1 Mart 2018 Perşembe

Marçal & Galatasaray, sol bek konusu karışık bir konu


Benim herhangi bir bilgim yok, altını tekrar çiziyorum. Twitter'da Ligue 1 Türkçe 'nin özel haberi, Galatasaray'ın önümüzdeki yaz dönemi için O.Lyon forması giyen Marçal ile görüştüğünü yazmışlar. Hatta görüşmelerde de mesafe kaydedildiği söyleniyor. Marçal teknik özellikleriyle ön plana çıkan iyi bir hücum beki. 

Burada iyi bir nokta var, transfer için çalışmaların şimdiden başlaması. Bu kaynağa güvenirim, gerçek anlamda ilgi olduğunu düşünüyorum. Fatih Hoca'nın sol bekte 2 isim istediğini biliyorum, sol bek rotasyonunun bütünüyle değişmesi gerekiyor. Nagatomo tutulabilir mi bilmiyorum ama tutulsa dahi iş Şampiyonlar Ligi olacaksa o seviyenin de üzerine çıkmamız gerek.

Nagatomo iyi bir görev adamı, sorunsuz isim. Galatasaray'a gelişi biraz da Dünya Kupası kaynaklı, Inter'de şans bulmakta zorlanıyordu. Bu sayede kendini hazır tutmak ve Dünya Kupası'nda en iyisini yapmak istiyor. Opsiyon ekleyemedik, bu anlamda transferi zor. Tanınan, kariyerli de bir adam ve başka talipleri de çıkacak. Bu anlamda bonservis için şartları zorlayamayız, iş biraz da Nagatomo'nun kalması istemesine bakar. Tabii kalsa dahi yetmeyecek, yine yazıyorum.

Marçal'ı Gaziantepspor'dan da hatırlarsınız. Etkili bir performansı vardı ve iz bırakan isimlerden oldu. O dönem Benfica'dan kiralanmıştı ve bonservisini almak zordu. Sonrası yükseliş zaten, kiralandığı her takımda iyi işler yaptı ve bu yaz döneminde O.Lyon'a transfer oldu. Ferland Mendy ile sol bek rotasyonunu oluşturuyorlar, ikisi de hemen hemen aynı süreleri almış durumda. Transferin gerçekleşme ihtimalini bilmiyorum, sonuçta Lyon'un da kullandığı bir isim. Belki onlar da oraya bir transfer düşünüyor, Marçal bu anlamda gözden çıkabilir.

Gençleşmiyoruz, orası da ayrı bir mesele. Gelen isimler bu yaz döneminden beri garanti adımlar, alt yaş limiti 27 oldu. Marçal'ın geri dönüşü olmaz ama o pozisyon bir süre garanti altına alınır ve sorun yaşanan bu tarz mevkilerde de yaşa pek bakmamak lazım. Sol bek konusunu yıllardır çözemedik, buna Telles'i de dahil. Marçal o pozisyon için alınan iyi isimlerden biri olur ve tarz noktasında da Galatasaray'a uyar.

Dediğim gibi, teknik özelliği yüksek ve iyi bir hücum beki. Fizik noktasında da ezilmez, Mariano'nun sol bek şubesi diyelim. Tarzları benzer, tanımayanlar için bu bir çıkarım olabilir. Hızlı, tempolu, geriden oyun kurar, teknik özelliğiyle öne çıkar, asist özelliği de var. Galatasaray gibi takımlar için geriden oyun kurmak önemli, özellikle de Fatih Hoca'nın düzeninde. Riera'yı hatırlayın, sol beke geçmesi büyük bir fark yaratmıştı. Marçal ise o pozisyonun oyuncusu ve hızı, temposuyla da ön plana çıkar.

Sol bek konusu karışık bir konu. Hala Asamoah'la alakalı bir beklenti var mı bilmiyorum. Marçal ismi gündeme geldiyse Asamoah'dan vazgeçilmiş demektir. Bonservis noktasına takılıyorum, zor gibi görünüyor, en azından mantığıma oturmadı. Bunun yanında bir sol bek hamlesi daha gerekecek, o daha genç bir isim olabilir. Ya da Nagatomo'yu bir şekilde tutmak lazım, olabilecek en iyi sol bek alternatifi de o olur..

2 yorum:

  1. Gerardo Arteaga ismi geciyordu bi ara. Musleranin vatandasi biri gelmisti sonra son anda oyuncudan kaynakli birsey cikti ve iptal oldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok fikrim olmadığı için yorum yapamıyorum..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir