6 Şubat 2018 Salı

Kornerler penaltı gibi oldu, rakip için gol garantili büyük imkan


Taffarel gittiğinden bu yana Muslera düşüşte diyordum, görünen o ki Taffarel geri dönmesine rağmen bu görüntü değişmiş değil. Tabii kısa bir süre oldu, hatta Taffarel için 1 ay dahi dolmadı. Muslera buradan toparlar, buna hala inanıyorum. Sıkıntı biraz da tarifsiz öz güveniyle alakalı ve 2.5 yıllık bir süreçten bahsediyoruz.

Konu keşke "kornerler" olsa keşke. Muslera'yla alakalı türlü sıkıntılar var ve artık bunları masaya yatırmanın vakti yavaştan geldi. 31 yaşında, bir kalecinin en iyi olması gereken zamanlar. O ise 2.5 yılda bir adım ileriye gitmedi ya da çizgisini dahi koruyamadı diyelim. En az 2-3 seviye geride, kendi koyduğu çıta üzerinden değerlendiriyorum. Bazı kaleciler maç kazandırır, Muslera şampiyonluk getiriyordu. Geçen 2.5 yılda ise Muslera hatalarıyla kaybetmeye başladık, umarım bir noktada ayağa kalkar.

Şu meşhur "kornerleri" konuşalım. Çok basit bir şey bu, kale direklerine 2 tane adam koy. En azından kendi hatasından kaynaklanan kornerden kaynaklı o golü yememiş olursun. 1.70'lik Nagatomo ceza sahasında adam tutmaya çalışıyordu, tarifsiz bir görüntü. Yerleşim de hatalı, o da ayrı mesele ama kalecinin bir caydırıcılığı yok. Başka kalecilere bakıyorum, penaltı çizgisinden top alıyorlar. Muslera ise ya çizgide kalıyor ve gelen topa müdahale dahi yapamıyor, ya da bir adım ileri bir adım geri derken boşta kalıyor. Direk dibinden yediğimiz tonla gol var.

Eskiden böyle değildi, Sabri Sarıoğlu'ydu Eboue'ydi derken direklere birer isim koyardık, Muslera da yan toplarda zaaf yaşamazdı. Ben bunu aşırı öz güvene bağlıyorum, kendine o kadar güveniyor ki kalesinde bir krallık kurmuş, kimseyi yaklaştırmıyor. Fatih Hoca eminim ki bunun farkında, Taffarel de geri döndü derken bu sorunları çözmeyi umuyorum. Eray İşcan'ı falan konuşuyoruz da bence çok daha büyük ve önemli bir sorunumuz var. Maalesef o da Muslera.

Son 2 sezonda yenen kafa gollerine bakın. Beşiktaş 2, Başakşehir 8, Fenerbahçe 9, Galatasaray ise 26. Bunların yarısından fazlası da kornerler, acı tablodur bu. Böyle bir istatistik sonrası Galatasaray'ın şampiyonluğa oynayacağını mı yazacağız. Kornerler penaltı gibi oldu, rakip için gol garantili büyük imkan..

Carrasso bir şekilde takımda kaldı, geriye hiç bakmaya gerek yok. Önümüzde Türkiye Kupası'nda Konyaspor ve ligde Antalyaspor maçı var. İkisinde de Carrasso oynayacak gibi görünüyor, Muslera cezalı duruma düştü. Carrasso ile Muslera'nın arkasını doldurduğumuzu düşünüyordum, umarım iyi maçlar çıkarır ve en azından bir süre kaleyi devralır. Dinlenmenin Muslera'ya iyi geleceğini düşünüyorum, biraz kafasını toparlasın ve tablonun farkına varsın..

12 yorum:

  1. Muslera'nın bu kadar rahat olmasının nedeni onu zorlayacak bir kaleci olmaması yani rekabet olmamasıydı. Carrasso iyi performans gösterirse Muslera da baya çalışıp formayı geri almak isteyecek. Bu da bizim yararımıza olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Carrasso'yu da hiç zorlamadık ki, anında düşünmeyeceğimizi belli ettik..

      Sil
  2. Takım kalitesi düştükçe muslera nında kalitesi düştü bence! Dikkat edin ne zaman takım hem kalite hem sinerji olarak geri gitmeye başladı bu musleraya da sirayet etti! Salma yaptı yani basit bir tabirle! Diyoruz ya futbol takım oyunudur diye! Takımı bir sepetteki meyveler gibi düşünün bu sepetteki meyveler ne kadar kaliteli olursa olsun ,çürük meyvelerin varsa bu diğer meyvelerinde yavaş yavaş çürümesine neden olur!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O doğru bir yorum, çok fazla zorlamadı. Yalnız bu sezondaki görüntüsü de iyi değil, ben iyi çalışmadığına başlamıştım. Biraz da Taffarel sonrası durumla alakalıydı. Umarım toparlar.

      Sil
  3. Burak bey ayrıca sizden bir isteğim olucak sivas maçı sonunda yüzde yüz hatalı bir hakem kararıyla verilen penaltı varken ki "pozisyon kesinlikle dışarıda " fatih terim in hakem bir olay yok biz kendimize bakalım deyip futbolculara verdiği mesaj çok manidar! Fenerbahçenin ve beşiktaşın bu kadar ağladığı bir ortamda Fatih hocanın yaptığı derslik bir hareket bencebub üzerine bir yazı olsa çok iyi olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakem olayına girmiyorum ısrarla, en azından bıçak kemiğe dayanmadıkça :)

      Sil
  4. Muslera ligde 4.sarı kart sebebiyle cezalı duruma düştüğü için mi kupada cezasını çekemiyor?

    YanıtlaSil
  5. Muslera egosu yüzünden gelen kaleci antrenörünü de gönderdi adı Hoek sanırım.Elit bi kaleci antrenörüydü ve üst düzey takımlarla çalışmıştı.Muslera'yla da yan toplar üzerinden sorun yaşamıştı sanırım.Muslera onu dinlemeyip Fadıl Koşutanla devam etmişti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoek Dünyanın en iyi kaleci hocalarından biriydi, o gün bunu görmedik, konuşmadık maalesef..

      Sil
    2. O an başka sorunlarla uğraşıyorduk.Riekerink gitsin mi kalsın mı konuşuluyordu ve bu durum gündem olmadı.Oysa çok mühim bi konuydu bunu bugün daha iyi anlıyoruz

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir