15 Şubat 2018 Perşembe

Maçların her anını koş koş şeklinde oynamak imkansız, bazen tempoyu düşürmek gerekir

Aslan News'de yaptığımız soru / cevap konseptinin 2. bölümü yayında. Antalyaspor maçını, Belhanda'nın kırmızı kartı sonrası Kasımpaşa maçındaki olası kurguyu ve Serdar Aziz / Denayer eksenindeki stoper rotasyonunu konuştuk..


Antalyaspor maçında, ilk yarı ve ikinci yarı yarıdaki oyun farkını neye bağlıyorsunuz?

Fatih Hoca da söyledi, 12 günde 4. maç ve ilk yarıdan 3-0’ı bulmuşsun. Düşüş doğal, hatta olması da gereken. Maçların her anını koş koş şeklinde oynamak imkansız, bazen tempoyu da düşürmek gerekiyor, bunu da oynamayı öğrenmek zorundayız. Rotasyon da yapıyoruz ama kupada dahi maçlar ciddileşti, ağırlıklı olarak as isimlerle sahadayız. 2. yarıdaki oyun keyif vermemiş gibi görünse de doğru olandı diyebilirim. Şu da var, 2. yarının hemen başında Gomis’in direkten dönen topu da skorun kırılma anı oldu aslında. Başta Gomis olmak üzere neredeyse bütün takım o pozisyonda kaldı ve maçı bitirmiş olduk. Doğal yani, üzerinde çok durmamak lazım.


Belhanda’nın yokluğunda, Kasımpaşa maçında kadro nasıl şekillenebilir?

Çok fazla ihtimal var bu konuda. 4-3-3‘ün devam edeceğini düşünüyorum, ihtimalleri de bu düzen üzerinden konuşalım. Belhanda’nın yokluğunda Tolga Ciğerci de oynayabilir, Feghouli’yi Belhanda yerine yazıp kanatlarda Yasin Öztekin/Sinan Gümüş ikilisinden biri de oynayabilir. 4-4-2 desek ve Gomis/Eren Derdiyok ikilisini yan yana düşünsek orta saha sorun yaşayacak, Donk/Selçuk İnan ikilisi olmaz. Donk da formda, Selçuk İnan da yükseliyor ama doğru düzen içinde kullanıldıkları için görüntüleri iyi. O da üçlü orta saha, bu noktada kesinlikle devam etmeli. Ben Tolga Ciğerci oynasın derim, tempo noktasında bizi daha da yükseltir. Belhanda’nın yokluğundan kaynaklı yaratıcılık düşebilir ama Selçuk İnan bu sayede kendini daha çok hücuma atar, Feghouli biraz daha sorumluluk alır. Çok büyük sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum. Tolga Ciğerci de nihayetinde iyi/kötü topla dikine oynayabilecek, dripling özelliği olan bir adam. Son zamanlarda çok yabana atıldığını düşünüyorum.


Denayer dönünce, hocanın stoper tercihleri kim olur? Maicon-Serdar ikilisi devam eder mi?

Jason Denayer’in oynama nedenlerini sıralayayım. Dany kontenjanı diyordum, o da hız ve atletizminden kaynaklı. Denayer’in bir farkı topla çıkabilmesi, hatta hücumu desteklemesiydi. Fatih Hoca da savunmasını olabildiğince orta sahaya yaklaştırıyor ve geriye hızlı gelinmesi gereken anlarda Denayer iş gördü. Tüm bunlara rağmen Serdar Aziz’in çok daha önde bir stoper olduğunu düşünüyorum. Lider karakterli, daha güven veren, sert, havadan da daha iyi, asla ağır olmayan ve basit oynayan bir stoper. Herhangi bir stoperde arayacağınız öncelikli özellikler bu olur ve form noktasında da Serdar Aziz’i, Maicon’un önünde dahi düşünüyorum. İyi de ikiler, Maicon/Serdar Aziz oynamaya devam edecektir, hoca da gördü bunu.

7 yorum:

  1. Bu hafta cok onemli, Kasimpasa macini ve sonraki 3 maci alirsak, yanina da bir derbi galibiyeti bir de beraberligi eklersek yuksek ihtimalle sampiyonuz. Besiktas Bayern maclarindan sonraki fiksturu zaten toparlayamaz, tek ciddi rakip Fenerbahce onun da fiksturu zor gercekten. Biz su 4 haftada hep galip gelip puan farkiyla biraz korku verebilirsek gerisi Fatih Terim icin cocuk oyuncagi olacaktir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu dediklerine sportif anlamda katılırım doğrudur ancak şu günden taraftarı uyarayım yarisimiz sadece sportif anlamda değil bu ligde organizasyonun net şekilde alehimize dengesi var hakem kararları açısından hatırlayın fener maçı cakir ile başlayıp basaksehir de son bulan çalkantılı dönemi uyanık olmalı ve takıma destek vererek tepki göstermeliyiz çünkü sahamızda rakibe en ufak müdahalenin penaltı lehimize ise son adamların sari ellerin devam olduğu bi ortam bu kusura bakmasın kimse bu saatten sonra tepkisiz kalan şampiyonluğu da hediye eder uyandırayım istedim

      Sil
    2. Bu hafta ki kadroya istinaden bence belhanda nin yerine takıma tolga katılmalı.
      Muslera (carasco)
      Mariano maicon aziz yuto
      Selçuk donk
      Garry Feguli tolga
      Gomis

      Düşüncem bu atmak ve tutmak açısından uygunu gibi hakem de halis sever kırmızılık fernando poz u görmeyip feguli atmayı trabzonu unutmadık ona göre hiç ihtimal vermeksizin rakibe ve hakeme sakın oyunla almalıyız

      Sil
    3. Tolga Ciğerci'yi orada oynatmaz Fatih Hoca, sana bunun garantisini verebilirim :)

      Sil
    4. Büyük ihtimalle öyle de işte bir düşünce bendeki alternatif olabilir, rakipleri bozuyordu o hamle ligin başında 1 koşan fazla oluyorduk donk un yanına da koymaz heralde sivas macından sonra büyük ihtimal yasin oynar ama bence sinan ı kazanmalı ciddi bir gol ayağı istekli olduğu moralli olduğu zaman en az 2 neti var atarsa morallenir de. Çok önemli maç inşallah ritmimizi bozmazlar ufak tefek cinayetlerle bu fikstur galatasaray şampiyon diyor ama güvenemiyorsun en ucuzundan belhanda yok bu hafta işte. At hadi atsana diye hakeme çullanabilen ve oyunda kalan canerleri hatırlayınca hangi kitaba göre bizim maçlar yönetiliyor anlamak istiyorum.

      Sil
    5. Elbette bu dedikleriniz de dogru zaten Sporx'in bunlarla ilgili guncel bir haberi var mesela biz haftaici 5 mac oynarken Besiktas o yogunluga ragmen 4 mac, Fenerbahce ise bizle ayni durumda olmasina ragmen 2 mac oynuyor bunlarinda elbette dile getirmemiz lazim.

      Sil
    6. Fatih Hoca ciddi anlamda alternatifler kazandı, bunu da mevcut içinden sağladı. Belhanda yokluğunda da elinde birçok alternatifli düzen var, bu avantaj. Diğer konularda katılıyorum, hakem / fikstür gibi konularda, sizin üzerinize yazacağım çok şey yok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir