27 Mayıs 2018 Pazar

GS transfer güncesi #7; Ismaël Bennacer


Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağımız için bu tarz isimlerin yeterliliği sorgulanıyor. Öncelikle hedefi doğru belirlemek ve geleceğe dönük sağlam adımlar atmak lazım. Elbette Avrupa'da başarı arıyoruz, bunun özlemi büyük. Şu maddi tabloda bunu bir anda yakalamak güç. Yıllardır Avrupa'da kaybolduk, yeniden toparlamamız elbette zaman alacak.

Galatasaray'ın kadrosu da çok genç değil. Geçen sezon öncesinde maliyeti yüksek kadro kurduk ve önemli bir değişim yaşadık. Gelen isimlerin yaş ortalaması ve maliyetleri göz önüne alındığında da öyle bir etkiyi bu sezon yaratmak güç. Ayrıca gerekliliği de yok, burada altı çizilesi nokta mevcut kadronun içine yapılacak eklemeler. Bazı pozisyonlar nokta atışı istese de öncelikli hedefin maliyeti düşürmek ve gençleşmek olduğunu düşünüyorum.

Scout ekibini geçen yıllarda ne kadar etkili kullandığımız tartışılır. Onlar kaynaklı gelen isimlerin iş yaptığını düşünüyorum. Bugün Garry Rodrigues'i konuşuyoruz mesela, harika bir transferdi. Carole de bence kötü hamle değildi, şanssızlığı kötü zamana denk gelmesi. Bruma / Telles gibi isimler de maliyetli görünebilir ama potansiyelleri ortada. Bugün ihtiyaç duyulan da maliyeti düşük, mümkünse de genç adımlar. Bu anlamda bonservisi olmayan futbolcular da önemli, Ismaël Bennacer gibi potansiyel sahibi isimler de.

Ismaël Bennacer'i Arsenal alırken önemli bir potansiyel adayıydı ama çok üzerinde durmadılar. Biten sezonun başında ise Empoli onu 1 milyon avro'ya transfer etti. Bennacer de Empoli'nin Serie B şampiyonluğunda pay sahibi isimlerden. 39 maçta 2 gol 4 asisti biraz düşük görünse de oyun tarzı biraz Emre Belözoğlu'nu andırıyor. Tabii onun da ilk dönemlerine dönmek lazım. Yaratıcı bir oyuncu olduğu kadar oyunun iki tarafında da var ve mücadelesiyle de ön plana çıkıyor.

Belhanda ve Fernando'nun arasına bir tamamlayıcı arıyoruz. Badou Ndiaye tarzı tempolu bir ismin altı çizilse de ben 2. bir Belhanda aradığımızı düşünüyorum. Hem işin mücadele kısmında olacak, temposu yüksek ve yaratıcı bir isim bence öncelikli tercih. Fatih Hoca da yaşı ne olursa olsun yetenek gördüğü, inandığı bir ismi direkt kadroya yazar ve ısrarcı olur. Bennecar'ı da çok beğendiği yazılıyor ve Galatasaray'a transferi durumunda direkt oynamaya başlaması şaşırtıcı olmaz.

Aksi durumda dahi böyle bir alternatife ihtiyaç var. Kulübeye baktığınızda ne yaratıcı bir orta sahanız var, ne de tempo sahibi, patlayıcı özelliği olacak bir isim. Bennacer bu anlamda önemli bir yatırım. O rotasyona bir şekilde Emre Akbaba'yı da dahil edebilirsek iyi bir hareket olacak. Fernando / Donk rotasyonunda 6 numara tamam ama iki 8 için elde olan tek isim Belhanda. Oraya en az 2 isim koymalıyız ki mevcut yabancı tablosunda biri kesinlikle yerli olmalı.

İyi de bir sol ayak, eklemek lazım. Takımda sol ayaklı futbolcu sayısı çok az. Bennacer iyi de bir sol ayak. Orta sahada dikine oynayabilmek kıymetli, o konuda da elimizde bir tek Belhanda var. Fernando'nun yanındaki her iki 8 de mücadele kısmında etkin olup, tempo yansıtınca her şey çok daha güzel olacak. Carole de geldiğinde Fransa 2. Ligi'nde oynuyordu, bu durum sakın aldatıcı olmasın. Bu tarz liglerde çok kıymetli potansiyeller var..

2 yorum:

  1. Oyuncunun ne yaşı ne de milliyeti ile alakalı bir bilgi yok. Okuyucu eksikliğini hissediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşı 20 ve Cezayirli. Bu biliniyordur diye yazmadım, medyada konuşuluyor çünkü. Ama bu tarz yazılarda daha dikkatli olurum artık, teşekkür ederim yorum için.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir