28 Mart 2018 Çarşamba

Kaan Ayhan'ı çok sevmek ya da beğenmek değil olay


Kaan Ayhan'ı çok sevmek ya da beğenmek değil olay. Transfer döneminde yapılması gereken belli başlı değişim hareketleri var. Gençleşmeli ve maliyeti düşürmeli diyoruz, aynı zamanda yerli alternatif sayısı da artmalı. Alabileceğiniz yerli sayısı kısıtlı, bu konuda iş biraz da altyapıya eğilmek diyebiliriz. Alabileceğiniz o yerliler içinde de Kaan Ayhan en önemli alternatif olarak görülüyor.

En önemliden kasıt biraz da şartların uygunluğu. Kaan Ayhan'ın 1.5 milyon avro'luk çıkış maddesi var ve 23 yaşındaki bir futbolcudan bahsediyoruz. Stoper, sağ bek ve orta saha olarak kullanabileceğiniz bir futbolcu. Bu durum da sizi Denayer yerine Kaan Ayhan mı sorusuna yöneltir. Yanıtı da Kaan Ayhan olacaktır.

Denayer'i sever ve beğenirim, blogu takip edenler bilecektir. Bonservisi noktasında şartları zorlama ihtimalimizin olmadığını düşünüyorum. Yabancı kontenjanını biraz daha açmak ise diğer mesele ve Denayer yerine böyle bir alternatifi bulduğunuzda kaçırmamamız gerekiyor. Denayer'in daha iyi bir stoper olduğunu düşünsem de sağ bek ve orta saha noktasında Kaan Ayhan çok daha önde.

Fatih Terim'in de Milli Takım'dan tanıdığı ve kullandığı bir futbolcu. Ben yabancı bir stoper daha alınacağını düşündüğüm için o pozisyona Kaan Ayhan'ı alternatif olarak eklerim. Maicon, x stoper, Serdar Aziz ve Kaan Ayhan da iyi rotasyondur. Kaan Ayhan'ı sağ bek ya da orta sahada kullanma ihtimali ise bu transferi özel kılan unsur. Fernando'nun yedeği yok diyoruz mesela, Kaan Ayhan'la orayı da doldururuz. Donk'u takımda tutma gerekliliği kalmaz ve bir yabancı hakkı daha boşalır.

Emre Mor'la alakalı ise Ocak ayında bir ihtimal vardı. Celta Vigo'da çok fazla süre alamıyordu ve bizde gelişebileceğine ikna edebilirdik. O kaos ortamında çok fazla ilgilenemedik. Şimdi ise oynamaya ve süre almaya başladı, yükseliyor. Haliyle de Emre Mor gibi bir ismi kiralama ihtimali kalmadı. O da mesela Fatih Terim'in varlığında güçlü bir ihtimaldi.

Transfer tarzı yazı dizisinin ilk durağı Kaan Ayhan'dı. Sözleşmesi otomatik olarak uzadı, oynadığı maç sayısıyla alakalı. Aynı şartlar devam etmekte, 1.5 milyon avro'luk çıkış maddesi bulunmakta;

4 yorum:

  1. Donk bence kalır çünkü Kaan Fernando gibi bir defansif OS değil ama donk Fernando tipi bir 6

    YanıtlaSil
  2. gs kaan ile temas kurmuş. menajeri direkt "tolga ile aynı maaşı isteriz" demiş. tolga gibi isimlere para dağıtırsak başkaları da kapıyı o rakamdan açar işte..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir