19 Ocak 2018 Cuma

Gerçek olan sol bek için iyi bir isme ihtiyaç duyulduğu


Sol bek konusu karmaşık. Gerçek olan o pozisyon için iyi bir isme ihtiyaç duyulduğu. Günü kurtarma politikasıyla hareket etmenin hata olduğunu da Latovlevici'de gördük. Ben de istemiştim transferi ama ligin ilk yarısındaki performansı hayal kırıklığıydı. Takımı yükseltmenin yolu o pozisyonu güçlendirmekten geçiyor, Ocak ayının olmazsa olmazı buydu.

İlle de günü kurtarmak diyorsak Evra o isim olabilirdi. Geç kalındı yalnız, kamp öncesi bitmesi gereken bir işti. Fatih Hoca onu istemediğine göre günü kurtarmaktan ziyade o pozisyon için gerçek anlamda bir isim istiyor. Alternatif üretmek değil, sol bek pozisyonunu gerçek anlamda doldurmak. Açıklamalarından da bu sonuç ortaya çıkıyor.

Dün Uğur Çiftçi ismi ortaya atıldığında tepki doğdu. Haklı da bir tepkiydi, çünkü Galatasaray'ın yeterliliğine cevap verecek bir isim değil. Maddi durumun iyi olmaması ve eldeki yabancıların elden çıkarılamama ihtimali bizi "yerli bir isme" yöneltmiş olabilir desem de bence gündemde değil. Gelecek sezonun alternatifini bugünden almak doğru bir hareket değil, o pozisyon gerçek anlamda doldurulmayı bekliyor. Uğur Çiftçi'nin Latovlevici veya Carole'den daha iyi futbolcu olduğuna inanıyorum. Bugün Uğur Çiftçi gelse dahi yarın forma yine Latovlevici veya Linnes'in olacak.

X bir yabancı sol bek gelse dahi gidecek ismin Latovlevici olduğunu düşünmüyorum. Carrasso gözden çıkmış gibi duruyor, giden isim o olacak. 2. bir yabancı ihtimali doğarsa Latovlevici ismi gündeme gelebilir. Latovlevici demişken, dünkü Bucaspor performansını konuşmak lazım. Galatasaray formasıyla gösterdiği en iyi performans diyebilirim, özellikle ilk yarıda gösterdiği etkiyle sonucun alınmasında pay sahibiydi.

Buna kanmıyorum elbette, sol bek transferi olmazsa olmaz. Yine de Latovlevici'nin bu kıpırtısı hoşuma gitti, sezonun ilerleyen döneminde ona ihtiyaç duyulan anlar olabilir. Belki de kimse gelmez, o durumda bir numaralı alternatif yine kendisi. Latovlevici'nin hücuma çıkışı, ısrarla bindirmesi ve zorlaması sorun değildi bu arada, bunu en zor maçta dahi denedi. Sıkıntı verimlilik, topu görerek kullanmaması. Bucaspor karşısında bunu yaptı işte, topu görerek kullandı ve neredeyse her çıkışında etki gösterdi.

Latovlevici de bir hücum beki. Savunmasının sorun olacağını düşünsem de hücumda önemli katkı bekliyordum. Karabükspor'da izlediğimiz Latovlevici buydu, 6-7 asist bandında dolaşan bir sol bekti. Bu adam sol ayağını iyi kullanıyordu, frikik kullanmaya kadar bir etkisi vardı. Bunları görmek istiyor insan, daha iyi futbolcuların etrafında katkısı yükselmeliydi. Tudor dönemi yaramadı ona, belki Fatih Terim'le ayağa kalkar..

22 yorum:

  1. Seçimden sonra halledilir. Ve en büyük temennim Mustafa Cengiz'in kazanması. Abdurrahim Albayrak onunla beraber gelecek çünkü. Fatih Hoca kimi isterse Albayrak alır.

    YanıtlaSil
  2. bu altınordudaki solbek yusuf acer nasıl oyuncu bilginiz varmı?
    eğer kalıcı bie adım isteniyorsa gurbetçi gençlere bakılabilir ama kime?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da alternatif olur, şu an bize fark yaratacak bir sol bek lazım.

      Sil
  3. Üstteki arkadaş da söylemiş yatırım yapilacaksa yusuf acer e yapılabilir... ugur ciftci den daha iyi bir transfer olacağı kesin gibi en azindan gelecege yatırım olur...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle de şu aşamada nasıl bir sol bek gerektiğini yukarıda yazdım :)

      Sil
  4. Cok guzel yazi hocam, Galatasaray'i takip eden basindan tecrubeli bir muhabir yazsa bundan daha iyi anlatamazdi durumu bence.
    Kisa bir not eklemek istiyorum sadece, eger devre arasi yeterli bir sol bek alinmazsa bugun Lato yeterli olur diyenler Besiktas, Fener maclarindan sonra neden sol bek alinmadi diye yirtinacaklar, Basaksehir'den fark yedigimiz maclar ne cabuk unutulmus arkadas, inanamiyorum.

    YanıtlaSil
  5. Latovlevici yeterli olmaz ama Lato ve Linnes'ten kötü bir sol bek;sırf almış olmak için alınmamalı. Fatih Hoca'nın yaklaşımına hak veriyorum. Net bir transfer lazım sol bek'e. Ön libero'ya Fernando 'yu almak kadar net bir transfer yapılsın. Alamıyorlarsa hiç almasınlar. Bunu söylüyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence Linnes'den kötü bek değil, birbirlerinden pek fark göremiyorum.

      Sil
  6. dünkü maçta bucasporlu solbek abdullah benim gözüme çarptı sol ayağını çok iyi kullanıyor geçenlerde roberto carlos golü atmıştı sıfırdan

    YanıtlaSil
  7. yerli isimlerden sakıb kesinlikle uğur'dan daha iyi.
    rıza hoca da bunu bildiğinden sakıb'ı kovalıyor.
    evra kamp yemeliydi. artık olmaz.
    son sözüm bir kez daha: iki yakan bir araya gelmesin juventus.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli sol bek alacak olsam Aziz Behich'i isterim ama o da yetmez. Yerli piyasasının özeti bu.

      Sil
  8. mariano sol bek linnes sag bek oynamaz mi?

    YanıtlaSil
  9. Latovlevici'nin kıpırdanması güzel de rakip Buca işte. Kayserispor maçında nasıl oynayacağı belli değil karşısında Deniz Türüç olacak. Bucaspor sağ kanadı değil. Karabükspor'da oynadığı gibi aklıyla oynasa bizim sol bek ihtiyacımız dahi olmayacak belki de. Ayakları iyi diyorduk, ortaları adrese teslimdir diye övüyorduk belki sakatlıktan belki uyum sürecinden kaynaklanıyor ama deli dana gibi git gelden başka bir şey yapmaz oldu. Adamın kendine güveni de gidince ıslıklar eşiliğinde med-cezir yapıp duruyor. Sıkıntımız da tam olarak bu. Ben Evra alınsın temiz iş olsun diyenlerdenim. 6 ay+ 1 yıl opsiyonla bu iş olur. Ara transfer zordur, gelen yıldız olmazsa (Drogba misali) sorun çıkıyor. Evra + Niasse bize yeter diye düşünüyorum. Ama sol bek ne pahasına olursa olsun 1. sınıf olmalı. Yoksa bu lig böyle gitmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle de sonuçta rakip bunlar ve ona göre yorumluyoruz. Yapacak bir şey yok, mevcut durumda yine en iyisi o duruyor.

      Sil
  10. Bu donem alinmaai adima demiyorum ancak bir ara tolgahan cicek ismi geciyodu gs ile.

    YanıtlaSil
  11. Kayseri maçı sonrası hala aynı fikirdeyim Lato gönderilmeli çunku geleceği yok 6 ay sonra zaten daha fazla tazminat vererek göndereceksin.

    Ancak Lato gönderilecekse bile 28 OCAKTA Osmanlı maçından sonra gönderilmeli. Sol bek alınsa bile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lato'yu gönderirsin de yerine kimseyi almadan bunu yaparsan da Hakan Balta'ya kalıyorsun.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir