8 Şubat 2018 Perşembe

Galatasaray 4-1 Atiker Konyaspor, hoş geldin iştah


Bu ayağa kalkış işte, hoş geldin iştah. Olması gereken görüntüyü izledik, çok daha farklı bitebilecek bir maçtı bu. Konyaspor'un üst üste isabetli 3 tane pas yapabildiğini pek görmedim, attıkları golde de klasik savunma hatamızı izledik, bu tarz golleri yemeye devam edeceğiz. Fofana'yı Linnes düşüremedi, Hakan Balta ayakta kalamıyor derken rakibin tek atağında golü yine yiyorsun. 1-1'in reaksiyonunu erken verdik, pozisyonlar da var ama fişi çekemiyoruz.

Hücum iştahı yüksek olsa da bir uyumsuzluk var. O da final paslarında veya tercihlerde olumsuz etki demek. Belhanda bunun sıkıntısını ilk yarıda çok yaşadı, ikinci yarıda ise bu anlamda yükseldi. Feghouli / Belhanda bir arada etkili, iki oyun aklı ve kalitesi yüksek isim. Feghouli sağda oynamalı demem bu yüzden, zaten kat ediyor ve bir 10 numaraya da dönüşebiliyor. Sivasspor maçında yalnız kaldı, bu maç ise onun önünde bir Belhanda izledik.

Sivasspor maçının kazanımı umarım Belhanda olmuştur diyordum, o sinyali yine verdi. Tabii ne olursa olsun Gomis kadar varız, onun bu iştahı devam ettiği sürece kaybetmek zor. Güçlü, duvar oluyor, ona yakın oynadığınızda servis özelliği de var, ceza sahası içinde topla buluştuğunda yıkılmıyor. Pivot oyunu diyorum, bunun için Gomis'in iştah göstermesi gerekiyordu. İstediği topları alamadı deniyordu Sivasspor maçı için, bu maçla o maçı kıyasladığımızda farkı görebilirsiniz. 

Galatasaray bu coşkusuyla güzel, mümkün olduğu kadar oyunu rakip yarı sahaya yıkmak zorunda. Savunamıyoruz, bekleyemeyiz. Badou Ndiaye ve Fernando sonrasında mutlaka orta sahamız düştü, Donk / Selçuk İnan da ideal ikili değil ama en azından oynamaya çalışan, temposunu yükseltmiş bir Selçuk İnan var. Bu da bir kazanım mesela, Donk ve Tolga Ciğerci'yi bir arada kullanmak hata, top kullanmak için Selçuk İnan'ın da önemi var.

4-3-3 gibiydik ayrıca, Belhanda'yı 10 numara gibi düşünmeyin. Değişimlerden biri de bu, aslında taşları yerine koymak diyelim. Bugün de yazdım, Feghouli sağ tarafa geçmeli, Belhanda ise ortaya. Belhanda orta sahanın önünde iyi bir hücum opsiyonu, oyunu müthiş yönlendirdi. Feghouli sağ tarafta 10 numara gibi de oynar, oyun kurulmasına zaten yardımcı. Sinan Gümüş sol tarafta çizgi oyuncusu gibi oynayamaz ama sol ayağını iyi kullanıyor, attırdığı gol gibi. Orada Garry Rodrigues hızıyla ve patlayıcılığıyla olmazsa olmaz, Gomis'i de duvar olarak en iyi kullanan isim.

Bugün ki bek etkimiz de farklı. İşleyen düzen içinde Linnes zaten iyi bir hücum beki, iş Nagatomo'yu konuşmak. Soldan bu etkiyi yaşamayalı uzun zaman oldu, şu performansı öyle özledik ki. Sivasspor maçının ardından yazdım, ilk maçtan hüküm vermeyin, bekleyin. Tek idmanla, hiç bilmediği bir ülkede maça çıktı ve ilk maçtan kumaş seçenlerin yorumlarını okuduk. Peki bugün ki performans için ne diyeceksiniz, kusursuz bir sol bek performansı değil mi? Yine yazıyorum, bu süreyi Nagatomo ile oldukça iyi geçireceğiz.

Bu ilk adımdı, Sivasspor maçının ardından reaksiyonu iyi verdik. Düzen de evrilme noktasında, Badou Ndiaye'nin yokluğunda 4-3-3'ü daha sık izleyeceğiz, Belhanda biraz daha 8 numara gibi oynayacak. Belhanda ve Nagatomo'yu bu noktada yeni transfer olarak düşüneceğim, bir de onlara Fernando'yu ekleyeceğiz. Daha iyi olacağımıza inanıyorum, iş şu şok anını atlatmaktı. Zamanla taşlar yerine daha iyi oturacak..

12 yorum:

  1. Garry solda çok sıradan malesef, kesinlikle sağ da oynamalı, feghouli solda da oynar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Solda sıradan değil, aksine teknik özellik göstermeye başladı, ne kadar düşük olsa da.

      Sil
  2. Burada sizinle beraber Belhandayı çok savunduk o yüzden tekrar tekrar yazmaya gerek yok :) Şampiyon olacaksak bunun yolu Belhandanın performansından geçiyor.Nagatomo ile lato yu karşılaştıranlarada buradan bir selam söylemeden olmaz :) Donk tamamlayıcı bir futbolcu olduğunu bir kez daha göstermiş oldu! İyi bir takımınız ve iştahınız varsa Donk iş görür ama asla bel bağlanacak bir futbolcu değil! Gomis'in mızmız hallerinide Fatih Hoca halletmiş belli ;) Bayılır zaten böyle ayar vermelere;) Sonuç olarak Antalya'yı bekliyoruz artık! Adım adım zirveye...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hala dediklerimin arkasındayım, hocayla birlikte büyüyecekler..

      Sil
  3. Belhanda öyle güzel oynadı ki inanın maç uzasın dahi istedim zaman zaman. Selcuk trabzonda colman ile neler sergiledi bence belhanda tam onun ayarı bi oyuncu ikisi şart artık fernando gelene kadar donk tolga idare edeceğiz ki bugün ki oyun ile net donk derim . İdeal imiz mariano formunu tekrar yakalarsa maicon Serdar yuto donk selcuk belhanda feguli gomis gary artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda büyümeye devam edecek, o sinyali 2 maçtır veriyor..

      Sil
  4. belhanda resital verdi. her maç böyle oynasa herkes duvara posterini asar. yalnız arkadaş adam kaleye vurmuyor ya. resmen tövbe etmiş inanılmaz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şut özelliği iyi değil, ısrarla pas düşünüyor ve hep dikine. Keşke vursa, o ayrı :)

      Sil
  5. Nagatamo tv den gördüğüm kadarıyla geriye koşularda veya savunmaya yerlestigimiz anlarda konuşup diğer savunmacılari da ikaz ediyor. Henüz ikinci maçında bunu yapması önemli.
    Çevikliği yüksek bir oyuncu ve boy dezavantajını bu şekilde çok iyi kapatıyor.

    Oyun iyiydi iştah vardı ama konyanın da as takımından birçok oyuncu yoktu. İkinci yarı kolay maç yok ve fikstür avantajı diye bi şey sanırım hiçbir takımın olmayacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tecrübesi yüksek, bunun da altını ısrarla çiziyordum.

      Sil
  6. şubat ayı bitisn rusya'da çin'de transfer kapansın. fernando dönsün. ve artık son düzlüğe girilirken içerden dışardan gelecek tüm saldırılara karşı kenetlenelim. fanatik, fotomç, hurriyet, milliyet gibi düşmanlara malzeme verilmesin
    sahada vurdukça bunlar içleri kan ağlaya ağlaya kaypakça övgüler düzsün.
    fener maçına kadar hedef 5 de 5 olmalı. ve bu sene deplasmanda fener dahil hepsini yeneceğiz, kaç yıllık derbi açlığımız da bitecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu noktadan sonra transfer olmaz, kimseyi satmayız. Ama tüm basının üzerimize geldiği doğru, sürekli olumsuz algı haberleriyle.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir