16 Şubat 2018 Cuma

Transfer tarzı "2018" #16; Hatem Ben Arfa


İzlediğim en yetenekli futbolculardan, müthiş bir seyir zevki. Başarıya odaklanmış bir Ben Arfa da sizi amaçladığınız başarı noktasında çok güçlü kılar. O odağı yakalamak mesela, bunu da geçmiş kariyerinde çok fazla göstermedi. Nice'a transfer olurken düşüş içinde ve boşta olan bir futbolcuydu, Nice sonrası ise Barcelona'nın istediği, buna rağmen PSG'e giden bir adam oldu.

Gelgitleri çok fazla, iyi anı tutturmak gerekiyor. Daha önemlisi onu başarıya inandırmak gerekli, kazanılması durumunda vitrin futbolculardan. Şöyle bir hikaye var, Nice öncesi birçok takıma önerilmiş ve bunların arasında biz de vardık. 700 - 800 bin avro gibi de yıllık ücreti bulunuyordu. Nice'a da buna yakın bir rakama imza attı. İstemedik tabii, yine Hamza Hamzaoğlu döneminden bahsediyorum.

O sezon öncesinde Nice ile hazırlık maçı yapmış ve fark yemiştik. Ben Arfa da kilolarıyla gündemdi ama o hazırlık maçında durduramadık kendisini, bizi dağıtmıştı. Sonrası malum, sadece bir sezon içinde kendisini hatırladı, hatta zirve sezonunu yaşadı. Puel'in Nice'ında büyüdü, iyi bir sistem takımından bahsediyoruz. Ortada bir kaos olsa istemezdim, şu an biz de sistem noktasında evrilme noktasındayız. Fatih Terim'in ateşiyle de Ben Arfa'yı izlemek isterdim.

PSG kariyeri büyük hayal kırıklığı, o ayrı nokta. Emery ile kavgalılar ve bu sezon herhangi bir resmi maçı yok. Geçen sezon ise oynadığı maçlar vardı ama genelde kenardan gelen isim oldu. İstenmediği açık açık söylendi, o ise kalmak ve sözleşmesini tamamlamak anlamında inat etti. Bu süreçte de takımlarımız için yazılsa da adam ayrılmamak için diretti. Büyük de kazandığını biliyorum, çünkü Barcelona dahi Ben Arfa'yı istiyordu, PSG'i seçti.

Ben Arfa 30 yaşında, yeniden ayağa kalkmayı deneyecek. Zirve seviyede bir talibi olacağına inanmıyorum, Türkiye gibi ülkelerde güzel bir sözleşme kapabilir. Sözleşmesi de biteceği için düşünülmesi gereken bir futbolcu diyebilirim. Bir Hagi kıyası yapmayacağım ama gelmesi durumunda hemen hemen benzer hikayeleri konuşuruz. Yetenek ölçüsünde çok büyük, tarzlar da benziyor. Fark şu, Hagi lider oyuncuydu. Zor bir karakterdi ama büyük bir liderdi. Ben Arfa ise daha da zor bir karakter, kazanması uğraş ister.

Özel bir yetenek, tek tek özelliklerini saymaya gerek yok. Bu tarzda sol ayaklı oyuncuların zaten hastasıyız. Sağ kanat veya 10 numarada büyük bir görsel kalite sunar. Hareketli ve tempoludur, özel bir yetenektir. Feghouli'nin yükselmesini bekliyoruz, şu haliyle dahi fark yarattığını düşünüyorum. Ben Arfa çok daha büyük bir yetenek ama bu tarz Kuzey Afrika kökenli yeteneklerin sorunları da çok. Buna Belhanda'yı da dahil ediyorum, Ben Arfa da zirve olur. Yine de Belhanda'nın olası satışı gündemdeyse de o boşluk için bonservissiz bir Ben Arfa da Fatih Terim'in yönetimindeki takıma büyük artı olur..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir