30 Mart 2018 Cuma

Gonzalo Martínez & Galatasaray, bugün değil de 3-4 sezon önce görmek meziyet


Forma numarasından kaynaklı mı bu yorumlar yapılıyor bilmiyorum. Şunu söyleyeyim, bu adam bir 10 numara değil, sol kanat. 10 numara özelliği barındırıyor, o pozisyonda da oynayabiliyor ama etkisi sol kanatta. Tarz anlamında Riera'nın iyi günlerine benzetiyorum. Çizgi oyuncusu, kat eder ama Garry Rodrigues'in yerine alınması halinde oyun tarzınız değişir.

Transferine pek ihtimal vermiyorum tabii. River Plate'nin en önemli yüzlerinden ve piyasası da olan bir isim. 15 milyon avro'luk çıkış maddesi var ve River Plate de bunu yükseltmenin derdinde. En kötü ihtimalle dahi 10 milyon avro'nun üzerinde rakamları konuşacaksınız ve böyle bir durumumuz olduğunu düşünmüyorum. Gonzalo Martinez'in Avrupa'ya gelişi imkan dahilinde rahat hareket eden bir Avrupa takımı olacaktır. Galatasaray için zor görüyorum.

Böyle bir futbolcuyu herkes ister tabii. 24 yaşında, iyi bir yetenek ve bu yaşında olmasına karşın lider özelliği barındırıyor. Olası transferinde ilk Avrupa deneyimi olsa da uyum sorunu yaşayacağını pek düşünmem. Galatasaray olarak Arjantinli futbolculardan kaynaklı geçmişimiz parlak değil belki de Gonzalo Martinez gibi bir ismi de hiç almadık. 

Gonzalo Martinez teknik özellikleriyle öne çıkar, iyi bir sol ayağı var ve jenerik gollerini izleriz. FM oynayanlar bilecek, yılların wonderkid'i ayrıca. Bruma iyi bir potansiyeldi mesela, gerçek anlamda kullanamadık ama bir sezon da olsa katkısını izledik. Garry Rodrigues geç gelse de büyük gelişim gösterdi, katkısını izliyoruz. Gonzalo Martinez'in bu isimlerden farkı lider özelliği, olmuş bir isim. 

Geldiği gibi katkı alırsınız, Avrupa'ya gerçek anlamda uyum sağladıktan sonra çok daha büyük kazanırsınız. Ama böyle bir transferi Galatasaray'ın yapma şansını görmüyorum. En kötü ihtimalle 10 milyon avro'nun üzerini konuşacağız ki biz 1-2 milyon avro'ya 24 yaşındaki Tagliafico'yu bile almadık. Bugün sol bek hamlesi konuşmuyorduk mesela, hatta sol stoper için bile 1 numaralı alternatifti.

Arjantin iyi pazar tabii, araştırmak gerek. Gonzalo Martinez'i bugün değil de 3-4 sezon önce görmek daha meziyet. Bu tarz birçok futbolcu var, onları görmek gerekiyor. Gonzalo Martinez'in kariyerini merak ediyorum, beğendiğim ve takip ettiğim bir futbolcu. Tagliafico da öyleydi ve bugün Arjantin Milli Takım'ına kadar yükselmiş durumda. Gonzalo Martinez de o seviyede, yakında izleriz..

4 yorum:

  1. Güney Amerika'da maden var maden.Oraları kullanmamız gerekiyor ama bunu bi türlü yapamadık.FM oynarken futbolcu lazımsa ilk baktığım yer Güney Amerika oluyor mesela

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gonzalo Martinez belki imkansız ama ucuz yollu alabileceğin birçok değer var.

      Sil
  2. 3-4 sene erken görmek için zar atmalık bütçenin ve scout ekibinin olması gerekiyor. Zar atmalık transfere yetecek bütçemiz var aslında, ama biz maalesef o seviyelere gelsek de çabuk vazgeçiyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Scout ekibi var da ne kadar işlevli kullandık tartışılır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir