7 Şubat 2018 Çarşamba

Dediği gibi o kötü günlerin bir anlamda simgelerinden oldu


"Yedek kulübesinde oturacağım düşünülürken, 2 senede 70 maça çıktım. Buna rağmen Galatasaray'ın gelmiş geçmiş en sevilmeyen oyuncularından biriyim. Nedenlerini sabaha kadar tartışabiliriz. Söyleyeceğim tek şey var, işler kötü gidince ihale bana kaldı. Elano'ya ya da Arda'ya kalmayacağı kesin. Benim gibi vasıfları daha az olan, yüreğiyle oynayan mücadeleci oyunculara kalır ihale. Bunun önünde saygıyla eğiliyorum."

Mustafa Sarp'ın Four Four Two dergisine yaptığı röportajdan bir bölüm. Dikkatimi çekti, severim bu tarz nostaljik işleri. Bir noktada haklı, Galatasaray taraftarının iyi hatırlamadığı bir futbolcu. Kapasitesi dahilinde elinden geleni yaptı da doğru, mesele şu ki bu kapasiteyi Galatasaray taraftarı sevmiyor. Galatasaray taraftarı da haklı, her zaman daha iyisini görmek istiyor. Bu yüzden de "vasat" ilerleyen herhangi bir şeye tahammülleri yok. 

Mustafa Sarp, Barış Özbek ve Ayhan Akman üçlüsüyle adlandırdığımız bir sezon. Galatasaray tarihinin en kötü dönemlerinden biri ve akılda kalan en önemli unsurlardan biri de bu üçlü. Yoksa Barış Özbek'in de Kalli döneminde gelen şampiyonlukta büyük payı var, Ayhan Akman'ın da Galatasaray'da önemli bir geçmişi. Mustafa Sarp da kapasitesi, potansiyeli dahilinde en iyisini yapmış olsa da yetmiyor işte, kabullenmesi gereken şey bu.

Yine de bir konuda yanlışı var, eminim ki çoğu Galatasaraylının gözünde gün itibariyle Arda Turan veya Elano'ya oranla çok daha yüksek durumda. Merak etmesin hiç, daha büyük ihale onlara kaldı. Elano'yu bugün kim iyi hatırlar, ya da Arda Turan'ı gün itibariyle seven ve bekleyen bir Galatasaraylı kalmış olabilir mi?

SC nostalji köşesinde mutlaka yazarız, detay kısmına o gün ineriz. Özet geçeyim, bonservisi elinde bir isimdi ve Bülent Korkmaz takımda kalacak üzerinden bu transfer gerçekleşti. Rijkaard geldiğinde ise geri adım atılmadı, sözleşme imzalandı. Gerçekten de yedek kalması bekleniyordu, o ise Galatasaray kariyerine müthiş başladı. Hemen hemen her maçta da 11'di, sezonun ilk bölümünde etki etti, hatta arka direk kafa golleri unutulmaz. Düşüşü de çıkışı kadar hızlıydı ve bu kötü performansla gün itibariyle hatırlanıyor. Dediği gibi o kötü günlerin bir anlamda simgelerinden oldu..

4 yorum:

  1. Arda o gün itibarı ile galatasarayin evladı idi ve ayni senenin başında formalar hakkında söylediklerine rağmen öyleydi ama mustafa sarp ki her zaman çok beğendiğim bir oyuncuydu. O dönem yerden yere vurulan bir oyuncuydu nedeni kapasitesi ise bu yanlıştır. Oynadığı oyun ise kapasitesinin üstünde bir şeyler yapmaya çalıştığını herkes biliyor. Taraftarın Mustafa Sarp vb. Oyunculara yaptığı yanlıştı. O gün taraftarın bağrına bastığı Arda bugün kimlerin yanında kimin karşısında gayet açık... Doğru söylemiş tebrik etmek lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuyu daha detaylı konuşuruz, mutlaka kapasitesi dahilinde mücadele ettiğini ben de düşünüyorum.

      Sil
  2. Tolga ciğerci ne zaman gol atsa, Mustafa Sarp'ın Beşiktaş maçında arka direkte kafayla attığı goldeki şaşkınlığımı yaşıyorum :) Bu tolga bende hep mustafa sarp efekti yaratıyor nedense :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aralarında çok fark var ama, Tolga Ciğerci çok mühim isim :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir