5 Şubat 2018 Pazartesi

Sivasspor maçının gelecek için katkısı umarım Belhanda olur


Konu Belhanda'yı sevip sevmemek değil ya da beğenip beğenmemek. Müthiş bir kadro derinliğimiz yok, şu aşamada başka bir hamle de yapamayız. Transferi yaz dönemi konuşuruz, bugün için gerekli olan Belhanda'nın oynaması olacak. Feghouli'nin son haftalardaki çıkışı doğru, yine de nihayetinde bir sağ kanat. Orada yükselen, şu aşamada kendini kanıtlamış bir isim. Feghouli'yi sağ, Garry Rodrigues'i sol kanada yazarak bir hücum planı çizmek zorundayız.

Feghouli geçen süre zarfında forvetin arkasında iyi iş yapmış olsa da Belhanda o pozisyonda oynaması gereken isim. Müthiş işler yapmadığı doğru, en azından beklentinin ışığında ilerlemedi, çok daha fazlasını istiyoruz. Yine de yararsız bir isim hiç olmadı, düzen içinde iyi işler de yaptığını ısrarla yazdım. Fatih Terim sonrası da aşama kaydedeceğini düşünüyordum, formayı kaybetti. Sivasspor maçından sonra yeniden 11'e dönecektir, şu aşamada yükseliş bekliyorum.

Sivasspor maçının bizim adımıza çehresini değiştiren isimlerinden ama geç kaldık. O ana kadar orta sahadan hücuma top taşıma sıkıntısı yaşıyorduk, topla dikine oynayacak bir isim bulamadık. Hatta bir ara Feghouli oraya çekildi, iyice ortadan kayboldu. Maçın genelinde ise elinden geleni yaptı ama yalnız kaldı. Yasin Öztekin'in kanadı da işlemedi ayrıca, Garry Rodrigues oraya çekildiğinde bir hareket geldi. 

Fernando / Belhanda beklentim de vardı, özellikle iç sahada. Şu aşamada Fernando yok, başka plan düşünmek durumundayız. Tolga Ciğerci / Selçuk İnan orta sahası bir mecburiyet, ya da bir sezon daha öncesine dönerek Donk / Selçuk İnan'ı düşünebiliriz. Belhanda ise kısa vadede forvetin arkasına yazılacak isim, Feghouli sağında, Garry Rodrigues solunda.

Sivasspor maçına dönüyoruz, Belhanda'nın oyuna girmesiyle birlikte yükselen bir akıl var. Orta sahadan topu taşımaya başladık, çok rahat rakip geçti, oyunu da kanatlara iyi aktardı. Belhanda öncesine kadar kanatlardan da iş görmedik, zor pozisyonlar ve isabetsiz ortalar. İş topu oraya getirmek, doğru ismi bulmak. Mariano da yükseldi an andan itibaren, soldan da gelir olduk. Geç kaldık, yine yazıyorum, 45'de bu gelse maçı çevirirdik.

Haliyle Belhanda bu noktada bir gereklilik oluyor, alternatifi olmadığı için. Feghouli'yi onun pozisyonunda oynattığınızda bir kanadı düşürüyorsunuz, herkesi doğru yerinde kullanmak en doğru nokta. Sivasspor maçının gelecek için katkısı umarım Belhanda olur, şampiyonluk hedefi varsa eğer onun da farkını ortaya koyması gerekecek..

8 yorum:

  1. Elimizde belhanda varken onu oynatmamiz lazım. Oyun içinde çok parlamıyor olabilir ama is yapan bir oyuncu ilk yarıda birçok istatistikte de başlardaydı veya liderdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hala da öyle, hele ki Badou sonrası orta sahada dripling yapacak tek isim.

      Sil
  2. Antalya maçında biraz silik futbol oynasa taraftarımız yine mızmızlanmaya başlar eminim! Daha önce dediğim gibi taraftarın bu belhanda mızmızlığından kurtulması lazım , Şampiyonluk Belhandanın ortasahadaki performansından geçiyor.Donk,Tolga,Selçuk bu adamlar bizi şampiyon yapamaz! İkisinin bu yeteneği yok Selçuğun ise gücü yok.Fernandonun yanına Belhandayı monte edebilirsek şampiyonluğun belirleneceği derbi maçlarda bir adım öne geçeriz yoksa malesef şampiyonluğu unutalım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pusudaymış çoğu kişi, onu görmüş olduk.

      Sil
  3. feghouli hantal, kondisyonu düşük, dinamizmi eksik. çünkü kamp yemedi. bu nedenle kanatta oynayamıyor. oysa kariyerinde 500 maç varsa 400'ünde sağ kanat oynadı.
    belhanda ise 10 numara için biçilmiş kaftan. ama dev bir kusuru var. adam golü düşünmüyor. kaleye vurmak sanki günah. bu da feghouli de var. gol kovalıyor.
    yine de belhanda oynamalı. sevsek de sevmesek de elimizde bu adam var. dev gibi sözleşmesi.
    feghouli ise sağa geçmeli. mariano ile zekalarını kullanarak o kanadı idare edebilirler.
    garry solda olmalı ki orayı seviyor. yasin ise hamle oyuncusu olarak kalmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezon başı kampından bu geçiyor da kanatta oynamaması bence bununla alakalı değil. Peki o zaman neden yedek Belhanda da Feghouli değil.

      Sil
    2. yazdım ya. adamın golle alakası yok. kaleye vurmaya tövbeli adeta. eren topu indirince feghouli kale önünde bitip golü yaptı. belhanda'da bu "golü koklama" çok düşük. hocalar da skor yapana sıcak bakıyor.

      Sil
    3. Belhanda için gerçekten öyle, o eleştiri doğru. Ceza sahasına da daha sık girmesi lazım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir