23 Ocak 2018 Salı

José Holebas & Galatasaray, mali şartlara uygun isim bulmak gerçekten zor


Somut adımlar anlamında son 8 gün. Bu hafta büyük bir hareketlilik bekliyorum, bir şeyler olacaksa şu günlerde olacaktır. Kongre sürecinin bizlere birkaç gün kaybettirdiği doğru ve yeni yönetim sonrasında eski hamlelerin devamlılığı merak ediliyordu. Görünen o ki hocanın istediği hamleler noktasında girişimler devam edecek. Bu süreçte de mutlaka Galatasaray'a birçok isim öneriliyor, Jose Holebas da onlardan biri.

Bonservisle futbolcu almak zor, kiralama durumu en gerçek ihtimal gibi görünüyor. Elbette iddialı isimleri de konuşuyoruz ama bu dönemde transfer yapmak gerçekten zor. Yapmış olmak için değil, seviye atlatacak futbolcuları arıyoruz. Şu an en büyük ihtiyaç sol bek, ben ise forvet transferinin de en az sol bek kadar önemli olduğunu düşünüyorum. Asamoah defterini bir kenara bırakacağım, en azından yaz dönemine diyelim, bu dönem imkansız.

Jose Holebas yaş haddi olan bir futbolcu, bu transferi günü kurtarmak anlamında değerlendirmek gerekiyor. 33 yaşında, fazlasıyla tecrübeli bir sol bek. Olimpiakos ve Roma dönemleriyle akıllarda diyelim. Ateşli bir futbolcudur, tribünler sever böyle isimleri. Şu aşamada sol beki taşıyacak tecrübesi de var, ligin 2. yarısı için ise hayır denilemeyecek bir transfer. Yaz döneminde önüne bir sol bek alınarak orada iyi bir rotasyon oluşturulabilir.

Hakan Balta geliyor akıllara, tarz noktasında benzer yanları var. Holebas onun bir tık daha tempolusu diyelim. Teknik ve pas özellikleriyle ön plana çıkar, biraz da yaş itibariyle gümbür gümbür bir sol bek değil ama asist özelliği ön plandadır. Sol bek için fizikli de bir isim, sağda Mariano gibi bir isim varken sol tarafta Holebas ile onu dengelersiniz. Bekler için hava topları da sorun yaratıyor, Latovlevici ve Linnes gibi isimler bu anlamda ezilebiliyor. Holebas'ın Hakan Balta gibi stoper özelliği olmasa da defansif noktada onun 4-5 sezon önceki halini hatırlamak gerekir.

Bu sezon Premier Lig'de 15 maça çıktı ve 3 asisti var. Watford kariyerinde ise 63 maçta 3 gol 7 asist. Son dönemde formayı Zeegelaar'a kaptırdı ve sözleşmesini bu ay içinde uzatmasına rağmen transfer durumu oluştu. Galatasaray'ın kiralamak istediği söyleniyor ve menajeriyle de görüşülmüş. Kararı Fatih Terim verecek. Gönül daha genç ve iyi sol bekler ister ama şu dönemde transfer yapmak, mali şartlara uygun isim bulmak gerçekten zor..

14 yorum:

  1. Mali durumu düşünmesek burun kıvıracağımız bir oyuncudur kendisi. Lakin ucuza transfer edilebilecek iyi alternatiflerden biridir. Evra gibi iddialı bir isim değil belki ama faydalı bir oyuncu olur kanaatindeyim. İleri çıkışları dengelidir. Teknik kapasitesi yüksektir ortaları kalitelidir sadece fizik açıdan temposu eski sezonları gibi değil. Bu yüzden formasını kaptırdı. Yine de Türkiye Ligi için fazla sırıtacağını zannetmiyorum. İnşallah hayırlısı olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu dönem için iyi bir isim olarak görüyorum. Evra'ya göre artıları da eksikleri de var.

      Sil
  2. Arkadasin dedigi gibi Turkiye Liginde rahatlikta oynar ama bana gore Holebas gelecekse 2 hafta once Evra'ya neden burun kivirildiginin aciklamasi olmaz. Evranin sadece pozisyin bilgisi yeter bizim lig icin, kisacasi yine akilsiz isler basliyor gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur. Evra sorunlu bir isim ve bir süredir maç oynamıyor. Yaş da 36, o da ara dönemi geçirebilirdi, telafi edebilirdi ama başka dengeler var demek ki.

      Sil
  3. Holebas bundan 4-5 sene önce çok iyiydi son durumu nedir bilmiyorum. Sözleşme şartları önemli 6 aylık kiralama yeterli fazla maliyetli olmadan. Zeegelaar Elazığ'da oynadı birkaç sene önce.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En son formayı kaptırdı işte, Aralık ayını bu anlamda boş geçti.

      Sil
  4. 33 yaşını bitirmiş hızı duşmuş Watford'ta istenmeyen oyuncu durumundaki Holebas'a ne satın alma opsiyonundan bahsediliyor anlamıyorum.

    Robinho Vagner Love bize gelse 3m maaş 5m bonservis mi verirdik acaba?

    Holebas'ı sadecec maaşının %80 ödeyerek bile kiralama bedeli vermeden kiralanabilecek haldeyken opsiyon saçma olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstenmeyen değil, 20 gün önce sözleşme uzattılar. Futbolcu ayrılmak istiyor, formayı kaptırdı.

      Sil
  5. Chelsea'li Kenedy Nwecastle'da kiralık olarak...

    YanıtlaSil
  6. Yanıtlar
    1. Onun da sakatlık durumu muamma, iyileşmesine rağmen.

      Sil
  7. Holebasi bu sene izledim takimin abisi pozisyonunda ekonomik tecrubesiyle oynuyor tum sol taraftaki taclari ve duran toplari o kullaniyor ortalari harika 2.5 3 sezon oynar diye dusunuyorum su kadroyla uyumu harika olur 3lu oynarsak solun onude arkasida oynayabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kısa vadeli düşünüyorum, bence katkılı olur.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir