12 Şubat 2018 Pazartesi

Ganso & Galatasaray, klasik 10 numaralardan


Yaz dönemi transfer harekatı için çalışmaların şimdiden başladığını düşünüyorum. Maddi sıkıntılar var, ffp ile alakalı da yeni bir süreç içine girebiliriz. Bu da bizi ağırlıklı olarak bonservisi olmayan ya da kiralık, ucuz yollu isimlere yöneltecek. Talibi çıkacak, gitmesi muhtemel futbolcularımız da var, istemeden olsa da önemli bir değişim dahi yaşayabiliriz. Bu isimlerden biri de Belhanda olabilir, talipleri olacağını düşünüyorum.

Haliyle gün itibariyle çalışmak, olası bir değişimin altyapısını oluşturmak gerekiyor. İhtiyaçlar belli, çok fazla düşünmeye ya da beklemeye gerek yok. Gitmesi muhtemel isimleri de az çok biliyoruz, bu anlamda yaşanacak hareketlilik iyidir. Galatasaray için de Ganso'nun adı yazılır oldu, olası bir Belhanda ayrılığı ya da Belhanda'uı 8 gibi düşünüp o pozisyona kaliteli bir dokunuş anlamında ihtiyaç olabilir.

Ganso enteresan bir futbolcu. İlk piyasaya çıktığında büyük bir potansiyeldi ve ondan çok daha fazlası beklendi. Brezilya'nın 10 numara için büyük bir gözdesiydi, beklenti vardı. O potansiyeli ise bir türlü yansıtamadı, Brezilya Ligi'nin önemli isimlerinden olsa da düşünceler bambaşkaydı. Avrupa'ya gelişi de geç oldu, Sevilla onu 9.5 milyon avro'ya transfer etti ama Ganso'nun yaşı da 26'ya gelmişti.

2 sezondur Sevilla forması giyiyor ve beklentinin bir hayli uzağında. Sampaoli'nin Sevilla'sında parladığı bir dönem olsa da kısa sürdü, rotasyondan ötesine geçemedi. Bu sezon toplamda 11 maçı var ve 4 gol 3 asist yapmış. Merkez orta saha özelliği olsa da 10 numara bu adam, orada da istenilen seviyede değil. Haliyle transferiyle alakalı birçok haber çıkıyor, Galatasaray'la alakalı da "sözleşmesini fesih edecek" üzerinden yorumlar yapılıyor.

Bu nasıl olacak bilmiyorum, Sevilla'nın ciddi bir bonservis ödeyip aldığı futbolcuydu. Çok ciddi talipleri olmasa bile satılabilir, 3-4 milyon avro'luk bonservis mümkün. Brezilya Ligi onun adına çok daha sıcak olur, geri dönmek isteyeceğine de inanıyorum. Santos formasıyla ben buradayım diyordu, ilk piyasaya çıktığındaki potansiyeli olmasa bile o ligin iyi 10 numaralarından biriydi.

Klasik 10 numaralardan diyebilirim. Yetenekli, teknik özelliği çok yüksek, hız ve hareketlilik noktasında ise düşük. Belhanda da 10 numara ama daha çok 8 numara özelliği barındırıyor, takım savunması ve mücadelesi noktasında katkısı var. Hareketli de, sabit bir isim değil. Ganso ise biraz daha klasik bir 10 numara, çok özel yetenekleri var ve sahada olduğu düzende de kurguyu onun üzerine yapmak lazım. 

Bunu da Ganso ülke standartlarında kaldırır, iş yapar. Ben hala ayaklandırılabileceğine inanıyorum, önemli bir kazanım olur. Peki Fatih Terim bu düzene geçer mi bilinmez, sonuçta bir Hagi değil. Ayrıca Ganso için bonservis verme ihtimalimiz pek görünmüyor, Belhanda'yla da bambaşka isimler. Ülkesine döner diye tahmin ediyorum, Avrupa'da tutunamayanlardan olacak..

4 yorum:

  1. bu yaz bonservisi elinde olan çok kaliteli oyuncular olacak gibi. bizim alabileceğimiz oyuncularda var. bazıları şimdiden imza attılar geç kalıyoruz sanki orta saha için utrecht ten Yassin Ayoub olabilirdi. 23 yaşındaki faslı oyuncu sol ayaklı ve merkez orta saha oynuyor. feyenoord sözleşme imzaladı. nantesin kaptanı ve sağ beki leo dubois 23 yaşında o da lyon ile sözleşme imzaladı yada genoa lı sol kanat oyuncu diego laxalt oda sözleşme uzattı. bunlar kaçanlar ama hala iyi oyuncular var. Jonathan Bamba 21 yaşında Saint-Étienne de kanatlarda oynuyor 21 maç 6 gol 6 asist. sturm grazdan 19 yaşındaki stoper Dario Maresic 20 maç tamamında 90 dakika oynadı. dani garcia eibar kaptanı merkez orta saha ve önlibero da oyunuyor 27 yaşında. asamoah malum zaten. rus sol bek Georgi Schennikov var. Fiorentina lı Milan Badelj ortasaha oyuncusu (kendisini bize yedirmezler gibi) daha çok var. bu sene iyi takip etmek lazım serbest oyuncu piyasası daha önce fırsat varken değerlendirmedik. sen bunu her fırsatta söylüyorsun hatta cem paul ile bilal alındı o piyasadan diyede belirtiyorsun. inşallah bu sefer faydalanabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok var böyle isim, umarım doğru çalışmalar başlamıştır..

      Sil
  2. Kiralık olarak düşünülür aslında.O da isterse gelir bize.Burda fark da yaratır.Brezilyalılar ondan çok büyük bi yıldız olmasını bekliyorlardı ama olamadı ama buna rağmen Sevilla'ya gitti.Orda tutunamadı ama bize gelirse kalitesini ortaya koyar.Şartlar oluşursa isterim gelmesini

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelir tabii, şartları da zorlamaz. Sıkıntı şu, Ganso varsa düzen onun üstüne olur. O ise bunu kaldırabilir mi, sanmıyorum..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir