9 Mart 2018 Cuma

Saygı görmek, en önemli durumlardan biri

9. yıl yazılarının 6. bölümü, konuk Egemen Yıldırım. Benim için kıymetli olan ve bir dönem bloga katkı sağlamış dostlarımla konuşmaya devam ediyorum. Egemen Yıldırım, genç yaşına rağmen yıllardır bu sektörün içinde ve daha önemli yerlere gelmesini beklediğim, hak da eden bir arkadaşım. Onunla konuşmak, tartışmak her zaman büyük keyif. Şu ana kadar tanıdığım kalbi en temiz insanların da başında. Bunun üzerine çok da güzel bir Galatasaraylı olunca söyleyecek başka söz kalmıyor..


Futbol Extra, Sporx, Cumhuriyet dönemlerini hatırlıyorum da o dönemlerden bu zamana gelen iyi bir arkadaşlığımız var. 2015 - 2016 sezonunda ağırlıklı olarak blog konusunda ortak işler yaptık ama kimsenin bilmediği, arka planda da müthiş desteklerin oldu. Herkese sorduğum gibi, Burak Eren nasıl bir adam, tam bir baş belası mı? Geçimi zor biri diye biliyorum :)

Egemen Yıldırım: Burak Eren geçimi zor bir adam değil, sadece yapmak istediği işlerde mükemmeli arayan ve olanla yetinmeyen bir adam. Böyle olunca da fikir belirtilen konularda arada sırada anlaşmazlık çıkıyor haliyle :) Ama özünde Burak Eren iyi adamdır, vefalıdır ve düşüncelidir. Bu cümleleri okuyan arkadaşlar için söyleyeyim, tanısanız seversiniz :)

Aslında müthiş bir kalemin var ama bunu çok fazla bizlere yansıtmadın, ya da ben daha fazlasını bekliyorum diyeyim. Blog olayına girmeni hep istedim mesela, müthiş işler çıkarabileceğini düşünüyorum, çok daha fazlası var sende. Geleceği ya da hedeflerini sorayım, neler yapmak istiyorsun, bu sektörde olmak istediğin nokta nedir?

Egemen Yıldırım: Çok üst düzey bir kalemim olduğunu düşünmüyorum. Özellikle çok iyi metinler ortaya çıkaran büyüklerimiz varken, benim yiyeceğim çok fırın ekmek var.

Yazmayı seviyorum, spor ve özellikle futbolla ilgili okumayı ve araştırmayı seviyorum. Bir dönem bunları kaleme de döküyordum hem Futbol Extra'da hem de başka mecralarda ama son 1 yılım, bu açıdan biraz zayıf geçti. Gerilemiş bile olabilirim.

Sektörde 5. yılımı bitirdim. Biraz inişli-çıkışlı geçti bu 5 yıl benim için. Sektördeki öncelikli hedefim, beni tanıyan ya da ismimi bilen insanların hem yaptığım işle hem de karakterimle ilgili kötü düşüncelere sahip olmaması. Saygı görmek, en önemli durumlardan biri. Bunların dışında daha çok araştırmak, daha çok okumak ve öğrendiklerimi, bildiklerimi insanlarla daha fazla paylaşmayı hedefliyorum.


Abdullah Avcı, Okan Buruk, Eren Derdiyok ve Eren Albayrak gibi isimleri konuşmuştuk seninle. Hatta şöyle bir örnek de vereyim;


O zamandan bu zamana ne değişti diyelim, sence hangi noktadayız?

Egemen Yıldırım: Okan Buruk'la ilgili 2 yıl önce söylediğim bazı noktalarda hayal kırıklığı yaşadığımı itiraf etmem lazım. Birinci hayal kırıklığım, geleceğiyle ilgili. PTT 1. Lig'de Göztepe sonrası Süper Lig'de Akhisar'a geçiş her ne kadar şaşırtsa da sezon başından bu yana istikrarsız bir görüntü çiziyor. Benim ondan beklentim, daha istikrarlı olmasıydı.

İkinci nokta ise söylemleriyle ilgili. Türk Telekom Stadı'ndaki geri dönüşün ardından Tudor'la ilgili söylediği sözler, bana göre fazlasıyla art niyetliydi. Galatasaray kapısı da uzun bir süre kapandı ona karşı benim düşünceme göre.

Senin görüşlerine, eleştirilerine, fikirlerine her zaman ihtiyacım var. Özel olarak soruyorum da bir de buradan yazmış olayım. Sportif Cümleler için ne söylersin, takip etmeye başladığın günlerden bu zamana?

Egemen Yıldırım: Sportif Cümleler'i yaklaşık 4 yıldır takip ediyorum. Ben blog konusuna ilk çıktığı zamandan bu yana uzağım. Blogger'lıkla başlayıp, şu an medyada kendisine yer edinmiş birçok insan olmasına karşın ben o dikişi bir türlü tutturamadım. Kendime ait bir blogum var ama en ne zaman yazdım, hatırlamıyorum bile.

Sportif Cümleler'e verebileceğim tavsiye, en azından yakın zamanda daha dinamik bir tasarıma geçiş olur. Özellikle yeni trendleri yakalaması, tükenmek üzere olan bloglara bir ilham olabilir.


Bir de Egemen Yıldırım'ı tanıtalım, herkesin tanıması gerektiği çok iyi bir insan ve Galatasaraylısın. Bu sektörün de içinde birisin, hem de yıllardan beri. Şu zamana kadar neler yaptın, bugün neredesin ya da yarın adına bize sürprizlerin var mı?

Egemen Yıldırım: Yukarıda da belirttiğim gibi, 5 yıldır medya sektöründeyim. Bu zamana kadar Futbol Extra Dergisi yöneticiliği, Sporx.com ve Cumhuriyet Gazetesi'nde çalıştım ve şu an Mynet Spor Servisi'ndeyim. Özellikle Futbol Extra ve Sporx dönemi benim için hem yoğun hem de dolu dolu geçti. Çok ciddi tecrübeler edindim. Gelecekle ilgili şu an için net bir planım yok, sürprizim de yok. Ama emin olduğum şey, mevcut durumumdan çok daha fazlasını hedefliyorum. Söyleyebileceğim en net şey bu olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir