27 Mart 2018 Salı

Gençleşmeli ve maliyetleri düşürmeli diyoruz, yaş haddimiz de bir hayli yüksek


Fellaini konusu ısrarla yazılıyor. Ben bunun biraz da menajer oyunu olduğunu düşünüyorum. Nedeni de kafama oturmayan durumlar olması. Yıllık ve imza ücretine takılıyorum mesela, bonservisi olmasa da uçuk rakamları konuşacağız. En kötü ihtimalle 4 yıllık sözleşme alacak, 3.5 milyon avro aşağısında ücreti olmayacak, imza ücretine girmiyorum bile. Zaten yaş haddi yüksek, 3 milyon'ların havada uçtuğu bir takımdan bahsediyoruz. Üzerine bir de Fellaini demek zor.

Futbolculuğunu severim yoksa, keşke gelse. 6 / 8 / 10 oynar, hatta Everton günlerini hatırlamak ve onu biraz daha hücuma yaklaştırmak gerekir. Manchester United'de 6 numara etiketi üzerine yapıştı, onu sadece süpürücü gibi görüyoruz ama oyun aklı, teknik özelliği gayet yüksektir. Fiziği de çok üstün, hava sahasını bir anda kapatmış oluyorsunuz ve ön alanı da süpürüyorsunuz. Sadece duran toplardan atacağı ya da attıracağı 7-8 gol var, asla abartılı bir sayı değil. 

Zor işte, kafama bir türlü oturmuyor. Bir yandan da gençleşmeli diyoruz, yaş haddimiz bir hayli yüksek. Yıldız ya da yüksek ücret statüsünde birçok isim var takımda ve temeli onlar oluşturuyor. Haliyle de o isimlerin etrafını donatmak, mevcut olanı da yükseltmek en önemli hedef olmalı. Feghouli ve Belhanda'nın çok daha fazlasını verebileceğini düşünüyorum, mesela bu isimler yıldız statüsünde. İyi olan isimler de zaten var, haliyle transfer harekatı biraz daha gençleşmek üzerine.

Ya da kiralık, maliyeti düşük ve katkı alacağınızı bildiğiniz futbolcular diyelim. Okaka'yı kiralayacaktık mesela, özelliği itibariyle Türkiye'de büyük iş yapar dediğim bir isimdi. Yıldız değil, mücadeleyle kendinden bahsettirecek bir isimdi. Bu tarz yabancılardan da gelecek olacaktır, olay sadece gençleşmek de değil.

Samuel Bastien, Adrien Thomasson, Trezeguet, Shoya Nakajima ya da Okaka gibi isimler bekliyorum. Yıllık ücretleri 1 milyon avro veya altında olacak, alternatif sayısını arttıracak, biraz da takım içindeki dinamizmi yükseltecek futbolcular. Transferde doğru plan bence bu, eminim ki gerçekleşecek harekatın da bu yönde olacağını düşünüyorum. Potansiyel bir isim için 3-4 milyon avro da gözden çıkabilir ama o işin geri dönüşü olur.

Çok uçuk transferler beklememek gerekiyor. Mevcut olandan en iyi katkıyı almak esas olacak olan diyorum. Giden isimler de olabilir, bunlardan kaynaklı bütçe de oluşur. "Ya men yersek" demesin kimse, men falan yemeyeceğiz. Transferde de bu saydığım isimler gibi hamleleri görmek olası. Onları da bilgi ya da duyum dahilinde yazmadım, sadece kafamda olan profiller..

14 yorum:

  1. okaka 1 m altında almaz sanmıyorum, en az 1.5 m ister bence

    YanıtlaSil
  2. Gerçekçi bir yazı olmuş. Yaşlı yıldızların emeklilik ikramiyeli son durağı olmak ekonomik olarak çökertti kulübü. Bu zor olmaz. NDiaye örneğinde olduğu gibi aslında verilen paraların bir kısmı yöneticilerin cebine gidiyor. Çalmayan yönetimle olur bu iş. Maliyeti düşük, genç oyunculara yönelmeliyiz. İlave olarak gurbetçiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gurbetçiler ne hayır geldi şu ana kadar allah aşkına

      Sil
    2. 14 yerli olmak zorunda. Türkiye içinden takviye yapmak istesek kapıyı 3-4 milyon avrodan açıyorlar. Emre Akbaba dışında(o da gurbetçi) katkı yapabilecek yerli isim yok. Hem potansiyel hem de ekonomik olması açısından gurbetçiye mecburuz. Beşiktaş gurbetçinin ekmeğini sağlam yedi. Oğuzhan, Tolgay, Gökhan Töre, Veli Kavlak, Olcan katkı verdiler. Gökhan dışındakiler 1 milyon avronun altında rakama alındı. Tarık, Koray örneklerine bakıp gurbetçiden kaçmamak lazım. Onlar zaten alengirli transferler. Bu defa Terim var durum farklı.

      Sil
    3. Gurbetçilerden ne hayır geldi gibi bir yorum ne kadar manasız. Hayır getiren 100 tane gurbetçi sayabilirim şu an.

      Sil
  3. kesinlikle genç ucuz ve enerjik isimlere yönelmeliyiz. evet tecrübesi az olacak. evet kaba tabirle kazma olacak. oyun zekası daha düşük olacak. ama dipçik gibi takım oluruz.
    garry örneği ortada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 7 tecrübeli,orta yaşta oyuncun olur onların yanına 4 tane de genç potansiyelli oyuncu alırsın o zaman genç oyuncular o tecrübeli oyuncuların yanında yükselir ama sen 7 genç ile oynarsan sıkıntı yaşarsın hele türkiyede bitirirler o genç oyuncuları

      Sil
    2. onlar var zaten takımda levent başkan. gomis başta olmak üzere feghouli fernando gibi isimlerle harmanlayacağız. 11 genç demek istemedim.

      Sil
    3. Bunu anlatmak istedim. Takımda zaten iddialı, yüksek kazanan ve yaş haddi yüksek futbolcular var. Onların etrafını biraz daha dinamik geliştirmek zorundayız.

      Sil
  4. Fellaini transferine tamamen karşıyım.Bize çift yönlü orta saha lazım.Yaşı geçmiş bi futbolcuya daha çuval dolusu para vermek yanlış olur.Fellaini son transferini yapacak gibi ve haliyle uzun ve yüksek bi kontrat isteyecek.Kalsın gerek yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben imkan varsa alınabilir diyorum ama o imkan yok.

      Sil
    2. İmkan olsa bile gelmesi yanlış olur zaten.Aradığımız orta saha tipi bu değil çünkü

      Sil
    3. İmkan olsa yanlış olmaz, çok kaliteli bir futbolcudur ve fark yaratır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir