27 Mayıs 2018 Pazar

GS transfer güncesi #8; Samuel Bastien


Samuel Bastien'le alakalı bloga yazı yazdım diye hatırlıyordum. Ocak ayının son günlerinde ismi geçtiğinde yazmış olmam lazımdı ama atlamışım. Hem o boşluğu doldurmak, hem de son durumu konuşmak isterim. Yaz döneminin en ciddi adaylarından biri olacağını düşünüyorum, Galatasaray'ın transfer etmek istediği isimlerden.

Badou Ndiaye'nin transferi çok geç tamamlandı ve kalan 2 gün içinde de Galatasaray'ın pek fazla hamle yapma şansı kalmadı. İlgilendiği isimlerle de pazarlık için zaman olmadığından transferler gerçekleşmedi. Nagatomo'yu Fatih Hoca'nın kişisel çabalarıyla alsak da Bastien ve Okaka gibi transferler tamamen zaman olmamasından kaynaklı gerçekleşmedi.

Samuel Bastien'i Fatih Hoca çok istiyordu. Chievo'yla da futbolcunun kiralanması üzerine bir anlaşma gerçekleşmek üzereydi. 3-4 milyon avro civarında da bir opsiyonu vardı ve akıllıca yatırım olacaktı. Badou Ndiaye'yi çok iyi paraya sattık, yerini de genç ve potansiyelli bir isimle doldurmuş olacaktık. Samuel Bastien'in Chievo günleri beklenen ölçüde geçmemiş olabilir ama 21 yaşında ve Fatih Hoca'yla yükselmesi muhtemeldi.

Sözleşmesi 2019'da bitiyor gibi görünse de 1 yıllık opsiyon maddesi var. Burada iş Bastien'de bitiyor, yaz dönemi de yüksek ihtimalle takımından ayrılacak. Chievo'da ligde 16 maça çıktı ve sadece 1 golü var. Forma düzeni de fazlasıyla istikrarsız, çok mutlu olduğunu düşünmüyorum. Önemli bir potansiyel, kendisinden yana beklentiler var. Galatasaray da onun için üst seviye diyebilirim. Makul bir transfer olacaktır.

Badou Ndiaye'den kaynaklı bir tempo açığı doğdu. Bunu orta sahayı 3'leyerek dindirmeye çalışsak da tempoyla alakalı bir eksik var. Hocanın kafasındaki asıl düzenin de 4-1-4-1 olduğunu düşünüyorum, bu anlamda Belhanda'nın yanında daha tempolu bir isim gerekecek. Bastien'in de o boşluğu doldurmak anlamında uygun adaylardan biri olduğunu düşünüyorum. 

Temposu yüksek, oyunun iki yönünü oynayan, pas ve teknik özelliği de fena düzeyde olmayan bir isim. Badou Ndiaye'de de eleştirdiğimiz özellikler vardı, özellikle gol / asist sayıları anlamında. En fazla Bastien'de de bu eleştirilir ama yaşı genç, gelişimi fazlasıyla açık. 3-4 milyon avro'luk bonservis maliyeti de uygun bir rakam, yıllık ücretinin de zorlayacağını hiç düşünmüyorum. 

Ocak ayında transferi gerçekleşmiş olsaydı iyi bir alternatifimiz olmuş olacaktı. Tolga Ciğerci'yi kenardan getirdiğimizde beklenen etkiyi alamıyoruz, o da Tudor sonrası düştü. Bastien'i kenardan bu düşünceyle de getirebilirdik, 11'de tempo amaçlı da kullanırdık. Çok genç bir takım değiliz, dinamizm kazandırırdı. Badou Ndiaye'nin yokluğunu pek hissetmiyor gibi görünüyor olabiliriz, bu da biraz Fatih Hoca'nın dokunuşlarıyla alakalı..

27 Mart 2018 tarihli yazı..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir