14 Mart 2018 Çarşamba

Gün sonunda yine söylediğim yere gelmiş bulunuyoruz


En çok eleştirildiğim konulardan biri de Cavanda. Oysa gün sonunda yine söylediğim yere gelmiş bulunuyoruz. Cavanda için "en kötü ihtimalde dahi zarar etmeyiz" diyordum. 1.8 milyon avro'luk bonservis verdik ve bu eleştirildi. Atlanan detay ise transferi gerçekleştirdiğimizde yaşının 26 olması ve en kötü halinin dahi Belçika Milli Takım havuzunda yer almasıydı.

O havuz içinde yer aldığı sürece de zarar etmiyorsunuz, bir şekilde talibi çıkıyor. Galatasaray'da felaket bir dönem geçirdi ve bunu kimse inkar edemez. Performans gösterir diye de beklemiştim, bu anlamda yanıldım. Hızı ve atletizmine güvensem de Cavanda'nın kafası bambaşka yerlerde. Trabzonspor kariyeri de iyi başlamış ama devamı gelmemişti. Galaatsaray'da ise neredeyse hiç iyi maçı yok. Zaten sorunlu da ayrıldı.

Yine de zarar etmedik. Transferin son günlerinde 500 bin avro'ya Standart Liege'ye kiraladık, o da iyi bir performans göstermeye başladı. Bu sezon çıktığı 24 maç var, geçen hafta da en iyi 11'e girmişti. Yaşı 27, 2018 Dünya Kupası için de Belçika Milli Takımı adına adaylardan biri. Hal böyle olunca da opsiyonunu kullanmaya karar verdiler, oradan gelecek bir 1.5 milyon avro var.

Kira bedelini de göz önüne alınca zarar etmemiş oluyorsunuz. Performans anlamında yanıldığım doğru olsa da iş dediğim noktaya geldi. En kötü ihtimalde dahi zarar etmemiş olacağız. Burada doğru yer doğru zaman mühim, Carole'yi de keşke böyle bir takıma kiralayabilseydik. Sevilla biraz iddialı kaldı ve o da kayboldu gitti. Carole de bu tarz liglerde yükselebilirdi ve yaz dönemi olduğunda ondan da bonservis kazanabilirdik.

2 yorum:

  1. Dursun Özbek'in belki de en skandal transferiydi. Antremanlarda sorun çıkaran bir adam için Trabzonspor'u zengin etti. Neyse ki karlı olarak kurtulduk. Allah razı olsun Standart Liege başkanından :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Skandal gibi görünse de zarar etmeyeceğimizden çok emindim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir