30 Ocak 2018 Salı

Marvin Bakalorz & Galatasaray, transfer yapmış olmak için transfer yapmak


Alman basınının iddiası, sıcağı sıcağına yazalım. Galatasaray'ın transferi için girişimlere başladığı söyleniyor. Aslında uzun uzun yazmaya gerek yok, bunun adı "transfer yapmış olmak için transfer yapmak". Kimseyi almazsın, bu anlaşılır. Badou Ndiaye'nin gidişi üzerine mevcut kadrodan birçok alternatif ürettik, bunu kimse ayıplamaz. 

Fellaini ya da Mbia gibi isimler için "aranan tarz değil" diyebiliyoruz. Öyleler çünkü, Badou Ndiaye sonrası aranan profiller değiller. Bunu diyebilirken Marvin Bakalorz'u gündeme almanın herhangi bir mantığı yok. Badou Ndiaye yerine illa biri gelecekse bu en azından oyunun iki yönünü oynayabilen biri olmalı. Böyle birini şu gün itibariyle bulmanın zor olduğunu biliyorum, ortada herhangi bir fırsat yok.

Ya da tarz değiştireceksiniz ve orta saha çok daha farklı kurgulanacak. Böyle bir mantık oluşacaksa Fellaini yıldız transferi olur mesela, büyük fark gösterir. Fernando / Fellaini ile büyük bir defansif direnç kurarsın, Belhanda da topu hücuma taşıyan ismin olur, Badou'nun boşluğunu böylelikle dindirebilirsin. Mbia da bunu yapar, demek istediğim kurgu değişikliği.

Marvin Bakalorz'u eminim ki tanımayan çok, bir anda sorular gelmeye başladı. Tarz olarak benzetmek gerekirse (kalite demiyorum, elbette daha kalitelidir) Hürriyet Güçer gibi bir isimdir. Savaşçı orta sahadır, defansif aksiyonu güçlüdür ve sadece bozmaya oynar. Fernando'nun alternatifi olur desem elde Donk var, o oynasın, niye transfer yapılıyor ki.

Kariyerinde de kayda değer bir şey yok, ya da Hannover 96'dan alınacak başka isimler var diyeyim. 28 yaşında, genç de değil, ne gibi bir farklılık getirecek ki. Fernando'nun alternatifi olur diyeyim, o da Fernando'yu yine aratır. Oyun aklı, pas aksiyonu, hız, teknik gibi birçok konuda eksiği var, işin sadece savunma noktasında. Poko'yu alsaydık keşke, bu isimleri gördükçe yazmaya devam edeceğim.

Umarım yanlış bir haberdir ve bu transfer gerçekleşmez, hiç gündemimize gelmemiştir. İstikrarlı bir futbolcu tamam da bu dönem gelecek ismin de kalite getirmesi gerekir. Biz ise alternatif oluşturma peşindeyiz, üstelik ihtiyaç duyulmayan tarzda bir futbolcuyla. İlla transfer yapmaya gerek yok, eğer böyle futbolcular gündeme gelecekse..

19 yorum:

  1. Olacak is degil sen ligin en iyi box-to-box oyuncusunu dunya kupasi oncesi ederinin cok altina satiyorsun, sonra kalkip ikinci sinif orta saha oyunculari ile ilgileniyorsun. Cildirmamak elde degil.

    Su nitelikte 26 yasinda ki adami kac paraya alabiliriz. 18 mio falan degil bunun karsiligi.
    https://www.youtube.com/watch?v=odS1ndnJX4U

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tamam da kendi gitmek istiyor

      Sil
    2. Badou gitmek istiyor, ona bir şey yapamayız. Ama bu hamleyi yapmak da transfer yapmak için transfer yapmak oluyor.

      Sil
    3. Ne demek gitmek istiyor. Takim sana guvenip o kadar yatirim yapmis, sende 6 ay daha oyna sonra git. Bu kadar zor mu soz gecirmek ? Aziz Yildirim'in takiminda olsaydi Badu simdi ikinci takimla idmana cikiyor olacakti. Yonetim zafiyeti baska bir sey degil.

      Sil
    4. Bildiğin gitmek istiyor, bunu söyleyen Fatih Terim. Zafiyet olduğunu sanmıyorum, teklif yüksek.

      Sil
    5. Göndermesek ne olacak? Kalsa da illa oynayacak, iki haftaya da ikna olurdu. Dünya Kupası öncesi u21 takımıyla antrenman yapmayı göze alabilecek mi?

      Sil
    6. Kendi ayagimiza siktik. Badu'nun yeri dolmayacak. Bu sene sampiyonluk kacarsa ve sampiyonlar ligine gidemezsek elimizin tersiyle ittigimiz gelir badu'dan kazandigimiz 5-6 milyondan cok daha fazla. Iste o zaman izleyin finansal cikmazi.

      Sil
    7. Kalsa illa oynayacak mı ya da eskisi gibi mi olacak bilmiyorum. Orada da bir duruş göstermek lazım, ayıp etti çünkü.

      Sil
  2. bu yeni yönetim işe iyi başlamadı gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekleyelim bence, bu sadece bir iddia.

      Sil
    2. Yonetim panik yapti hocam, sen yonetime yeni gelsen bir baksan ki basinda hic haber yapilmazken 4 aydir maas yatmamis, en degerli kulup varliklari resmen birilerine peskes cekilmis, soylenen her sey hatta Kap'a bildirilen transferler bile yalan cikmis, 3 milyon Eruo menajerlik ucreti verilmis sen ne yaparsin, biraz empati yapmak lazim. Yeni yonetim resmen enkaz devraldi burdan ayaga kalkmak hic kolay degil, tanri yardimcimiz olsun.

      Sil
    3. Yönetim panik, eminim ki bu kadarını beklemiyordu.

      Sil
  3. Her zamanki saçma son dakika transferi (olursa). Cris, Pandev, Dzemaili.. Tudor döneminin en güzel yanı lüzumsuz oyuncu alınmamasıydı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dzemaili / Pandev isim noktasında saçma değildi aslında, özellikle Dzemaili. Kullanılamadı, değerli isimdi.

      Sil
  4. Şu ndiaye denen karaktersiz transfer sezonu açılır açılmaz gitmek istediğini belirtse güle güle der Poko'yu alırdık ama öyle bi zamanda gitmek istiyorum dedi ki çıldırmamak elde değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katiliyorum, rahatlikla Poko ya da X bir futbolcu alabilecekken 2 gun kala giderek sampiyonluk yolunu dinamitledi resmen. Gerci bu durum biraz da Dursun Ozbek kaynakli olabilir zira adam onceden soz vermis ve kesin kazanacagini dusundugu icin secim sonrasinda yeni yonetime yansimasi gec olmus olabilir.

      Sil
    2. Bu da doğru, elimizi kolumuzu bağladı. Bizde de hata var, gitmesi konuşulan isimdi, altını dolduramadık.

      Sil
  5. N'diaye nin yerini benzer bir oyuncuyla doldurmak için iki kati bonservisi gözden cikarmaniz gerekiyor. Gitmemeli bir şekilde ikna edilmeliydi noktasinda israrciyim yerine kalan bir günde kim alınabilir bilmiyorum ama bakalorz u almak yerine alt yapidan birisi gelsin arada oynasin tecrube kazansın daha iyi derim. Fellaini veya M'bia ya hayir demem ama orta sahada tarz degisir ki bu tarzi fatih hoca pek tercih etmiyor. Ben yine asamoah a dönüyorum bonservis biraz daha arttırılıp onu sol bek degil orta saha olarak transfer edebiliriz nasilsa para gelecekmis N'diaye den...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlatmak istediğim telafi etmek ya da mecburen tarz değişikliği. O tarz isimleri almak daha geniş bir zamanda dahi zor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir