayı başarırsak o kadar etki sağlayacağız. O da ilk yarının iyi isimlerindendi ve ligin ilk yarısında bu adamı kullanamamışız bile. Israrla yazıyordum, böyle oynaması, dizginlerinden kurtulması gerekiyor. Şunu da ekleyeyim, Tolga Ciğerci / Selçuk İnan ikilisini bir arada izledik, bence Fernando'nun yokluğunda formaya daha yakın isim Donk, fikrim değişmedi.

Hakan Balta'nın da asisti var, altını çizelim. Gümbür gümbür bir futbolu yok, eksikleri de var, bence o tempoyu da kaldırması güç ama tecrübesi, nerede duracağını bilmesiyle varlık göstermeye çalışıyor. Latovlevici 2. yarıda hiç durmadı, sürekli hücumda bindirdi mesela. İyi bir şutu dışında etkisi olmadı, Hakan Balta ise ilk ortasında asist yaptı. Anlatmak istediğim bu, insanlar Hakan Balta oynasın diyormuşum gibi algılıyor ama öyle değil. Latovlevici'nin durumunu anlatıyorum, mutlaka bir sol bek alınmalı.

Garry Rodrigues de kampın yıldızlarından. Her iki hazırlık maçında da çok iyiydi, 12 dakikada işi bitiren adam diyelim hatta ona. Tudor döneminde de yıldızı parlıyordu, sağ tarafta mücadelesiyle ön plana çıkarak. Şimdi farklı, solda oynuyor, Gomis'e daha yakın ve skor yapmaya başladı, hücum için daha verimli. Mücadelesi de devam ediyor, ben formayı bırakacağını düşünmüyorum. Sol açık alınabilir diye düşünüyorduk ya, bu formuyla belki de Feghouli'nin dahi önünde.


Sinan Gümüş'ü iki maçta da beğenmedim. Oysa tam maçları diyeceğim anlar, özellikle Tuzlaspor karşısında daha iyi bir performans beklerdim. 4-0'a, bulunan tüm açık alanlara ve bu tempoya rağmen şutu dahi yok. Oyunun içine giremedi, pas hataları fazlaydı, rakip ceza sahasının içinde beklediğim ölçüde bulunmadı. Hoca onu kazanmak istiyor ama şu ana kadar iyi bir cevap veremedi. Bucaspor rövanşında umarım ayaklanır.

2. yarıya yönelik konuşulacak çok fazla şey yok. 5-0'ın ardından tüm iştah bitmiş şekilde oyuna girdi futbolcular ve hücumda bal yapmayan arı modundaydık. Tempo da düştü tabii, yine hücumu zorladık ama net bir etkimiz yoktu. Belhanda / Feghouli özelinde değerlendirmek lazım bunu da, onları işin içinde hiç göremedim. Feghouli'nin bir de içine girdiği anlamsız işler var, böyle bir maçta hiç gerek yok. Carrasso keşke kalsa, çok klas bir kaleci olduğunu her haliyle belli ediyor. Daha iyisini alamayacağımız belli, kalmasını umarım. Bu maçta forma giymesi güzel, oynamasını beklemiyordum..

21 yorum:

  1. Sinan fatih hoca ile bile çok etkisiz, herhalde olmayacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklemek lazım, henüz 1 ay dahi olmadı. Görüntüsü iyi değil ama, bu maçlarda iyi etki göstermeliydi.

      Sil
  2. Carrasso kalacak gibi duruyor. Gidecegi varsa simdiden giderdi. Fatih Hoca tutar Carrassoyu. Bence medyanin ortaya atigi bir isimdi . Hatta bircon sayfa "bekleneni veremedi gønderilecek " diye haber yapip durdu. Beklenti neydi de? Zaten yedek oturmasi icin alindi, Muslera'ya yedek olsun diye. Beklentiyi karsiliyor. Kendini hazir tutuyor. Zaten birinci kaleci oldu herzaman her kulupte. 14 yabanci var. Solbek alinirsa Lato gider gibi. Solbek'e karsilik solbek yani. Hakan Balta'yi sol bek gøruyor Fatih Terim su an. Iki solbek yani. Evra vs gelisre Lato gider. Transfer dønemi kapatilir. Carrasso ve Donk giderse sene sonu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herhangi bir yabancı oyuncu alındığı an bence ilk gidecek isim olacak. Keşke kalsa, sorunsuz ve güzel bir adam.

      Sil
  3. Gerçekten ençok üzüldüğüm nokta Sinan Gümüş'ün durumu bu kadar etkisiz nasıl olur aklım almıyor. Herkeste bir kıpırdanma var Sinan ve Feghouli ise henüz onu veremedi. Feghouli biraz maçına göre oynayan bir yapıda yarın Kayserispor maçında yine farkını ortaya koyacaktır şüphem yok. Sinan ise büyük fırsatları tepmeye devam ediyor potansiyeline ve kendine ihanet ediyor umarım Buca maçında ışık görebiliriz. N'Diaye ve Garry ikinci yarı da önplana çıkan isimler olacak gibi Belhanda da bu iki ismin ardından geliyor. Hepsi bir tarafa maç kondisyonu kısmını göz ardı ederek söylüyorum mevcut isimler arasında solbekte malesef en oturaklı görünen Hakan Balta takımın bir kanadı kırık resmen Mariano'ya yük binmeye devam ediyor. Lato'nun kapasitesi çok aşağılarda aylardır top oynamamış Hakan'a göre sırıtıyor. Solbek olmazsa olmaz mutlaka birinin alınması şart umarım Mariano kalitesinde bir isim olur mevcut durumda soğuk olduğum Evra'ya bile tavım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu maçlarda etki etmeli, bir de çok sevdiği ortam vardı ama o iyi ilk yarıda silinen tek isim oldu.

      Sil
  4. Feghouli Belhanda Garry arasında en stabil takım oyunu oynayan ve çalısan adam Garry. İnşallah kanat forvet ya da bir ofansif oyuncu daha gelirde Feghouli Belhanda ikilisine mahkum kalmayız.

    Bu nedenle Emre Mor gelmezse Carasso'nun gitmesi şart. Emre Mor gelirse Carasso kalır.

    Lato yerine Carole'e bile razıyım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşırı tempolu, bir de bu düzende hücum kalitesini de göstermeye başladı ve etkisi büyük oldu. Ön alanda da baskısı, mücadelesi var çünkü.

      Sil
  5. Takımın başında Terim de olsa asla eleştirmekten çekinmeyeceğim nokta şu takımdan iki tane genç oyuncu kampa bile alınmadı. İstediği kadar altta yetenekli oyuncu olmasın sanki her altyapıdan çıkan barça ya transfer yapmak zorundaymış gibi.. artı Sabri gibi bir yetenek fakiri bile yıllarca bu takıma iyi kötü katkı verdi birçok oyuncudanda bu alınabilir. Takımda sol bek yok sezon sonu kontratı bitecek Lato - Hakan - Donk gibi adamlar yerine bir tane adam denense ne kaybedilecek hayır bu adamlar iyi performans gösterse sanki sözleşme felan mı uzatılacak? Hayır! Fazlasıylada genç oyuncu kullanıcak bir takımız esasında hem orta yaşlı 25-26-27 lik hemde 30 ve üzeri isimler var genç bir ismin takımda büyümesini mümkün kılacak gayet kaliteli bir ekibiz zaten. Herkes Gerets i hücum futbolu için severdi ama ben sırf genç oyunculara cesur bir şekilde şans verebildiği için severdim Terim de bu tip şeylerden çekinmeyen bir adamdı ama şu ara dönemde fazla değil bir iki ismi bile denememiş olmasının aklan yatkın hiçbir izahı yok illa birileri çıkıp bunu justify etmeye çalışır hayır edemezsin. Galatasaray ın Avrupa hayali varsa bunu PSG-MC-Real-Barça ile transfer yarışına girip oyuncu alamayacağına göre.. adam yiyen oyuncuları scout ile doğru maliyete transfer ederken altyapıdan kadroya her sene birkaç isim kazandırarak yapabilir bu başka türlü olmaz. Şimdi birileri çıkar şampiyon olucaz genç oyuncu sırasımı felan kardeşim bunun sırası zamanı yok geçtiğimiz iki yıl orta sıra takımı gibiydik bir genç oyuncuyu bırak 90dk.. 45 dk oynattıkmı hayır her iddaasına varım Türkiye liglerinde altyapılarda şu lato denen çöpden iyi 10 larca solbek vardır lanet olsun böyle düzene.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alınmamasının nedeni var ama. U19 Milli Takımı'nda genç oyuncular, haliyle burada olamadılar. Gökay Güney, Ali Ülgen, Barış Zeren'lerin jenerasyonu. Recep Gül'lerin jenerasyonlarının da maçları var, U19 Galatasaray'da oynuyorlar. Olmamaları bundan.

      Sil
    2. Ben önceki geldiğinde Emre Çolak ı 1 sezon boyunca oynatıp ertesi sezon Hamit ve Amrabat transferi ile kulübede mahkum etmesini de anlayamamıştım, en azından kiralık vermeliydik. Acaba Yerim eskisi kadar cesur mı değil fikirleri mi değişti yoksa?

      Sil
    3. Usta benim yazdıklarım o söylediklerini söyleme diye yazılmış zaten yok U19 + şu topçular şurada felan. Hayır o isimlerin hiçbirisi solbek de değil ayrıca ben burada illa bu ara dönemde denecek isimler vardır diyorum ki hadi o saydığın isimler yok illa birileri vardır denenecek.. Donk - Lato - Eray - Sinan ki dahada sayılır gibi çöplerin süre aldığı yerde altyapıda tek bacaklı adamlar bile süre alır hatta kulüp çaycısı bile :)

      Sil
    4. Mahkum etmedi, rotasyon da gerekiyor. Emre Çolak'ın o sezon ciddi oynadığı maçlar var, çok süre aldı.

      Sil
  6. Sanırım Özbek hocaya dedi ki para yok. Hoca da eldekileri kazanmaya çalışıyor ama Eren ve Hakan'a güvenirse büyük hata yapar. Sol bek ve forvet şart oğlu şart. Gomis olmasa kim sırtlayacak hücum yükünü ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Para yok, onu hepimiz biliyoruz. Katılıyorum yorumlarına da yapacak bir şey yok.

      Sil
  7. Feguli bu aralar Hadise Sifir tolerans dinliyor sanirim...Oynadigi ilk mactan beri gereksiz bir agresiflik var üzerinde.Kilo vermesi daha ceviklesmesi gerekirken ayni seviyede kaldi.İlerleme yok fiziken.Uzerine bir de Terimle ego yaristirmaya kalkmaz umarim.En cok sey bekledigim oyuncu inşallah kafayi verir artik isine...Sinan hususunda kanatta degil ortada olmali fikrim sabittir..Fiziken Yasin iyi durumda, Terim de mental acidan yarar sagladi, sozlesmesi de sona geldi bu sebeple kanatta yasin parlayacaktir ikinci yari..Sinan N diaye yedegi olabilir..Terim ruzgari rakiplere tesir etmeye basladi.Cogu simdiden ilk haftalarin hesap kitabi ile mesgul.Bu iyi oldu mental acidan ikinci yari ortasi cogu dusecektir iddalarindan..Son cikan guzel reklam da da vurgulandigi gibi esas vizyonumuz olan CL hedefine odaklanip dogru iki takviye ile vitesi artirmaliyiz artik..Tupcu ve tayfasi, tarafli basin ikinci yari ilk 6-7 hafta epey üzerimize oynayacaktır saha içinde kalırsak 27-29 haftalarda ligi bitirebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu maçta yaptığı çok anlamsızdı. Tudor yok artık, mecburen sakinleşmek zorunda, hoca isme bakmaz.

      Sil
  8. Sabri formayı kendi aldı oldukça iyi başladı.Tutan yok Cafercan Ozgurcan Çağrı Serdar Eyilik Recep Gül Atalay çıksın önce Aydın Yılmaz'ın ilk günleri gibi Sabri'nin ilk günleri hadi olmadı Uğur Uçar Ferhat Öztorun Mehmet Güven'in ilk günleri kadar verimli oynasın yeter. Arda'nın Boleslav maçını performansını beklemiyorum ama bu cocuklar daha hazır değil. Sabri mal yada yetenek fakiri de değil bence.

    Siz Selçuk'u da laf ediyorsunuz son 10 yılda kaç tane yerli oyuncu beğendiğiz? Kaç tane Galatasaray altyapısından çıkmış oyuncu beğeniyorsunuz kim var geçmişte gsden çıkıp beğendiğiniz?

    Fetiştizm başka birşey değil. Siz genç seviyorsunuz şahsı yada oynadığı oynu değil dün Cafercan oğuz Sabankay fanı bugün recep atalay... Neslin en iyisi bile 3 yıl sonra çöp leeş sizin tabirinizle.

    Süper ligde tutunabilmiş mehmet Güven de Ceyhun Eriş de İlyas Kahraman da Uğur Uçar da defalarca a milli olmuş sabri de gurur duyulacak oyunculardır.

    Asıl torpil ve gs apoletinin kaymağını U-15 U-17 U-19 milli takımına çağılırılanlar yer. Gözönüne olduklarından ve o yaştaki oyuncuları taramanın zorluğundan kolayca genç Milli olurlar. Kaybolmaları normaldir cunku dar bir havuzdan seçilmişlerdir. Yıllar geçtikçe taş yerine oturur.

    Bilgisayar oyunlarında 18 lik oyuncu oynar gerçekte bu pek mümkün değildir. Hele ekolsüz ve oyun bilgisi ve mental yönü zayıf türkiye yetişmeli oyuncularda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu genel bir yorum zannedersem, üzerime alınmıyorum :)

      Sil
    2. Sabri ilk çıktığında beklentiler çok büyüktü, yeni Emre Belözoğlu deniyordu yanlış hatırlamıyorsam

      Sil
    3. Çok doğru, aynı pozisyonda oynuyorlardı bir de.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir