1 Mart 2018 Perşembe

Garry Rodrigues'i iyi bir rakama satarsak da Gomis'in payı büyük olacak


Bu ikiliyi birkaç gündür konuşmadık, özlediğimi fark ettim. Tekrara girecek olsa da yazalım, Galatasaray'ın en önemli kozları. Her ikisi de birbirlerini yükseltiyor, sahada kalmaları önemli. Son Akhisar maçı bir örnek, Garry çabaladı, mücadele etti ama topu ceza sahasına çıkaracağında Gomis'i bulamadı. Bu bir oyun ezberidir ve şu ana kadar pek durdurulamadı. 

Tam rakamları bekliyordum ve geldi. 5 büyük ve Türkiye Süper Lig'de bir oyuncuya yapılan en çok asist istatistiğinde Garry Rodrigues, Gomis'e yaptığı 6 asistle 2. sırada. İlk sırada Cavani'ye yaptığı 7 asistle Neymar var. Ligde ise Garry Rodriues'in yaptığı toplam asist 8 ve 3. sırada. Gomis ise ligde attığı 20 golle ilk sırada yer alıyor.

İşin güzel tarafı şu, Garry Rodrigues'in solda ya da sağda oynaması fark etmiyor. Solda içe kat edince de etkili, sağda çizgi üzerinde oynadığında da. Fatih Hoca sonrası Gomis de daha çok pivot özelliği göstermeye başladı ve duvar oluyor. Tek mesele Gomis'i ceza sahası içinde bulmak değil, onunla girilen ikili oyunlar da büyük koz. Garry Rodrigues şu ana kadar Gomis'i en iyi kullanan isim.

Gomis'in de ligde 5 asisti var ve çoğu Garry Rodrigues'e. Düşünüyorum da en son böyle uyum sahibi hangi ikilimizdi. Forvetlerin uyumu tamam, 10 numara / forvet uyumu da tamam ama bir kanat oyuncusuyla forvetin böylesine uyumuna da çok fazla denk gelmeyiz. Garry Rodrigues'in düzen içinde yükselmesi de önemli, oyunu şahsi değil. Onu iyi bir rakama satarsak da bunda Gomis'in çok büyük bir payı olacak..

6 yorum:

  1. Burak bey çizgi roman dünyasına olan ilginizi bildiğim için Daredevil'e atıfta bulunurak G&G ismini koydum bu ikiliye kısaca :) Umarım bu ikiliyi şampiyonlar liginde galatasaray forması altında izleyebiliriz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Garry'i tutmak zor olacak gibi görünüyor..

      Sil
  2. Bi kanatla forvet uyumu en son ne zaman olmuştu cümlesini okur okumaz direkt Kewell-Baros ikilisi canlandı gözümde 😊 Ayrıca Garry'nin yaptığını Feghouli'nin de hatta Belhanda'nın da yapması gerekiyor keşke yapsalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O biraz da birbirine yakışan ikili anlamında :)

      Sil
  3. Her ne kadar mevkiileri farklı olsa da bu ikiliyi Selçuk-Melo ikilisine benzetiyorum. O ikili de birbirini iyi tamamlıyordu ve 2011-12 sezonunda 20 gol civarı katkı vermişlerdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben biraz da birbirlerine katkı noktasında yazdım. Garry'nin yüzde 90 asistlerinin Gomis'e olması gibi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir