17 Ocak 2018 Çarşamba

Oumar Niasse & Galatasaray, aklıma tarz noktasında daha doğru bir forvet gelmiyor


Niasse de her yıl istisnasız olarak takımlarımızın gündemine gelir. İçinde bulunduğumuz Ocak ayında konuşulduğunu görmedim gerçi. Cenk Tosun transferinde Beşiktaş için takas olabilir mi diye düşünüyordum, bakmadılar bile. Galatasaray için de her dönem konuşuruz, bu dönem ismi henüz anılmadı. Yazılacaktır tabii, forvet aradığımızı biliyorum.

Aradığımız tarz öncelikle. Hızlı ve kanat özelliği var, ayrıca patlayıcı gücü olan bir isim. Gomis'i de tamamlar, rahatlıkla çift forvet oynarsınız ve fazlasıyla uyumlu bir ikili olur. Kenardan getirebilirsiniz, patlayıcı özelliğiyle hücuma can getirir. Ya da kanatlara atarsınız, hücum içinde joker özelliği gösterir. 

Fatih Terim'in düzeninde hareket ve mücadele çok önemli. Gomis'in 2 maçta nasıl bir hal aldığını görüyorsunuz ki zaten iyi dediğimiz bir isimdi. Garry Rodrigues desek bu özellikleriyle hocanın gözüne girmiş durumda. Niasse'nin de bu özelliği var işte, hareket ve mücadele katacak. Sadece bunlar da değil, deplase koşuları, sırtı dönük oynayabilmesi veya topla rakibini geçebilmesi kıymetli.

Everton onu dönem dönem gözden çıkarır ama bir şekilde geri dönmeyi başarıyor ve rotasyon içinde yer buluyor. Bu sezon da 11 maçta 5 golü var, kötü diye anılabilecek bir sezon adına iyi performans. Bu sefer dönemeyecek yalnız, Cenk Tosun ve Walcott için önemli yatırım yaptılar. Daha güçlü bir hücum hattı oluştu, Niasse'nin o rotasyonda yer bulabilmesi çok zor.

Piyasası vardır diye düşünüyorum, Everton'un önceliği de onu bonservisle elden çıkartmak olur. Premier Lig'de kalabilir, Rusya'ya dönebilir ya da para derse Katar / Çin gibi ihtimaller dahi doğar. Galatasaray'ın onu takıma kazandırmasının tek yolu kiralama ile olabilir ki o da Everton'da bitiyor. Niasse ikna olur, Galatasaray'a gelmek ister. Everton'u kiralama konusunda ikna ise yöneticilik becerisi ister, beni düşündüren nokta da bu.

Aklıma tarz noktasında daha uygun bir isim gelmiyor, Niasse'nin transferini isterim. Hamza Hamzaoğlu döneminde gündeme geldiğinde de istemiştim, o dönem anlamsız bir tepki vardı. Sonra o Niasse Rusya'da büyük bir çıkış yakaladı ve 18 milyon avro bonservisle transfer yaptı. O dönem 24 yaşındaydı, bugün 27. Hala genç, hala önünde iyi bir gelecek var ve bonservisle alabiliyor olsanız size geri dönüşü dahi olurdu..

11 yorum:

  1. Kotu kacirdik Tevez'i :)

    YanıtlaSil
  2. Akhisar'da oynarken çok beğenirdim zaten Akhisar'ın şu ana kadar yaptığı forvetlerin çoğunu beğenmişimdir.Nitekim Niasse da öyleydi.Bize gelecekken bazı çok bilmiş kişilerin burayı akhisar mı sandınız demesi yüzünden transfer gerçekleşmemiş ve moskovaya gitmişti.Orda hata yönetim ve teknik direktörün.Tamam taraftar ilk başta istemeyebilir zaten şu dünyada bi transferden en az tatmin olan kişiler bizim taraftarlar.Messi'yi al ona bile bi kılıf bulurlar.Neyse konuya dönelim.Niasse o zaman gelse 2 maç sonra taraftar benimserdi ve belki geçen 2 yılı bu kadar berbat geçirmezdik çünkü Niasse gayet iyi bi forvet.Keşke o dönem yönetim ve teknik direktör duruş sergileyebilseydi de Niasse transferi gerçekleşseydi.Şu an ise hâlâ isterim gelmesini tam aradığımız tipte forvet buna değinmişsin zaten.İşin tek olur yolu kiralık çünkü Everton 18 milyon pound mu ne ödemişti doğal olarak kolay bırakmak istemeyeceklerdir ama düşünülmesi gereken bi hamle çünkü ben defalarca söyledim erene güvenmiyorum,güvenen pek kimse kalmadı sanki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akhisar bu tarz forvetleri iyi kokluyor ve takımına kazandırıyor. Niasse'yi Hamza Hoca döneminde de istemiştim, algı kurbanı oldu.

      Sil
  3. Niasse ile ilgilendiğimize dair haberler var umarım doğrudur.

    YanıtlaSil
  4. Niasse de olur Remy de olur sadece bu konusulan kalitenin altina dusmemek gerek, umuyorum maddi durumlar vs deyip yine gidip siradan birini almazlar. Besiktas cok daha az taninan bir kulupken yok pahasina gayet guzel oyuncular alabiliyor kisacasi bu tip transferler mumkun ama bizim yonetimden pek umudum yok acikcasi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başakşehir, Bajic'i aldı mesela. Uyuyoruz..

      Sil
    2. Uyumak da degil bu hocam, su anki yonetimin tek yaptigi sey koltugu kaybetmemeye calismak inan baska bir sey degil. Sezon basindaki transferler de Fatih Terim'in de gelmesi de tamamen orada kalmakla ilgili. Su an Galatasaray birilerinin kontrolu altinda, benim tek umudum Fatih Terim zira hoca bunlarin hepsine muhalif birisi ve bizi cikarirsa o cikaracak ama bu imkanlarla ne yapabilir kestirmek zor.

      Sil
  5. Kesinlikle aradığımız bir tarz. 4-4-2 seven Fatih Hoca'nın hücum jokeri de olur 4-2-3-1 oyununda kanat da oynar diğer sistemlerde forvet de oynar. 27 yaşında olgunluk çağında bir oyuncu. İnşallah alabiliriz. Lakin Fatih Hoca'nın ima ettiği gibi para yok, finansal fair play var onu ne yapacağız bilmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şekilde kullanırsın, o işin birçok kombinasyonu var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir