20 Mart 2018 Salı

Shoya Nakajima & Galatasaray, Nagatomo'nun getirdiği bir Japon rüzgarı var


Nagatomo'nun getirdiği bir Japon rüzgarı var. Bu transferle birlikte "günü kurtarmak" esas olan olsa da Nagatomo'nun aidiyeti ve performansıyla iş başka noktalara evrildi. Japonya'da Galatasaray maçlarının gösterilmeye başlamasından, onu izlemeye gelen Japon taraftarlarına kadar. Belki beklenti bu değildi, yine de farklı noktalara kapılar açmak güzel.

Ffp'yle alakalı çıkacak kararı bilmiyorum. "Sattığın kadar al" olayını düşünsek bile belki böyle bir yaptırım gelmeyecek bile. Yine de satan kulüp olmamız gerekiyor ve dönem sonunda transfer bilançosuna artı yazdırmak zaten olması gereken. Garry Rodrigues de yaz dönemi itibariyle transferi olası olan bir futbolcu. Bonservis noktasında en büyük getiriyi ondan bekliyoruz.

Gider mi gitmez mi bilemem. Belki de Şampiyonlar Ligi görmesi beklenir ve piyasasını biraz daha katlarız. Yine de her an gidecekmiş gibi hareket etmek gerekiyor. Bruma'nın varlığında Garry Rodrigues'i transfer etmek başarılı bir hareketti. Böylelikle Bruma'nın gidişini en sağlıklı şekilde atlattık diyebilirim. Garry Rodrigues için de bu geçerli, o boşluğu doldurmak adına bugünden hareket etmek gerekir. Hatta gitmesi dahi beklenmemeli.

Shoya Nakajima'nın ismi de dış basında Galatasaray'la anılır oldu. Gözlemcilerin onu izlediği ve sezon sonunda transferi için adım atılabileceği söyleniyor. Portekiz Ligi'nde Portimonense forması giyiyor ve ligde bu sezon 23 maçta 9 gol 7 asisti var. Japonya Ligi'nde bu tarz birçok isim var ve özellikle Almanya / Portekiz gibi liglere transfer oluyorlar. Bonservis noktasında da oldukça makul bu futbolcular. Biz de biraz daha orayı izleyebiliriz aslında. Futbolcunun illa Avrupa'ya gelmesi ve böylelikle göze girmesi gerekmiyor.

Nakajima'nın Garry Rodrigues'e oranla artısı tekniği olabilir. Henüz 23 yaşında ve önünde uzun bir gelecek var. Yetenekli, teknik özelliği yüksek, driplingleri güçlü, bitirici de bir adam. Sıkıntı şu, birçok kulüp onu izlemeye başladı ve piyasası bu oranda yükseliyor. İyi bir sezon geçiriyor, potansiyel noktasında da çok şeyler vaat ediyor. Japonya Milli Takım'ında henüz forma giymese de Dünya Kupası'nda yer alması oldukça olası.

Nagatomo / Nakajima ikilisini bir arada tutabilmek bizi Uzak Doğu piyasasında farklı yerlere taşırdı. İyi de futbolcular, işin saha içi boyutu da var. Garry Rodrigues yerine veya onun varlığında da o pozisyon için kalite katabilecek bir isim. Bu tarz transferlerin çok daha fazla olmasını isterim, eğer gerçekten böyle bir ilgi varsa da doğru iş yapıyoruz demektir.

10 yorum:

  1. Hocam sana gore Honda ya da Kagawa ile cok daha yuksek bir farkindalik yaratilmaz mi zira veteranlara ilgi cok yuksek orada. Kagawa daha zor gibi ama Honda alinabilir gibi duruyor ya da senin goruslerin nedir bu tip tecrubeli futbolcular hakkinda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kagawa'yı almak zor, maliyetini karşılamak uğraştırır. Honda da biraz gözden düştü, dönemi bitti.

      Sil
    2. Yuto'dan ay itibariyle daha genc :) ve istatistikleri de hic fena degil aslinda bence tecrubesiyle yine is yapar bizim ligde ve gayet makul fiyatlara alinabilir gibi duruyor. Yabanci taraftar ilgisi olarak da sanirim aktif olarak futbol oynayan en gozde birkac isimden birisi.

      Sil
    3. Gözden düştü, sorun o :) Milan'dan ayrılırken alabilirdin, bugün zor. Meksika'ya gitti, oradan futbolcu koparmak da o kadar kolay olmuyor.

      Sil
  2. İstatistiğe çok fazla inanmam. Bizim ihtiyacımız bize level atlatacak oyuncudur. O zaman en azından 2. sınıf olmalı. Diğer önemli mesele SOLAK meselesi. Sİnan haricinde Solak oyuncumuz yok bu çok önemli bir detay.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nagatomo'ya rağmen bir sol bek daha lazım, bunun altını sürekli çiziyorum. Nagatomo solak değil ama sol ayağını solak kadar iyi kullanıyor. İlk geldiği gün de bu detay atlanıyordu, görüyorum ki hala aynı.

      Sil
  3. Bence Garry'nin satılmasına karşın 2 oyuncu altyapıya alındı ve belki de A takıma yükselecek.Sunday Alimi ve geçen gün gelen genç futbolcu bence bi plan dahilinde alındı.Bildiğim kadarıyla ikisi de kanat oyuncusu ve belki de Garry'nin yerini onlardan biri dolduracak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sunday Alimi bir forvet, o ayarda olduğunu da düşünmüyorum.

      Sil
    2. Sinan da altyapıda forvet oynuyordu diye hatırlıyorum.Zaten illa böyle olur da demiyorum tahmin yani

      Sil
    3. Sunday Alimi altta da forvet oynamıyor yalnız.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir