24 Ocak 2018 Çarşamba

Samuel Eto'o & Galatasaray, bakalım gün sonunda kim alacak


Eto'o transferini takiben 2 yıldır konuşuyoruz. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş üçgeninde sürekli haberleri çıkar, gitti gidecek denilir ama günün sonunda Antalyaspor'da kalır. Sportif Cümleler'de de sık sık bu konuya değinirim, yine farklı şeyler yazmayacağım. Yeni bir transfer döneminin içindeyiz ve Eto'o nun olası transferini konuşuyoruz. Beşiktaş'la başlamıştık, gün sonunda yine Galatasaray'a döndük. 

Bu sefer bir fark var. Antalyaspor'un yönetimi ve zihniyeti değişti, konuşulması gereken ilk şey bu. Sezon başında kadroya kattıkları birçok önemli isimle yollar ayrıldı, son halka da Nasri olacak. Eto'o da bu halkanın bir parçası olacak, çünkü sezon sonunda sözleşmesi bitiyor. En azından 1.5 sezon daha üst seviyede devam etmek istediğini biliyorum ve onun adına Galatasaray, Fenerbahçe veya Beşiktaş gibi takımlar oldukça cazip. Antalyaspor da bu konuda herhangi bir zorluk çıkarmayacaktır.

Eto'o benim yanıldığım isimlerden biri. Antalyaspor'a gelirken "para" faktörünü ön plana çıkarmış ve herhangi bir şey beklememek gerektiğini yazmıştım. Son dönemi düşüşteydi çünkü, ayakta dahi durmakta zorlanıyordu. O ise inanılmaz şekilde Antalyaspor'u sahiplendi ve büyük bir lider gibi hareket etti. Onun önderliğinde de ligin renkli takımlarından biri olmayı başardılar, Eto'o da çok büyük işler yaptı.

Bu tarz forvetler için bir yorumum vardır, genellikle Türkiye'de istisnasız şekilde ayağa kalkarlar. Gekas, Vagner Love, Arouna Kone, Adebayor gibi birçok örnek var. Ne kadar düşüşte olsalar da kaliteleri ve oynadıkları takımın beklentileri ölçüsünde Türkiye'de ayaklanıyorlar. Yine de Eto'o 'da bunu beklemiyordum, o ise belki de hepsinin üzerine çıktı. Antalyaspor formasıyla 2.5 sezonda 77 maçta 44 gol 14 asisti var, bu sezon da 15 maçta 6 gol 3 asist. 36 yaşına gelse de en azından 1.5 sezon için atımlık bir kurşunu kaldığını düşünüyorum.

Geçici çözüm nihayetinde, ekonomik şartları da göz önünde bulundurmak lazım. Şu aşamada Eto'o yu transfer etmek şartları o kadar zorlamayacaktır. 36 yaşında, çok büyük bir tecrübesi var ve Türkiye'de yaptıklarıyla da üzerine fazla konuşulmaması gereken bir isim. Evra için yaptığım yorumlar onun adına da geçerli, bu tarz geçici bir çözümde yaş durumuna takılmam. Maddi şartlar neticesinde konuşuyorum, başka bir dönemde bu transfere hayır diyebilirdim.

Javier Hernandez'i de yazdım, imkan varsa elbette tercihim o olur. Günün sonunda Eto'o gelirse de hayır diyemem, anlatmak istediğim bu. Farkları ise şöyle, Javier Hernandez demek 4-4-2 anlamına gelir, Eto'o 'yla ise durum böyle olmaz. Eto'o nun egosu konuşacak burada, kenarda bekleyeceğini kabullenmesi gerekecek. Yeni bir rol onun adına ama aktif olacak, daha çok maç içinde kilit açması yönünde. Bazı maçlarda 4-4-2'ye de döner iş, Gomis'le de iyi ikili olurlar ama Eto'o 'yu ekonomik kullanma taraftarıyım. Kenarda bu tarz bir forvetin olması kıymetli, bence iş yapacağı nokta da bu.

Eto'o Antalyaspor'da forvetten ziyade oyun kurucu gibiydi. Galatasaray'da Podolski'yi düşünün, aynı tarz ama Eto'o Sneijder'in yaptığı işleri de yapmaya çalışıyordu. Büyük katkı verdi, yeri geldi tek başına takım oldu, maçlar kazandırdı. Bu sezonu ise geçen 2 yılına göre daha iyi olmasa da bu biraz sakatlıklar ve takımın durumuyla alakalı. Yaş da 36 oldu, bir yerde yavaşlıyorsunuz. Bakalım günün sonunda Eto'o 'yu kim alacak..

4 yorum:

  1. Kenardan gelecek bir Eto'o fark yaratir ve Gomisle birlikte inanilmaz tehlikeli olurlar, ayni zamanda prestijli de bir isim. Drogba'dan sonra Etoo'yu da bu forma altinda gormek isterim acikcasi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimseyi alamazsak ve son güne kalırsak eğer bu iş olabilir gibi düşünüyorum.

      Sil
  2. Kenardan gelen Eto'o fark yaratır ama ona kenarda durmayı kabul ettirmek gerekir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de oraya takılıyorum işte, bu role ne kadar uyum sağlar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir