15 Ekim 2017 Pazar

Transfer ütopyası "2018" #1"; André Biyogo Poko


Galatasaray'a karşı her iyi oynayan futbolcuyu yazmak değil konu. Poko'yu 1.5 sezondur Karabükspor formasıyla izliyoruz, son derece istikrarlı. Bir çizgisi var, altına düşmüyor ve o çizginin daha ötesini vaat ettiğini düşünüyorum. O da daha iyi bir takımda, aşama kaydetmesi gereken zamanlar geliyor. 

Bordeaux formasıyla da az çok bildiğim bir isimdi, Karabükspor'a transferi bu anlamda şaşırtmıştı beni. Sadece 400 bin avro gibi bir bonservise üstelik, yaşı da 22'ydi. Önemli bir akıldır bu transfer, özellikle şartları itibariyle. Geçtiğimiz sezon Tudor'la birlikte gösterdiği performans kıymetliydi, Karabükspor'un yükselişinin en önemli isimlerinden biri, kimine göre en önemlisi. 

Tudor sonrası Karabükspor'un düşüşü mevcut ama Poko istikrarlı şekilde devam ediyor, o düşmedi. En son Galatasaray karşısında izledik, Fernando ve Badou Ndiaye orta sahası karşısında tek başına gösterdiği çaba çok büyüktü. Oyunun iki yönünü oynayan, temposu yüksek bir orta saha. Sağ bek özelliği de var, bu anlamda önemli bir joker.

Galatasaray'a gelelim, bence orta saha anlamında bir sorun var. Fernando ve Badou Ndiaye'yle birlikte iyi bir ikili yakaladık, tempo sahibi bir orta sahamız var. Sorun şu, bu isimlerin alternatifi kim. Dillerde Fernando ama özellikle Badou Ndiaye için alternatif olmadığını düşünüyorum. Temponun ana silahı Badou Ndiaye, o olmadığı an böyle bir tempoyu yakalamak imkansız.

Orta saha için kenardan getirebileceğimiz iyi bir alternatif yok. Selçuk İnan'ı oyuna almasak diye bakıyoruz, kağıt üzerinde 2. bir isim yok. Durum böyle olduğunda da Fernando ve Badou Ndiaye'ye bir şey olmasın diye dua edeceğiz. Antalyaspor maçında Badou Ndiaye yorgundu ve kötü bir maç çıkardı. Yerine Selçuk İnan'ı almak zorunda kaldığımızda ne olduğunu gördük, temposuz bir Galatasaray'ın ayakta kalabilme şansı yok.

Burada belirtmek istediğim "tarz" biraz da, Poko olmaz başkası olur. Yabancı sınırı buna pek izin vermiyor zaten, Donk gitti Asamoah geldi desek başka hak kalmıyor. Yerli bir alternatif de gelmiyor aklıma ama lazım böyle bir orta saha. Kenardan getirebileceğimiz bir enerji çok önemli, orta saha adına hamle şansı yaratmalıyız. Poko da oyun tarzı ve yaşı itibariyle buna uyuyor, yine Tudor'un bildiği, en iyisini aldığı bir futbolcu..

12 yorum:

  1. burak bey,
    ilk onbir için yerli rotasyon oyuncularına dair bir yazı/yazı dizisi yapabilirmisiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapılır da maliyeti karşılayamadıktan sonra ne kadar sağlıklı olur ki :)

      Sil
  2. ben ndiaye ye alternatif olarak Emrah Basanı düşünüyorum ama insanlar küçümsüyor.Hazırlık maçında da orada oynadı ve isteğini temposunu çok iyi buldum.Topu da çok iyi saklıyor ve dikine oynuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emrah Başsan o pozisyonda çok zor, seviyesi de bence aşağıda..

      Sil
    2. Emrah ın bu takımda rotasyon oyuncusu görevini yerine getirebileceğini bende düşünüyorum ama forvet arkası yada sağ kanat pozisyonunda

      Sil
    3. Ben ihtimal bile vermiyorum, herhangi bir pozisyonda.

      Sil
  3. Poko defansif anlamda okey ama pas ve ayagi nasil

    YanıtlaSil
  4. Belhandanın 8 numaraya çekilmesi değerlendirilebilir mi? Defansif katkısı ndiaye kadar olmayabilir ama, yeterli olur mu? Feghouli 10 numarayı oynar, kanatta tolga'nın oynadığı bir 11de bu diziliş değerlendirilebilir bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerlendirilmemeli, zaten orta sahaya daha yakın oynuyor.

      Sil
  5. Poko için transfer gündemi mi var oyuncu + 1 m euro olursa olur daha fazla para verilmemeli

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir