19 Şubat 2018 Pazartesi

Gomis güçlü bir profil, bunu da sahada göstermek istiyor


En son Swensea'de oynarken başına gelmişti. Bilinen bir rahatsızlık ama korkuyor insan. Uzun zamandır nüksetmedi, onu bu halde görmüyorduk. Sezon başında açıklanmıştı, bu tarz baygınlıklar oluyor maalesef, 3-4 dakika içinde yeniden ayağa kalkıyor ve devam ediyor. Allah korudu, Gomis'i o halde görmek hepimizi korkuttu. Gerekirse maçı kaybet, sağlıktan daha önemli bir şey yok. İçinde bulunduğumuz yarış içinde Gomis'in kıymeti ve önemi çok büyük. 

Mücadele ve savaştan uzak kalmayan bir isim. Oyundan o şekilde çıkmayı da istemedi, sürekli sağlık sorunlarıyla gündeme gelmek gerçekten kötü bir his. Toparladı, oyuna devam etti ve bu anlamda Gomis'in futbolunu eleştirmem. Sağlıktan daha önemli bir şey yok ve burada kararı verecek isim Fatih Hoca'ydı. O da Gomis'i çıkaramadı, duygusal davrandı. Bu ortamda futbolcu devam etmek istiyorsa, iyiyim diyorsa oynar. Aksi durumu Gomis kabullenmezdi, yanlış bir karar diyemem.

Ben 45. dakika noktasındayım. O an Eren Derdiyok'la değişmesi gerekiyordu. Maalesef mücadele anlamında düştü, doğal bir şey. Çift forvete dönmek bizi daha hücumcu kılmadı, zaten Gomis / Eren Derdiyok ikilisi doğru bir ikili de değil. Hızlı bir forvet arıyoruz, Ocak ayında forvet transferi bu yüzden önemliydi. Sinan Gümüş oyuna girerken yine Gomis'le değişebilirdi ama 90. dakikaya kadar oyunda tuttuk.

Yine de bir şey diyemiyorum, bu kararla 3 puanı kaybettik ama Gomis'i mutsuz kılmadık belki de. Hocanın da vereceği karar zordu, ucunda futbolcusunu psikolojik anlamda kaybetmek de var. Gomis güçlü bir profil, bunu da sahada göstermek istiyor. Sağlığıyla alakalı yaşadığı bu durum sürpriz değil, zaten biliniyordu. Uzun zamandır nüksetmedi tabii, yeniden yaşadığını görmek üzdü. Ortada bir yarış var, Gomis önemli. Onunla kazanacağız..

2 yorum:

  1. Mucadele ve savasmak konusunda kimsenin diyebilecegi bir sey yok fakat bence aradigimiz forvet profili degil. Ic sahada gayet iyi, onunde topu bulunca cok iyi vuruyor ama kesinlikle al veri yok, oyuna pres disinda pek katkisi da yok. Pas istasyonu olamiyor. Bunun nedeni kendi oyun stilimi yoksa bizim oyun planimiz mi bilmiyorum ama her ne kadar cok gol atsada deplasmanlarda pek varlik gostermiyor. Drogba varken ne yapar ne eder o golu atar diyordum, Gomis icin ic saha disinda ayni seyi soyleyemiyoruz. Ha tabi Eren'e soylenecek soz bile yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duvar olarak kullanamıyoruz, aslında o var. Fatih Hoca ilk günlerde onun pivot özelliğini üzerine düşüyordu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir