28 Mart 2018 Çarşamba

Bu tarz final haftaların favorisi daima Galatasaray'dır


2005 / 2006 sezonunda kazanılan şampiyonluk fazlasıyla özel. O bekleyiş, Fenerbahçe'nin Denizli deplasmanı gibi unutulmayacak birçok an var. İddialı bir kadromuz olmayabilir ama fazlasıyla özeldik ve şampiyonluk için verilen mücadelenin fotoğrafını paylaşıyorum. Son 13 maça bakalım, 11 galibiyet 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet. Trabzonspor deplasmanında berabere kalmıştık, Fenerbahçe'ye ise deplasmanda kaybetmiştik. O sezon şampiyonluk Anadolu'dan geçmişti, Fenerbahçe bizi her iki maçta da yenmesine rağmen şampiyon olamadı. Hata yapmadan gidiyorduk, kazanılması gereken bütün maçların kazanıldığını hatırlıyorum. Şampiyonlukları da son düzlükte yakaladığınız galibiyet serileri belirler. Bu sezona bakınca da son 8 maçı kazanmamak için hiçbir neden yok. Fikstürün bizim adımıza zorlaştığı doğru da hedef maçları içeride oynayacağımız atlanıyor. Beşiktaş ve Başakşehir maçının favorisi olduğumuzu düşünüyorum, zaten o maçları kazandığında yolun yüzde 90'ını aşmış olacaksın. Puan kaybedilmemesi gereken diğer maçları kazanmaktan geçiyor olay, 2005 / 2006'da olduğu gibi Anadolu deplasmanlarında puan bırakmamalı. 8 maçta seri yakalayabileceğimize inanıyorum, bu takım bana o güveni veriyor. Fatih Terim'in takımın başında olması, sakatların dönmesi, taraftarın şampiyonluğa kenetlenmesi gibi. Bu tarz final haftaların favorisi daima Galatasaray'dır..

8 yorum:

  1. 4+4...Ana planım bu olurdu...İLk dört içinde puan vermezsek ikinci dört rahat aşılır...TS ve İBFK eminim ki kazanmaya oynayacağız palavrası atıp beraberliğe razı olacaklar..Bu maçları erken gol bulup rakibi bozmalıyız..Taraftar itici güç olursa yaparız..Deplasmanları da yukarıda ayrıntısı açıklandığı üzere zaten vermemek durumundayız. Nisan ayında şampiyonluğu ilan edebilmek gibi bir fırsat elimizde, bunun farkında olan da çok düşman var tabi ki..Her zaman dedik yine diyelim, Allah yardımcıları olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk 4 hafta daha zorlu, orada haklısın. Kazanarak başlarsak rakibin de güvenini kırmış oluruz. Gençlerbirliği deplasmanı ve Başakşehir maçı en kritik yol.

      Sil
  2. Basın her zaman olduğu gibi taraflı tutumuna devam ediyor. Evet zor bir fikstürümüz var ama şampiyonluk yolundaki direk rakiplerimiz olan Beşiktaş ve Başakşehir bizimle deplasmanda oynayacaklar, nedense bu göz ardı ediliyor. Kalan maçlarımızda en az 20 puan toplayıp şampiyonluk ipini göğüsleyeceğimize inanıyorum. Mayıslar bizimdir!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hedef maçlarımız içeride ve takımın iç sahada oyunu malum..

      Sil
  3. Bizim fikstür zorlu değil ki bence.Zorlu dememiz için yarışta olan takımlara deplasmana gitmemiz gerekmez miydi?Biz ise onları sahamızda ağırlıyoruz.Evet can çekişen takımlarla maçlarımız var belki ama bu yıl lig çok çok farklı.Kimin nerede puan bırakacağı belli değil.Biz düşmemek için uğraşan, şampiyonluk için uğraşan ve avrupa hesabı yapan takımlarla oynayacağız tamam da yarıştaki diğer takımların da fikstürleri zorlu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zorlu deriz, geçen haftalara bakarsak. Ama imkansız tablo yok, hedef maçlar içeride ve avantajlı taraf biziz.

      Sil
  4. Baktım da gerçekten müthiş bi form grafigi yakalamışız. Anadolu takımlarını içerde dışarda yenip geçmişiz. O kadroya ve geretse saygım bir kat daha arttı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şampiyonluk yolunda son haftalarda yakalanan galibiyet serileri sizi şampiyon kılar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir