27 Nisan 2018 Cuma

Bir yandan kalmalarını istiyorum, bu çocukları Galatasaray formasıyla izleyelim


"Size isim veremem Türk oyuncular hakkında. Türkiye'den önemli isimleri izliyoruz. Galatasaray'ın altyapısındaki isimlere bakıyoruz. Bunları takip ediyoruz."

Roma Sportif Direktörü Monchi'nin söylemi bu şekilde. Yunus Akgün başta olmak üzere birçok genç ismi takip ettikleri de biliniyor. Monchi bu noktada en iyilerden biri ve Cengiz Ünder'in açtığı bir kapı oldu. Geçtiğimiz günlerde de yazdım, iddialı bir 99 - 2000 grubu var ve Fatih Hoca'nın bu isimlerin üzerine düşmesini bekliyorum;


Galatasaray'ın çok ciddi alternatif sorunu var ve maliyeti de bir yandan düşürmek gerekiyor. Bu anlamda yerli transferine ihtiyaç olsa da o bütçeyi ne ölçüde ayırabiliriz bilmiyorum. Bu noktada iş biraz da altyapıya bakıyor, yeni isimleri kazanmaya. Milli Takım arası önemliydi, birçok genç ismin A takımla çalıştığını gördük. Sakatlığını atlatan ve son maçlarda "ben buradayım" diyen Atalay Babacan da bugün idmana katıldı mesela.

Yunus Akgün, Ozan Kabak, Atalay Babacan ve Recep Gül gibi isimler U19'da, Celil Yüksel, Ali Ülgen, Barış Zeren, Gökay Güney gibi isimler de U21'de yer alıyorlar. U17'de oynayan Mustafa Kapı'yı da uzun zamandır konuşuyoruz. Bu yaşlarda Roma gibi kulüplerin dikkatini çekmek kıymetli, futbolcuların potansiyelini gösteriyor. Bir yandan gitmelerini isterim, gelişimleri anlamında müthiş bir kapı. Bir yandan kalmalarını istiyorum, bu çocukları Galatasaray formasıyla izleyelim..

8 yorum:

  1. Ülkemizde gençlerin gelişim gösterebileceği bir yapı yok. Herkes günü kurtarma peşinde. Planlama yok. eskiden olduğu gibi bu gençleri 2. ligde pişirmek de mümkün değil. Orada da gençlere yer yok. Bu nedenle Hollanda, Belçika hatta Avusturya gibi sistemi genç oyuncu yetiştirme üzerine kurulu ülkelerde orta seviye takımlarla bir anlaşma yapılıp oralara kiralayarak bu yetenekli jenerasyondan birkaç isim çıkarabiliriz. Bunu yapmayacaksak Türkiye içinden bir takıma göndermeyelim daha iyi. Oralarda oynama şansı bir gün Terim'in bu çocuklara kadroda yer vermesinden daha az. Umarım meşhur 87 jenerasyonu gibi plansız, programsız heba etmeyiz bu çocukları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca'yla o şans var işte, ben de onu görmek istiyorum.

      Sil
  2. fizik olarak gelişmeleri gerekiyor örneğin atalayın spor salonundan çıkmaması gerekiyor,o bacaklar ne öyle, tarık çamdal bile ezer bunları fizik olarak, inşallah o konuda gelişirler çünkü çok yetenekli bir jenerasyon var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru bir yorum. Fizik anlamda U19 şampiyonasında ezilmişlerdi mesela..

      Sil
  3. Bu oyuncuları alternatif olarak kullanmalıyız veya şimdiye kadar kullanmalıydık... şöyle bi durum da var cengiz ve enes çok güzel bir yol açtılar yetenekli genç futbolcunun amacı artık 3 büyüklerde oynamak degil avrupada oynamak... avrupaya gitmekten çekinmiyorlar artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avrupa'ya gitme imkanı olan varsa gitsin. Oraya mümkün olduğu kadar futbolcu yollamamız lazım. Ülke futbolunun yükselişi buradan geçecek.

      Sil
  4. bende kalmalarından yanayım. ancak ülkemizde genç oyuncularının gelişimi için uygun bir ortam yok. o yüzden belçika hollanda fransa lig2 ye kiralanıp bir iki sene oynayarak tekrar dönmeleri gerektiğini düşünüyorum. oradaki ligler bu tarz oyuncuların gelişimi için oldukça ideal. bu ligler büyük liglerin arka bahçeleri gibi genç oyuncular erken forma bulup hem gelişim hem de düzenli forma giyerek kendileri gösterip transfer yapıyorlar. bu sayede oyuncular için avrupadaki piyasaları daha da artar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok ama Fatih Hoca'yla olabilir, görmek istiyorum bir yandan.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir