10 Şubat 2018 Cumartesi

Donk da o yazılardan biri, mevcut olandan ne alabiliriz diye bakacağız demiştim


Yazdığım yazıların sağlamasını yapıyorum. Donk da o yazılardan biri, mevcut olandan ne alabiliriz diye bakacağız demiştim. Badou Ndiaye sonrası mutlaka bir orta saha hamlesi gerekiyordu, maalesef gerçekleşmedi. Fernando da dönmedi derken elde olan isimler bunlar işte, "olmaz" diyerek ön yargı kurmak yerine ne alabiliriz diye düşünmenin önemini vurgulamıştım.

Donk belki de en bilinmez olan orta sahamız. Gözden çıkan bir isimdi, Tudor kalmış olsa takımdan da ayrılmıştı. 21 kişilik kadroya dahi alınmıyordu, öyle düşünün. Fatih Terim ayağının tozuyla Bucaspor maçında şans verdi, orada da istediği sinyali alınca kamp kadrosuna dahil etti. Burada da onun üzerinde durdu, gözden çıkarmadı. Şimdi de meyvesini topluyor diyebilirim, Donk da günü kurtarma noktasında kötü bir isim değil.

Doğru kullanılması lazım, tek olay bu. 4-2-3-1 gibi düzende 2 orta sahadan biri olmaz, sırıtıyor. Yanında Castro gibi bir isim lazım, Tolga Ciğerci de olmadı o isim ve Sivasspor maçındaki görüntüsü iyi değildi. Konyaspor karşısında ise daha iyi bir Donk vardı, 4-3-3 gibi bir düzende, önünde oynayan Belhanda ve Selçuk İnan'ın arkasını iyi doldurdu.

Fazla bir şey istemedik çünkü, orta sahayı ve savunmanın önünü süpürmesi gerekiyordu, bunu yaptı. Fizik olarak avantajları var, bu adamın hava savunması iyi. Rakibi de olabildiğince bozdu, seken topları da aldı. Belhanda ve Selçuk İnan'ın arkasında Tolga Ciğerci olmaz mesela, tempo olarak artı sağlar, defansif aksiyon noktasında sorun yaşar. Donk bunu sağladı, beklenti de buydu.

Kısa vadeli düşünüyorum, iş Fernando dönene kadar ki geçecek süre. Fernando döndükten sonra da savunma ihtiyacınız olduğu anlarda oyuna dahil olur, son 15-20 dakikayı saha sağlam geçirirsiniz. Kayserispor maçı gibi, oyuna girdikten sonra savunma anlamında katkısı büyüktü. Fatih Hoca'nın en büyük transferleri bu isimler, söylemlerinin altını dolduruyor ve olmaz denilenden dahi oldurmaya başladı..

4 yorum:

  1. Donk'tan önce söylemek istediğim; Hangi futbolcumuz iyi performans göstermeye başlasa hemen basında o futbolcuyla alakalı olumsuz haberler çıkmaya başlaıyor!! Gomis 2 gol attı Fatih hoca'ya sarıldı adamı ertesi gün Çin'e sattılar!! Belhanda iki maç kıpırdandı Bugünde Belhanda beni Bjk a alın diye haber göndermiş bizimle transfer görüşmesi yaparken!! Şimdi ben bu haberleri yapan gazeteci müsveddesi arkadaşalara ağır konuşacağım bize yakışmaz!! İnşallah cevabı takım ve camia olarak sahada vereceğiz..

    YanıtlaSil
  2. ben de aylar önce senin bir yazına "fernando'ya iyi kötü yedek olabilecek tek adam donk" demiştim. sonuç ortada :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tebrikler. Hoca mühim burada, Tudor başaramazdı. Fatih Hoca dışında birinin de kazanması zordu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir