11 Şubat 2018 Pazar

Yarın yeniden lider diyelim


Sivasspor maçının hayırlı mağlubiyet olmasını dilediğimi söylemiştim. O maçın son 15-20 dakikası bazı doğruları görmemiz noktasında önemliydi. Belhanda'nın bu düzen içinde mutlaka sahada yer alması gibi, aynı sinyali Konyaspor karşısında da verdi. Diğeri de vermemiz gereken reaksiyon ve isyan noktasında, Konyaspor karşısında yine bu anlamda doğru bir sinyal vardı.

İsyan durumunu Gomis'le özetliyorum. Son zamanlardaki isteğini beğenmiyordum, bildiğimiz Gomis değildi ve Sivasspor karşısında da kötü bir performansı vardı. Sonrasında hocanın onunla konuştuğunu ve gerekli uyarıları yaptığını söyledi, Konyaspor karşısındaki iştahı da her şeyi özetledi. O maçta geri döndük diyebilirim, iştahımız ve arzumuz yerindeydi.

Önümüze bakacağız, Antalyaspor karşısında yeniden liderliği kazanma şansını elde ettik. Bu maç dahil olmak üzere önümüzdeki 5 maçta da 15 puan oldukça olası. Fenerbahçe deplasmanına giden süreçte bir fikstür avantajı var ve 5 maçlık seri ardından da liderliğin altını doldurabiliriz. Rakiplerin bu süreçte fikstürü bize göre daha ağır ve ligin ilk yarısındaki o tabloyu tekrar yakalayabiliriz.

Zorlu maçlarda da en büyük avantaj Fatih Terim olacak. Ligin ilk yarısında oynanan neredeyse her büyük maçı kaybettik, çoğunda da futbol anlamında ezilerek. Fenerbahçe'nin Başakşehir karşısında neler yapabileceğini gördünüz, iş baskı ve 90 dakikalık mücadeleden geçiyor. Galatasaray'ın da Fatih Hoca sonrasında olmazsa olmazı tempo ve baskısı. Badou Ndiaye gibi önemli bir kozu kaybetmiş olsak bile mevcut alternatifleri kazandık, bugün gözden çıkan Donk'dan dahi katkı alır durumdayız.

Maç maç düşünelim, öncelikle yarın kazanılacak liderler diyelim. Antalyaspor düşmeme mücadelesi veren bir takım ve ligin ilk yarısına oranla neredeyse tüm kozlarını yitirdiler. Şu aşamada mütevazı bir görüntüleri var, onların da avantajı Hamza Hamzaoğlu olacaktır. Yine de Galatasaray maçı onlar adına çok zor olacak, mevcut kadrodan da önemli eksikler var. Galatasaray'ın iştahı ve temposuyla çok coşkulu bir maç bekliyorum, kazanmanın haricinde şampiyonluk mesajını vermek zorundayız.

Carrasso
Mariano Maicon Serdar Nagatomo
Donk Selçuk Belhanda
Feghouli Gomis Garry

Yarın sahaya çıkmasını beklediğim 11 bu. İş bana kalsa Linnes'i de Mariano yerine yazardım, son form durumları itibariyle. Mariano çok iyi durumda değil, verebilecekleri çok daha büyük olsa da. Linnes'in ise Fatih Hoca sonrası boş maçı yok, çok etkili. 

Donk mu Tolga Ciğerci mi diğer soru olacak. 4-3-3 düşünüyorum, Belhanda'nın orta sahaya daha yakın oynayacağını hoca da açıkladı. Selçuk İnan'ı da yazınca bu iki ismin arkasını süpürecek, savunma beklentisini karşılayacak isim Donk oluyor. Tolga Ciğerci'nin temposu önemli olsa da bu kadroda ihtiyaç duyulan savunma olacak, bu ikilinin arkasını süpürmek. Fernando dönene kadar Donk ideal isim, Fernando döndükten sonra ise tüm taşlar yerine oturuyor.

Doğru düzen bu, Feghouli'yi sağ tarafta izlemeye başlayalım. Belhanda da düzen içinde yerini bulmuş gibi görünüyor, kadroda bulunan mevcut alternatifleri kazanmanın da artısı oldu. Bunlar haricinde Nagatomo da iyi transfer, Konyaspor maçında gördük ki bu tarz maçlarda daha da öne çıkar. Yarım hücum arayacağız ve baskımızla kazanacağız..

14 yorum:

  1. umarım garry sağ da oynar

    YanıtlaSil
  2. Tempo ve baskıyla başlayacağımız bir maç olur, golü erken bulabilirsek maçı rahat kopartırız.Artık her maç final, Allah yardımcımız olsun..

    YanıtlaSil
  3. Yarın ben 3 farklı galibiyet bekliyorum Feghouli, Gomis ve Garry atar, şok baskıyla önde oynayıp herkesin moralini bozmamız lazım. Bu maclar cok onemli, fiksture bakınca seri yakalayabilecegimiz bir devreye giriyoruz, burdan baslayıp Fener macına kadar fark yapmamız lazım, orada da en az berabere kalırsak yuksek ihtimalle sampiyon oluruz. Basaksehir resmen dususe gecti buradan tekrar liderliğe gecmesi kolay degil, en ciddi rakip su an icin Fenerbahce gorunuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mesaj maçı olarak görüyorum, ses getirerek liderliğe oturmalı.

      Sil
  4. "FB oynatmamak icin gelmiş Basaksehir'e".Simdi bu sözü üzerine A.Avci ya ne desek boş.Super ligin tarihte belki de en antipatik takımıdır Başaksehir.Bu sene Avrupayı da Türkiye kupasını da sallamayıp ligi hedef yaptılar.Ama geldikleri yer, kendi taraftarının bile anti futbol oynatılmasından nefret ettiği FB yi oynatmamak ile suçlamak.Hep beraber bi günaydıııın diyelim o zaman sayın Avcıya..Takımın çok önemli parçaları eksik,Arda yatışa gelmiş takım 10 kişi,bi tane bulur üstüne yatarız diye bende dersime çalışmadım de bari de giderek artan anti patiklik azalır belki.Öyle demiyor şampiyon gibi oynadık filan geçiyor cümleler içinde, kendilerini çoktan şampiyon ilan etmişler yani.Bu kafayla işiniz zor.GS yarın sahaya çıkıp,küçümseyici,kibirli,"tembel" bu anlayışa gereken dersi verip liderliği almalıdır.Yarın kazanacağımız üç puandan fazlasıdır.Saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi oynatmayabilir, futbolda bunlar var. Nasıl iyiysen öyle oynarsın, kadro yapın neye el veriyorsa. Fenerbahçe'ye karşı bir b planı üretememeyi konuşsun bence.

      Sil
    2. Evet işte,FB taraftarı aylardır Kocaman'a artık futbol oynat diye bağırırken Avcının bu savunması komik geliyor.Cümle alem biliyor FB nin oynatmamaya oynadığını.Daha geçen hafta ümit özat atom parçalama güzellemesi yaptı FB savunması üzetine... Neyse...Bir de Kocaman a hakemlerden çok konuşuyor diye eleştri yapılıyor, hatırladığım kadarıyla kendisi futbolcu iken de hakemlere hep itiraz etmiştir.Normaldir.Ve hatta yeri geldiğinde Kocaman ın 50 liralık hesabı kızlardan geri alan donanımhaber li arkadaşa döndüğüne bile şahit olabiliriz.Bu da normaldir şaşırmayalım.Niye yazıyorum bunları, çünkü maalesef futbol sadece futbol değil.Ayık olmalıyız.

      Sil
    3. Değil tabii, işimize bakacağız..

      Sil
  5. Yanlıştan dönmek istemeyen bir yönetim anlayışıyla karşı karşıyayız. Şampiyonluğa oynayacak takımların savunma profilini farklı şekilde tartışabiliriz. Biri de puan başına yenilen goldür. Başakşehir halen iyi durumda, cepten yiyor. Fenerbahçe eksiğini gideriyor.
    3 noktalı şampiyonluk ekseni halen zor. Başarılı şekilde eklemlenemeyen Galatasaray..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca bu noktada en büyük isim olacak..

      Sil
  6. Şu 5 maçı kazanmamız gerek.5'te 5 yaparsak psikolojik avantajı da ele geçirmiş oluruz.Dediğin gibi rakiplerin fikstürü bize göre biraz daha zor.Bu fırsatı değerlendirmek gerek.Dışarda karabük ve kasımpaşa maçlarımız var iki takımın da durumu belli onları geçeriz.Evdeki maçlara zaten 3 puan yazıyoruz.İmkansız değil 15 puan.Başaracağımızı ve "Galatasaray şampiyon olamaz" diyenleri korkutacağımıxa inanıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 5 maça da tek tek bakacağım, umarım 5 maçta 15 puanlık hedef gerçekleşir..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir