19 Mart 2018 Pazartesi

İş saha içi noktasını geçti, takıma aidiyeti noktasında sorunlar ortaya çıkıyor


Mariano özelinde umutlarım giderek azalıyor. İş saha içi noktasını geçti, takıma aidiyeti noktasında sorunlar ortaya çıkıyor. Siz ne dersiniz bilmem de Fenerbahçe maçı günü İtalya'ya tatile gitmiş olması ayıp. Milli Takım arasına giriyoruz, Milli Takım'a gitmeyen oyuncuların da zaten izni olacak. Cezalı olsa da şu maçta takımla birlikte hareket etmesini isterdim.

Sorun ne bilmiyorum. Fatih Terim göreve geldiğinden bu yana kazanılamayan tek isim belki de. Sakatlık dönüşü onun adına iyi geçmedi ve Sivasspor deplasmanı sonrası da doğal olarak kenara alındı. Linnes'in görüntüsü iyi, Fatih Hoca döneminde de hemen hemen boşu yok. Bu Mariano'yu kaybetmek değil, forma adaletini sağlamak.

Mariano - Linnes arasında elbette büyük bir kalite farkı var. Mariano'nun verebileceği çok daha fazla şeyler var ve keşke kazanılsa. Sezona da iyi girmişti, lig için büyük fark yaratmıştı. Yaşadığı sakatlığın ardından ise iyi dönemedi, formu büyük oranda düştü. Buna rağmen onu kazanma noktasında Fatih Hoca doğru adımlar attı. Önce Akhisar kupa maçı, devamında Karabük deplasmanı görüntüsü fena değildi. Konyaspor karşısında ise formsuz görüntüsüne geri döndü, 45'de çıktı. Çıkması da maçı Galatasaray'a taşıyan unsurlardan biriydi.

Sorun ne bilmiyorum. Diğer yabancılarla Mariano'yu kıyasladığımda arada büyük bir "aidiyet" farkı var. Futbolu düşüşte, kafa olarak kopmuş ve takımla hareket etmiyor. Soğuk ve sessiz bir karakter olduğunu biliyordum da ligin ilk yarısında böyle hareket etmiyordu. Keşke kazanılsa, çok kıymetli bir sağ bek. Umudum giderek azalıyor yalnız, aidiyet noktasının altını ısrarla çiziyorum.

Milli Takım arası ne getirir ne götürür bilinmez. Galatasaray için avantajlı olacağını düşünüyorum. Fernando'nun maç eksikliği giderilebilir, Eren Derdiyok döndü, Mariano konusunda da eminim ki bir şeyler yapılır. Fenerbahçe derbisinde yaptığı bana sorarsanız ayıp, takımla birlikte hareket etmesini isterdim..

18 yorum:

  1. konya maçında bence hücum da gayet iyiydi sadece geriye dönüşler sıkıntıydı ama o da bizim çok fazla pas hatası yapmamızdan kaynaklı bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hücum anlamında zaten hep iyi, bazı hareketleri var ki Linnes yapamaz onu.

      Sil
  2. Terimden izinsiz habersiz birsey yapacagini sanmiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette izinlidir de anlatmak istediğim konu farklı.

      Sil
  3. İzinler konusunda Fatih Hoca baya esnek davranıyor Fatih Hoca ya sormuştur o da izin vermiştir büyük ihtimal. Baya profesyonel bi adam mariano is olarak bakıyor Galatasaraya. Seneye şampiyonlar liginde oynarsak ihtiyacımız olur. İlk yarı ligin en iyi sağ bekiydi bu adam.

    YanıtlaSil
  4. ben formunun sakatlık sorasi duzelmedigine ya da ndiaye sorasi defosunun ortaya çıkmış olması ihtimalinden korkuyorum. ki ıns 1. sı dır. o donemeyislerin ndiaye nin geride oynadığı tudorlu dönem için fazla ortaya çıkmamış olması da muhtemel sanki şuan bana ozguven ı de sıkıntılı gibi geliyor. ıns keyiflendirir şaşırtacak..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakatlık değil tek konu, başka sorunlar olduğunu da düşünüyorum.

      Sil
  5. Mariano şampiyonlar ligi kalitesidir! Bir problem varsa Fatih Hoca çözer, umarım sıkıntılı bir durum oluşmaz çünkü seneye kendisine çok ihtiyacımız olacak..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım çözülür. Çözülemezse de vedalaşmak gerekecek.

      Sil
  6. üşenmesem bi arkadaşıma ta ağustos ayında attığım mesajın capsini koyarım. mariano iyi bir futbolcu. ama o kadar. bu kadar şişirilen başka birini görmedim. yok cafu dediler yok dani alves. hiç alakası yok. hücumda ortaları son derece isabetsiz.
    savunmada da rakibe baskı yapmıyor. daha çok pozisyonunu koruyor. karşısında durmaya çalışıyor. ama basmadığı için rakip istediği gibi orta kesebiliyor.
    mutsuzsa para da getirecekse aynen gidebilir. hiç önemi yok. hocamız linnes'i kazandı bile. yarı maaşına 4 sene daha oynar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mariano gayet iyi bir sağ bek, kalitesinden yana hala kuşkum yok.

      Sil
  7. Linnes de iyiyken sag acikta degerlendirilse nasil olur? Zamaninda riera dan pozisyonu disinda verim alinmisti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşünülebilir, hatta bu konuda bir yazı yazmıştım.

      Sil
  8. Eboue daha iyiydi bence Mariano'dan.

    YanıtlaSil
  9. Önünde Garry varken daha iyi hissediyor. Feghouli savunma yönü zayıf. Ligin başlarında, önünde ve yanında geriye yardım eden Garry ve NDiaye vardı. Şu an Selçuk sağ önde basıyor, Feghouli ise sağ içte. Asıl fark bu bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli savunma yanı zayıf değil, geriye katkısı da var ama temposu düşük. Haliyle yetmiyor. Ön alandaki baskıda da önemli unsur Feghouli.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir