2 Mart 2018 Cuma

Semih Kaya adına kariyerinin en hayal kırıklığı yaratan dönemi belki de


Sizi bilmem de ben Semih Kaya'yı çok severim. Beğeni meselesinden bağımsız yazıyorum, Galatasaray için çabalayan ve fedakarlık yapan bir futbolcudan bahsediyoruz. Başkası Sparta Prag için ayrılmayı göze almazdı ve bir şekilde sözleşmesini tamamlardı. Amacı futbol oynamak olmayan ve bunda ısrar eden nice futbolcularımız var. Emrah Başsan'ı da bu anlamda övmüştüm, daha büyüğü Semih Kaya için geçerli.

Fatih Hoca daha uzun devam etmiş olsa belki şartlar değişirdi. Ya da Mancini diyelim, o dönemde de büyük bir çıkışı vardı. Fatih Hoca, Semih Kaya'ya formayı gözü kapalı verdi ve ısrar etti. Şampiyonlar Ligi seviyesinde bir stoper çıkardı ondan, çeyrek finale kadar gördük. Mancini ise futbolunu değiştirecekti, daha uzun devam etse belki iyi bir sağ bek çıkaracaktı. Trabzonspor deplasmanını hatırlayın, 2 asist yaptığı. 

Sonrası düşüş, her geçen zaman daha da kötüledi. Uzun sakatlık dönemleri de var, her sakatlık onu biraz daha geriye attı. Galatasaray'ın da o dönem yaşadığı kötü günlerin ihalelerin biri de Semih Kaya'ya kaldı. Kötü bir dönemdi, bu anlamda ona gelen 2 milyon avro'luk teklifin Galatasaray için piyango olduğunu düşünüyorum. Semih Kaya da zorluk çıkarmadı, ayrıldı. 

Haliyle de Semih Kaya'yı yaptığı bu fedakarlıkla hatırlarım. Daha iyiye yönelmesini isterdim, keşke başarılı olsa. Tablo kötü, Semih Kaya adına kariyerinin en hayal kırıklığı yaratan dönemi belki de. Şu ana kadar Sparta Prag'da toplamda 4 maçı var, ligde oynadığı 3 maçta alabildiği süre ise 135 dakika. Çek basını da Semih Kaya üzerinden büyük eleştiriler yapıyor ki pek haksız sayılmazlar. Onlar adına çok büyük bir hayal kırıklığı oldu.

Orada da şanssızlığı yaşadığı büyük sakatlık. İlk sakatlığını Temmuz ayında yaşadı ve Ekim ayında dönmüş oldu. Hazırlık kampını kaçırması büyük bir handikap. Galatasaray'la sezonu erken açmış olsa da çok fazla çalışamadı. Geri döndüğü gibi başka bir sakatlık daha yaşadı, orada da 40 günlük kaybı var. Hazır olması da uzun bir süre aldı ve son maçlarda şans bulur oldu. Onlarda da sonradan oyuna dahil oluyor ve iyi bir görüntü sergileyemedi.

Yaşı 27 aslında, bir şey için geç değil. Sparta Prag'da geleceğinin şekillenmesi zor görünüyor, olası bir Türkiye transferi ufukta. Fatih Hoca'nın Galatasaray kapısı açmasına da ihtimal vermiyorum, mevcut çoğu stoperi beğenmezken ve yabancı hakkı da düşünülünce oraya hamlesi yerli olmaz. Umarım hakkında hayırlısı olur..

2 yorum:

  1. Fatih hocanın elinde tekrar bi dönüşüm gösterebilir. Koray günter in sözleşmesi de bitiyor. Ahmet Çalık in önünde bir oyuncudur bana kalırsa. Serdar Aziz ve Maicon û yedeklemek için düşünülebilir. Galatasarayin evladıdır ve her zaman yer vardır ona takımda... Bi emre aşık efekti olabilir daha genç olmasına rağmen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakatlıklar sorun, maalesef kronikleşen bir durumu var ve her sakatlık onu daha da geriye götürüyor. Mantık noktasında yazdığına katılsam da geri dönebilir mi bilmiyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir