23 Ocak 2018 Salı

Garry Rodrigues yükseliyor


Kafası kırık dediğimiz kanatlar var, bir yerden sorun verebilen. Fatih Hoca da bu tarz kanatlardan iyi katkı alabilmesiyle tanınır. Kimi beklentiyi karşılar, kimi o beklentiyi aşar, kimi beklenti altında gibi görünür ama bir şekilde katkı alır. Kafanın kırıklığı da sorunlu futbolcu imajı diye anlaşılmasın, saha içi yaşanan eksikler de buna dahil. Engin Baytar, Amrabat, Aydın Yılmaz gibi uzatabileceğim bir liste var, kendi kaliteleri doğrultusunda iş yapan. Bruma da bu listeye girecekti, hoca devam edemedi. Yasin Öztekin de bu treni bir yerden yakalar, Garry Rodrigues ise ustalık eseri olur.

Tudor döneminin de iyi isimlerinden biriydi, o noktada hakkını yiyemem. Tolga Ciğerci ve Garry Rodrigues özelinde beklentinin üzerinde katkılar alıyorduk. Sol kanat için alınan ama sağ tarafta katkısı farklı olan bir isim oldu. Solda biraz daha hücum kalitesi bekliyorsunuz, içe kat eden profilde sorun yaşadı. Sağda ise mücadelesiyle ayakta kaldı, Mariano'yla iyi bir ikili oldu. Yine de ilerleyen dönemde iş mücadele ile sınırlı kaldı, işin içine kalite koyması diğer beklenti.

Fatih Terim döneminin farkı bu olacak, Garry Rodrigues'i sadece mücadele ve temposuyla değerlendirmiyorum. Gomis'in de oyunundaki değişimi yazmıştım, zaten iyi olan bir ismin daha iyi olmasını. Garry Rodrigues de böyle, sorumluluk noktasında da var, kalitesini de ortaya koyuyor. Göztepe maçında sol tarafta bunu yaşattı, Kayserispor deplasmanında ise sağ tarafta aynı görüntü vardı. Maçın da adamı diyebiliriz, Galatasaray'ı sürükleyen futbolcu.

3. golüne bakın, 90. dakika ama 80 metre depar atarak o golü buluyor. Maç boyunca yüksek tempoyla oynayan bir futbolcudan bahsediyoruz, şu an bu adamı kesmenin mümkünü var mı. 12 çalım girişimi var, 10'u başarılı. Bu istatistiği Bruma bulduğunda yere göğe sığdıramıyorduk, Garry Rodrigues'in hakkını vermeyecek miyiz. Bahsettiğim hücum kalitesi bu işte, iş tempo ve mücadelenin dışına da çıkmaya başladı.

Giderek değerleniyor, şu an futbolcu satışı noktasında Badou Ndiaye'nin ardından 2. büyük beklentim kendisi özelinde. Bu görüntüsü yükselerek devam edecek gibi görünüyor, yaz döneminde Garry Rodrigues özelinde hiç de tahmin etmediğimiz şeyler konuşabiliriz. Sağ / sol kanat fark etmiyor, iyi olan da bu. İki tarafı da kurtarır oldu, daha yüksek gol sayısına ulaşacaktır. Göztepe ve hazırlık maçlarında görüntü buydu, Kayserispor karşısında da devam etti..

13 yorum:

  1. Rodrigues yeni Bruma olacak bence. Adam eskiltme ve şut atma konusunda Bruma'nın bence bir tık altı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni Bruma demem, kıyas sevmiyorum. O da kendi farkını gösterecek diyelim. Bruma'da da bu mücadele yoktu mesela, çok daha klas ve hücumda etkiliydi. Garry Rodrigues ise saf bir kanat gibi, o kanadı bütünüyle kullanıyor.

      Sil
  2. Ndiaye Rodrigues Tolga ve az da olsa Belhanda. Bunlar yaz döneminde yüksek bonservislere gidebilecek kapasitedeki futbolcular. Beklentim o yönde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tolga'yı bilmiyorum da diğer üçlüden benim de beklentim var. Belhanda için Arap ülkeleri gibi.

      Sil
  3. Bruma buyuk maclarda da inanilmaz isler yapiyordu, Besiktas maclarindaki ortadan butun savunmayi pesine takip yara yara giden pozisyonlarini hala hatirlarim. Garry de su an icin yukselen bir form var ama dedigim gibi benim esas beklentim buyuk maclar. Su sartlarda bir Besiktas ya da Basaksehir macinda nasil oynayacagina bakmak gerek bana gore.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayrica yazmayi unutmusum, Garry'nin yukselisindeki Mariano etkisini de eklememiz lazim. Arkasinda Mariano varken etkisi de gelisimi de bir baska oldu kesinlikle.

      Sil
    2. Var tabii, iyi anlaşıyorlar ve güçlü bir sağ koridor oluştu. Ben Bruma'yı Garry ile kıyaslamıyorum, elbette Bruma'nın potansiyeli daha yüksek uçlu. Ama Garry de şu yapıda gayet katkılı, düzeni işletiyor.

      Sil
  4. Hani derler ya "Tabanca gibi topçu" diye aynen öyle bir adam! Pas ve şut tercihlerindeki yanlışlara takılmıyorum şu hali bile türkiye ligine yeterde artar ama Fatih hoca ile beraber bu tercihlerini geliştirebilirse 15-20 milyon Euro bandında bir futbolcuya evrilir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 15 milyon avro'lar bence de hayal değil. Bu sezon çıkışı devam ettirirse yaz döneminde iyi bir bonservis bekliyorum.

      Sil
  5. O hızla giderken birden o sertlikte şutları çekebilen futbolcu pek yok... bunun yanında bir de oyun ici devamlılık takıma uyum eklenince gerçekten önemli bi oyuncu oldu. Çalışma ve disiplin noktasında da iyi bir oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüksek tempolu, bunu 90 dakika koruyor. Biraz daha sağlıklı kararlar verirse çok daha iyi bir isme evrilecek.

      Sil
  6. Klişe olacak ama avrupada olsa Garry'yi 30-40 verip havada kaparlardı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 30-40'ı bilmem de iyi bir piyasasının olacağı kesindi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir