22 Şubat 2018 Perşembe

Poko, top kazanma istatistiğiyle ligin en iyisi


Poko'yu hatırladıkça içim yanıyor. Sen Galatasaray'sın demeyin, üzülmemek elde değil. Badou Ndiaye sonrası için yaratılabilecek en iyi alternatiflerden biriydi ve bu adamın bonservisi sadece 1.4 milyon avro. Göztepe bu transferle birlikte müthiş bir iş başardı, ilerleyen dönemde Poko'nun olası transferi konuşulduğunda gündeme gelen rakamları konuşacağız.

Yaşı da 24, önünde uzun bir gelecek var. Göztepe'nin onun adına doğru takımlardan biri olduğunu da belirtelim, tempolu ve hücumu zorlayan bir takım. Castro da onlar adına kıymetli bir adımdı, o da bonservisi elinde olarak Göztepe'ye gitti. O dönem de Castro düşünülebilir yazıyordum, bence akla dahi gelmedi. Oysa bugün o da alternatif olabilirdi.

Önemli bir değişim yaşadık, sıkıntı bunun altının dolmaması. Sezonun ilk gününden bu yana bazı isimlerin alternatifi yok işte. Fernando'nun yokluğunda yaşanan sorunlar gibi, şimdi buna Badou Ndiaye'yi de ekleyin. Sezonun ilk günlerinde de Badou Ndiaye'nin o tarzda bir alternatifi yoktu. Donk'u Tudor düşünmedi bile, Fatih Terim kazandı. O da yetmiyor, işin tempo noktasında büyük bir açık var.

Poko da alınabilecek en uygun isimlerden biriydi, geç kaldık. Göztepe'ye gitmemiş olsa düşünülürdü, son gün bir hamle yapılırdı. Sorun şu, yine son gün. Bu adamın belli ki transferi konuşuluyor, gitmesi üzerinden bir ihtimal doğacak. Zamansız gitti, elimize para geç geldi derken 1.5 gün içinde bazı isimlere teklif yapsak dahi hamle yapamadık. Poko'yu bu rakamlarla almak lazımdı, bugün kara kara düşünmüyor olacaktık.

Beğendiğim bir isim, oldukça tempolu, oyunun iki yönünü oynayan, topla dripling yapabilen, sizi dikine taşıyacak. İstatistiklere baktığımızda da ligin en çok top kazanan orta sahası. Maç başına 4.1'lik ortalaması var. Geçtiğimiz sezon Fransa Ligi'nde, hatta Avrupa'da bu konuda zirve Antalyaspor'lu Vainqueur'undu. O da 3.6 ile bu listede 2. sırada, Poko'nun nasıl başarılı olduğuna buradan da pay biçebiliriz. 

15 Ekim 2017'de yazmıştım, gerçekleşmesini çok isterdim;

6 yorum:

  1. büyük daha doğrusu iyi yönetilen bir büyük takım zaten bunu yapar. ndiaye'yi 9 milyona almaz. 6'ya alır. 16 değil 18'e satar. tam 3 katı gelir elde eder.
    nidaye gitmeden poko ile temas kurar işi bitirir. poko kulübüne rest çeker, 1 milyona gs'ye gelir onu da satarsın sonra.
    akhisar forması giyen sissoko da gözden kaçmamalı, şimdiden buraya yazıyorum. soner keza yedek orta saha, selçuk sonrası. bedelsiz. ama kulübün haberi bile yoktur.
    o yüzden boşa konuşuyorum. çünkü gs'yi ben yönetmiyorum. gs asla bu seviyeye gelemez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de az çok bunları yazdım :) Soner Aydoğdu'yu da transfer tarzı içinde yazmıştım, gündemde midir bilmiyorum. Ben de senin gibi düşünüyorum.

      Sil
  2. Bize en buyuk kazigi Dursun Ozbek yonetimi atti, kulüp oyle bir zamanda secime gitti ki yeni gelen yonetim ne adam gibi satisa odaklanabildi ne de yerine oyuncu bakabildi. 6 7 ay para almamis, Ndiaye'nin aciklamasi var maddi sorunlar yasandigiyla ilgili daha ne desin adam butun surecin sorumlusu eski yonetimdir. Nefes alacak imkan ve zaman birakmadilar ne yazik ki yoksa Poko ismi gundeme geldi sadece Burak'in forumunda dahi en az 3 4 kere yazildi ve goz gore gore kacti adam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Poko için didindim, görülmeli dedim, alınmalı yazdım. Olmadı, belki düşünülmedi bile.

      Sil
    2. Abi bence geldi,bizim scout ve izleme ekibimiz yine buyuk takimlar arasinda en akli basinda olani ve bence mutlaka sunulmustur yukariya ama dedigim gibi alternatifsiz pozisyon sol bek bile son gun alindi ondan once Poko'nun isi bitmisti zaten imzalamisti. Biz transfere cok gec baslayabildik, butun camia sacma sapan ihtiraslarla arazi peskes ve hesaplasmalariyla urasirken millet aldi yurudu zira Lato'yu alan Poko'yu havada kapar mantik olarak ama bunu dusunecek akil ve zaman birakmadilar ki.

      Sil
    3. Mutlaka çalışıyorlardır, bilemiyorum. Bizde iş sanki şöyle dönüyor, menajer öneriyor ve buna bakın deniliyor. Scout ekibi de o doğrultuda hareket ediyor gibi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir