9 Mart 2018 Cuma

Medya bir algı yarattı, insanlar da bunun gazına geliyor


Medya bir algı yarattı, insanlar da bunun gazına geliyor. Gaza gelen de Galatasaraylılar değil, işin ilginç tarafı bu. Galatasaray'ın maddi durumunu Galatasaraylılar dışında herkes konuşur oldu. Üstelik verilen bilgilerin bir dayanağı da yok, neredeyse hepsi yanlış. Benim de çok anladığım konular olmasa da yazma gereği duyuyorum. Bazı şeyler çok basit, bunu kavradığımızda tablo ortaya çıkıyor.

Ünal Aysal döneminde imzalanan bir ffp anlaşması vardı. O anlaşmada da 3 yıl sonunda 30 milyon avro'dan fazla zarar edemezsiniz, şu kadar maaş sınırına sadık kalmalısınız gibi maddeler vardı. Son derece kötü bir anlaşmaydı ve Dursun Özbek yönetimi de buna çanak tuttu. Beşiktaş / Fenerbahçe gibi takımlar da ffp anlaşması yaptı ve onlarda "transferde sattığın futbolcu tutarında isim alabilirsin", "kadro kısıtlaması" gibi maddeler vardı.

Bu maddeler de seni bir raya oturtacak, akıllı hareket etmen durumunda ayaklandıracak maddeler. Ünal Aysal'ın imzaladığı bu anlaşma fazlasıyla kötüydü, Dursun Özbek döneminde de bu anlaşmaya ne uyduk, ne de kendimizi doğru savunduk. Netice olarak 1+1 yıllık Avrupa'dan men cezası geldi, sonra 1'e düşürüldü ve geçen sezon itibariyle o cezayı çektik.

Altı çizilesi nokta şu, ffp gözetimi altında değiliz, geçen sezon itibariyle bu bitti. Elbette genel bir gözetim ve sınırlar var ama anlaşma olmadığı için rahat hareket edebiliyorsunuz. Bu yaz dönemi giriştiğimiz transfer dönemi gibi, büyük harcayabildik. Bugüne gelelim, yeni bir ffp anlaşması imzalamak istiyoruz. Yani ffp kaynaklı ceza yemeyeceğiz, anlaşma şartlarına bağlı yaptırımlar uygulanacak. Bu yaptırımlar arasında da "Avrupa'dan men" gibi bir durumun oluşacağını düşünmüyorum. Son derece ağır, pek de örneği olmayan bir karar olur.

Bu anlaşmayı imzaladıktan sonra yeni bir gözetim dönemi başlayacak. 3 yıllık bir anlaşma olur, bazı yaptırımlar da uygulanır. Kadro kısıtlaması bekliyorum, 25 yerine 23 oyuncu bulundurabilirsin (Avrupa Kupaları için bildirilen kadrolarda). Transferde sattığın futbolcu tutarında isim alabilirsin maddesi de kesin gibi ve ben bunu bir ödül olarak algılarım. Biz doğru yola giremiyoruz, bu vesileyle raya oturabiliriz. Akıllı ve doğru hareket edilmesi durumunda da bu anlaşmanın faydalarını kısa vadede yaşarız.

Ekonomi çok anladığım bir konu olmadığı için dahasını yazamam. İşi bilene bırakmak lazım, onların bu konuda yazacaklarını takip ederiz. Ben sadece yanlış bilinen ve medyanın gazladığı bu duruma yönelik yazmak istedim. Bu cezayı bekleyen medya ve diğer takım taraftarları. Galatasaraylılardan çok takip ediyorlar zaten, daha çok konuşuyorlar. Birinin dün enteresan bir transferi patladı, diğeri transfer yasağı yedi, bunlar konuşulsun bence. Galatasaray için özet bu..

10 yorum:

  1. Bizim FFP anlaşması geçen sezon sonu bitti. 65 milyon euro'luk bir maaş bütçesi sınırı vardı ve biz 61 milyon euro civarındaydık. Ünal Aysal döneminde bu 77 milyon euro idi. Ünal Aysal döneminden bu yana çok har vurup harman savurduk. Özellikle Dursun Özbek döneminde. Melo, Telles gibi adamlardan deli gibi bonservis geliri elde edip bunu bir dünya çöpe yığdı Dursun Özbek. Harcama konusunda artık daha dengeli ve tasarruflu olmamız lazım. Yoksa kulüp rahat nefes alamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece maaş sınırı değil, zarar baremi de vardı..

      Sil
  2. Sattığın kadar bonservis harca maddesi muazzam, zaten kontratı bitenler öncelikli hedefimiz olduğu müddetçe o paralar bize artı maaş bütçesi olarak döner. Futbol takımları, şubeleri maaş bütçesi kadar konuşur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, sen yola giremiyorsan seni yola sokuyorlar..

      Sil
  3. Şimdi ne çıktı bu uefa görüşmelerinden? Sonuç belli mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hic anlamıyorum bu işlerden ve niye sadece bize var bu denetim anlamış değilim.
      Son dönemde bahsi en çok geçen şey sahiplik ama bu mesele konuşulmaya başlandiysa bi kaç seneye fiiliyata da geçer. Bu ekonomik durum düzelmez diyenler çok.Sadece bizim için değil takımların büyük çoğunluğu için

      Sil
    2. Bize değil herkese var. Şu an Fenerbahçe de denetim altında ve bağlı oldukları bir anlaşma var.

      Sil
  4. Valla avrupadan men alırız diyen çok Galatasaraylı da gördüm ben.Bilmeyen kişileri iyice bilgilendirmek lazım yoksa her kafadan ses çıkar

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir