30 Ocak 2018 Salı

Jahovic'in Konyaspor'a gidişi bana Donk'un Galatasaray'a transferini hatırlattı


Donk'un Galatasaray'a transfer olduğu dönemi hatırladım. O sezonun ligin ilk yarısındaki en iyi ismi Donk'tu ve Galatasaray'a transferi çok dillenmiş, bir anda olmazsa olmaz olarak görülmüştü. Sıkıntı şu, sezon sonunda sözleşmesi bitiyor olmasına rağmen 2.5 milyon avro'luk bonservis verdik. Hem o an için gerçek ihtiyaç değildi (en azından aranan profil), hem de geri dönüşü olmayacak bir işe imza attık. Dursun Özbek yönetiminin en skandal hareketlerinden biriydi, altını kazısak kim bilir neler çıkacak.

Jahovic'in Konyaspor'a gidişi de beni bu anlamda şaşırttı. Jahovic de bu sezonun ilk yarısına damga vuran isimlerden biriydi, Göztepe'nin bulunduğu konumun mimarlarından. Onlar adına özel de bir isim olduğuna inanıyorum, alt ligden gelen bir isimdi ve kendisinden vazgeçilmedi. O da buna iyi yanıt verdi, 1.Lig forveti olmadığını kanıtladı. 1.Lig'de büyük işler yapmış birçok ismin Süper Lig'de kaybolduğunu izledik, Jahovic ise büyümeye devam etti.

Jahovic 30 yaşında ve sezon sonunda sözleşmesi biten bir futbolcuydu. Göztepe onu takımda tutmak istemedi ama ortaya bir duruş koydu, şartları zorlamadı. Yıllık 1 milyon avro istiyordu diye biliyorum, Göztepe ise 650 bin avro'nun üzerine çıkmadı. Hatta bu süreçte Demba Ba'yı aldılar ve olası Jahovic ayrılığına karşı önlemi aldılar. Yine Galatasaray'a gelelim, Badou Ndiaye'nin ayrılığı konuşulmasına rağmen biz o altyapıyı yapmadık. Bugün de yana yakıla orta saha arıyoruz.

Konyaspor'un Jahovic'i almasına değil de 1.5 milyon avro bonservisle almasına şaşırıyorum. Sezon sonunda sözleşmesi bitiyor, buna rağmen 1.5 milyon avro verdiler. Küçümsemiyorum, asla yanlış anlamasınlar ama böyle bir lüksleri olmaması gerekiyor. Jahovic olmasa Eto'o geliyordu, ona da 2.5 yıllık sözleşme bağlamak üzerelerdi. 

İddialı bir transfer oldu, başarılı olacağına da inanıyorum. Yine de lüks, bu tarz hamlelerin geri dönüşü çok acı da olabilir. Göztepe için ise Ghilas'ın yetersizliği tartışılıyordu, üzerine Jahovic gitti. Demba Ba ne durumda bilinmiyor bile, riskli hamle. Jahovic Galatasaray'a olmaz mı diye sorular da geldi, olmazdı. Elinde Eren Derdiyok var zaten, yeni bir pivotu ne yapacaksın..

6 yorum:

  1. abi bildiğim kadarıyla FB ve GS nin uefadan elenmesiyle paralar başakşehire ve konyaya gitmiş, yani ciddi bir gelir elde etmişler, sanıyorum o yüzden bu jahovic transferi, yani kaynak burdan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka öyledir de sözleşmesinin bitmesine 6 ay kalmış bir isme 1.5 bonservis fazla. Eto'o nun da yıllık ücreti 2.5 milyon avro mesela, bunlar çılgın paralar.

      Sil
  2. Doğru bir karşışlaştırma olmamış bence. Jahovic ligde gol krallığına oynuyor ve transfer piyasasının en pahalı olduğu mevki olan santraforda ounuyor. Kontratı benzer bir durumdaki Sanchez için Manu'nun ödediği rakamlar inanılmaz mesela. Jahovic gibi bir golcü için az bile ödemişler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi bence doğru karşılaştırma, o Manchester United, burası Türkiye.

      Sil
  3. Göztepe yönetimi Jahovic'e haksızlık etti bence.Adan geçen yıl takımın lige çıkmasında katkısı en çok olan futbolcuydu.Şu an Göztepe bu konumdaysa yine Jahovic'in katkısı çok büyük.Bi de yerine uzun zamandır maç yapmamış Demba Ba'yı aldılar.Ne kadar verecekler ona bilmiyorum ama Jahovic'in istediği ücretin fazlasını verecekler sanırım ve Ba daha yaşlı.Jahovic gibi garanti bi futbolcun var onu böyle boş bi nedenden yollayıp yerine hem daha maliyetli olacağını düşündüğüm hem de daha yaşlı birini almak beni şaşırttı.Konyaspor ise kağıt üzerinde iyi hamle yaptı.Eto'o'yu da aldılar mutlaka ikisi de katkı sağlayacaktır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duruş gösterdiler, geri adım atmadılar. Neden diyemiyorum, kendi politikaları sonuçta. Ama Demba Ba işi garip, ona güvenmeleri ya da. Kim bilir ne kadar verecekler, ucuza da oynamaz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir